You are currently viewing 3 tips: Gør g(l)emt tøj til yndlings igen

3 tips: Gør g(l)emt tøj til yndlings igen

Jeg havde næsten afskrevet den ...

Men så skete der noget i efteråret, hvor min ternede blazer, pludselig var på hele tiden. Jeg købte den i foråret 2020 og brugte den rigtigt meget der. Det kender du måske – nyhedens interesse, som er spændende, men ikke varer ved. 

Ternet blazer lysegul nederdel og rust top

Det var om sommeren den flyttede ind og jeg lavede en del sæt med bare ben og forskellige lyse dele til. Det fungerede perfekt. 

Så kom jeg lidt væk fra den … og fik den slet ikke på i vinterhalvåret, hvor den ellers er perfekt. Blandt andet fordi jeg havde en ide om at den skulle være til lyse farver og jeg bruger mere de mørke om efteråret. 

Men jeg skiller mig ikke af med tøj, fordi jeg ikke bruger det en rum tid. I al fald ikke hvis jeg både kan passe og lide det. Faktisk heller ikke hvis jeg er blevet lidt for tyk til det, for som nævnt i mange andre klummer, svinger min vægt lidt med mellemrum. 

Så jeg pakker væk og prøver to gange om året til sæsonskift efterår og forår, hvad der skal være fremme. Denne blazer var ikke pakket væk og har også været i brug, men virkelig ikke ret meget de sidste 2 år. 

Længere nede har jeg samlet 3 tips til at få dit g(l)emte tøj på igen. Her er hvad der skete for mig.

Men så skete der noget.

I sensommeren 2023 genopdagede jeg den simpelthen og havde den på utallige gange. Jeg fik prøvet mange flere farvekombinationer end tidligere og det låste den op. 

Samtidig fandt jeg ud af at den var helt perfekt til sorte underdele, som jeg elsker i vinterhalvåret. Indtil da, havde jeg hængt fast i at det skulle være en blå underdel, fordi der er en blå stribe i ternene (se nærbillede længere nede), hvis ikke de lyse, som nævnt ovenfor.  

Kender I det? At man får en fiks ide om hvad der passer sammen og så hænger man ligesom fast der. Den falder jeg tit i, selvom jeg bestemt ved bedre. 

Ternet blazer blåt tørklæde hvid bluse

At låse tøj op ...

Når man skal låse sit tøj op, er det nemmeste af fokusere på en del af gangen. Så får man bedre afprøvet mulighederne i stedet for at miste overblikket med lidt for mange bolde i luften. Det er også dejligt nemt, når udgangspunktet er en beklædningsdel, som bliver til mange sæt. 

Ternet blazer karryfarvet bluse og blåt tørklæde

Derfor kalder jeg det at knække en beklædningsdel. Man kan ‘knække’ alt tøj i skabet. Det vigtigste er blot at du skal kunne passe og lide det stykke tøj. Det er forudsætningen for at det er værd at bruge tid på. For passer det ikke eller kan du ikke rigtigt lide det, bruger du stædigt krudt på at få tøj i gang, du aldrig rigtigt bliver glad for. 

Men kan du passe og lide, som jeg kan med min blazer, handler det først om at viske tavlen ren for ‘det jeg plejer’ og så prøve forskellige ting sammen. Denne nye kombi med sennepsfarvet og blå havde jeg på masser af gange i efteråret – til foredrag, garderobetjek, personlig shopping og lidt af hvert. 

Det var blandt andet fordi der var usædvanligt travlt i butikken (tak for det) og jeg var meget afsted hjemmefra. Derfor var det nødt til at være nemt og enkelt uden jeg skulle have ret meget tøj med. 

Sættet her krøller ikke, hvilket er godt til de lange bilture. Det sidder ikke tæt dvs. jeg sveder ikke så nemt i det og kan have det på flere gange. Og vigtigst, så føler jeg mig bare velklædt og tilpas i det. 

Det var nyt for mig at være så meget afsted i det samme tøj. Normalt vil jeg gerne have et nyt outfit fra skabet på hver dag. Men nye tider kalder på nye vaner. Nøj, hvor jeg nød at det var nemt. 

Hvis du heller ikke har haft lyst til at gå meget i det samme tøj, vil jeg gerne lægge mig fladt ned og sige; det virker det skidt. Det gjorde en travl tid nem og føltes aldrig som et kompromis. Jeg er heller ikke færdig med yndlingsoutfittet. FDet er heldigvis ikke ‘slidt’ det op, selvom det lige holder pause igen for tid. 

Miksermønster & mikserfarver.

Jeg lavede mange flere sæt, end dem der er med her, men vil lige fremhæve det her også, som opstod af nød; jeg var på tur og havde ikke fået yderdeledele nok med. Derfor blev jeg nødt til at sætte blazeren til grønne og rosa outfit, der passer perfekt sammen.  

