Lys til de forårs-utålmodige og farver til de vinter-modige …

På den her tid af året, hvor vi lige har lagt en massiv og mørk jule-, fest- og pyntetid bag os, længes jeg efter foråret og lys. Nytår betyder altid et skift i sind og hverdag for mig. Solhverv den 21. december kalendermarkerede, at nu går det mod lysere tider og selvom det langt fra er slået igennem, så har jeg så meget lyst til et friskt og jomfrueligt år fuld af muligheder og oplevelser, at jeg også – selvfølgelig – må lade det syne i mit tøj. Jeg køber, som bekendt, ikke en masse nyt tøj hele tiden, så jeg sætter det, ganske som jeg plejer, bare sammen på en anden måde. Det kan man med en langtidsholdbar garderobe.

grå jakke orange trøje rød nederdel
Farver i samme skala, komplementerer hinanden mere end giver modspil, netop fordi de hører til i samme ende af farvespektrummet
rød jakke gul cardigan sort trøje
Rust og mørkegrøn er tradtiionelle vinterfarver, men sammen med gul, lyser de alle tre
lyserød jakke nederdel brun trøje rød cardigan
Basisfarver som cognac & koks, bringer både pudder og rødt i spil.

For nogle år siden, arbejdede jeg med den dygtigste og mest inspirerende visual merchandiser i Magasin (man MÅ ikke kalde dem dekoratører mere, men så ved du måske hvad jeg snakker om). Han kunne sætte farver og outfits sammen, som ingen, jeg siden har oplevet. Det inspirerer mig stadig. Selvom det er små to år siden, er de billeder jeg en dag tog, hvor hans giner var ekstraordinært fede, stadig relevante. Det er kompetente farvesammensætninger, der fungerer – modige, ja – men ikke hovedløst klasksammen. Se selv …

Nåmmen, hvad stiller jeg op med min egen lyst til farver, når jeg ikke nødvendigvis har en masse at vælge imellem i min vintergarderobe? Jeg kigger på min garderobe med nye øjne og sætter ting sammen, jeg aldrig har kombineret før. Jeg forsøger mig frem og prøver at være lidt modig, tænke farver fremfor beklædningsdele og se hvor det bringer mig hen. Og sørme om ikke 3 helt nye outfits dukkede op sent i går aftes, da jeg arbejde med det. Tøjklummen skal ud, når det er tirsdag, også selvom der er lånehund, børn og familie, som skal luftes, puttes eller pauses. Klummen bliver ikke så lang idag, men jeg både elsker at finde på nyt tøj i det eksisterende og glæder mig til at dele det med jer. Tjek resultatet ud her …

gul cardigan armbånd hvis trøje
Kontrast i kulde og varme
Kontrast i lys og mørke
Samme matte bomuldsoverflader, men kontrasten i farver er så stor at det er nok til at give et dynamisk udtryk

Hvis du skulle få lyst til at prøve selv med dit eget tøj, så start med at finde det frem du har i farver. Måske har du ikke meget, men prøv at kombinere det. Læg det op, som jeg har gjort. Tænk på kombinationer der har forskel i farve, intensitet (lys/mørke), kulde/varme og i over-/underdele, så det bliver et helt outfit. I de her look, sker der så meget, at det ikke er et must med kontrast i materialer, som det fx. tit er i et helt sort eller monokromt (ensfarvet) outfit. Selvfølgelig skal du lige prøve at have det på, for at se om du trives i det, men en af fordelene ved farver er, at du kan have noget lidt comfi tøj på, fordi kuløren lyser op lige meget hvad. Der behøver du hverken hæle eller stramme jeans 😉

Jeg glæder mig så meget til at hoppe i spritnyt tøj, selvom jeg ikke har brugt en krone. Tøj der varsler et skift og som lægger en mørk sæson bag mig … også selvom jeg godt er klar over, det varer lang tid endnu før både varme og lys er tilbage. Det gør det endnu federe at tage forskud på foråret i det tøj, jeg tager på til hverdag. Så bærer jeg mit mentale skift med mig indeni, men mærker det udenpå også … det er ren velvære i hverdagsgarderoben.

Smid endelig billeder op med #tøjnørdenstip, tag mig med @laura.lava eller send en DM, hvis du selv har fået lyst til at eksperimentere. Jeg vil vildt gerne se <3

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Michael

  Jamen kære Laura !
  Tak for de mega søde ord !!!
  Jeg tror at nogle gange, ja der skal vi bare turde, og gå for hvad vi nu engang har lyst til !
  Om det er full on disney i pink, heks i sort, eller en parade i farver som vi er blevet fortalt ” at det kan du ikke.”
  Jo vi kan !
  Bare et spørgsmål om lyst og viljen til måske at skille sig liiiiiidt ud fra den triste vinter metro afgang 8.30 på en tirsdag.
  Er vel op til os, ik 🙂
  Kh Michael

  1. Laura Terkildsen

   Hey M, ja, det har du helt ret i. Det er bare ikke alle der vil have godt med at skille sig ud, derfor må det altid være op til den enkelte … Kh. L

Skriv et svar