Det er ikke mit favoritoutfit, men viser at miksermønstre som tern, gerne vil forbinde sig til andre farver og mønstre. Jeg havde aldrig sat det sammen, hvis det ikke var fordi jeg ingen anden jakke havde med. Men det låste igen op for flere muligheder med den samme del. 

Herunder er flere sæt, hvor nummer et er med en anden lyserød, som fungerer megagodt. 

Samtidig er det et af de virkemidler jeg tit fremhæver og har brugt, både i det her sæt og det næste med den lyslilla: Nemlig at bruge mikserfarver. Mikserfarver er dem, som er gode til at mikse med mange andre farver. Pasteller er en mikserfarve og enormt gode, fordi de forbinder sig, spiller op mod eller underlægger sig andre farver. 

Syrenlilla og lilla har i øvrigt været i modebilledet længe. Og kan du lide lyserød, er der måske også plads til denne. Det samme gælder lyseblå – den er lige så god til at mikse, men har en mere formel udstråling, end den sprælske lilla. 

De sidste to sæt er et mere med blå – bare en anden blå end tørklædet og denne har lodrette striber, så der bliver mønstermix. 

Sidste sæt er med sikkert sort. 

Ternet blazer sort bluse sort nederdel

Skal du så have en ternet blazer?

Tænker du nu; jeg har ikke (og bryder mig ikke om) en ternet blazer, hvad gør jeg? Den her klumme handler naturligvis ikke om at du skal eje en ternet blazer. Den handler om at se flere muligheder i det samme stykke tøj. Derfor har jeg samlet 

3 tips til at bruge g(l)emt tøj igen:

    • Kombiner med mikserfarver fx. pasteller eller forskellige mørke toner. I virkeligheden er sort og hvid ikke verdens bedste mikserfarver, selvom det tit er dem vi tyer til. Er du ikke til farver, kan grå og sand mikses med de fleste andre farver. 
    • Lås tøjet op, ved at sætte andre under-/over-/yderdele til. Lad være med at hænge fast i at det skal være jeans, strik, skjorte eller hvad du nu plejer. Dit tøj kan med garanti mere end du plejer at bruge det til. 
    • Gå i det samme sæt, så meget som muligt, hvis du er vild med det. Det ‘slider’ ikke tøjet op. Det gør det bare nemt for dig. På et tidspunkt bliver du sikkert træt af denne kombi igen og så var det godt du brugte den alt du kunne, mens den var lige i øjet. 

Gør et kup i klædeskabet!

Det store klædeskabskup guide til overblik oprydning og god stil i garderoben.

Vil du ha’ meget mere ud af hårdt tjente penge, er det en virkelig god ide at starte med at skrue ned for nye tøjinvesteringer.

De fleste af os har mere end rigeligt i skabet allerede. Men for at kunne få udbytte af din garderobe er du nødt til at kunne se hvad du har. 

Derfor har jeg samlet mine allerbedste tips til oprydning, overblik og god stil i garderoben i en guide, som hedder 👉🏽 Det store klædeskabs kup 

Det er din gevinst: du kommer til at gøre mange kup på flere måder.

  1. Du sparer penge, ja.
  2. Spar energi til sjovere ting, når der strømmer overblik og muligheder ud fra dit venlige klædeskab.
  3. Spar tid på nemme hverdagsvaner, der er til at holde, så orden ikke bliver en engangsfornøjelse.
  4. Og så sparer du planetens ressourcer, når du bruger tøj, du allerede har.

Det er go’ stil og go’ samvittighed – som endda er smadderbilligt.

Forårsmoden er snart over os!

I skrivende stund,  er modeugen i gang igen med fristende trends og appetitlige farver. Er du glad for tøj, lister lysten til nyt tøj, sig sikkert ind igen. Lige som den plejer. 

For ikke at tale om hvad foråret bringer med dets nye tendenser, livgivende lys og ‘der skal da lidt nyt til-shoppetrang’ … Og hvad gør det, ved gode fortsætter om mindre forbrug og den slags? 

Kender du trangen til at shoppe, har jeg lavet et helt nyt onlineforedrag, som måske er noget for dig. Jeg tegner og fortæller om hvordan nye trends kan følges med tjekkede tøjvaner. Her får du på en smækfyldt time med læssevis af ideer til at style det tøj du allerede har. Bagefter kan du lave lækre outfits på stribe … uden at købe nyt tøj. 

Jeg skruer det sammen med inspiration fra modemessen og til shows i ugen der kommer. Alt sammen på en måde, så du kan lave smarte sæt af tøj du har og bruge mode på en måde, der klæder (og passer til) dig. 

Det er den 6. februar kl. 20 online – og du får selvfølgelig sendt link til optagelsen bagefter, så du kan se det når du vil. 

Onlineforedrag trends og tøjvaner

Du får foredraget med gratis med guiden Det store klædeskabskup for i alt 245,-, hvis du investerer inden: 

Dage
Timer
Minutter
Sekunder
Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Skriv et svar