You are currently viewing Tilbudsjæger eller udsalgshader? Alle kan lære at finde perler og undgå fejlkøb …

Tilbudsjæger eller udsalgshader? Alle kan lære at finde perler og undgå fejlkøb …

Jeg selv elsker at finde udsalgs- eller loppemarkedsguld til ingen penge. Men jeg disciplinerer provinstøsen i mig, så jeg ikke køber, fordi det er billigt. Omvendt nyder jeg også at spare sammen til præcis det, jeg ved jeg vil bruge igen og igen og ikke gå på kompromis med kvaliteten. Jeg bruger mit tøj og mine ting længe, køber det for at gå med det, passer på det og bliver irriteret, når noget er slidt op før det burde være. Jeg køber kvalitet og det jeg gerne vil have. Læs med, hvis du vil lære at gøre et godt køb selv – du skal have et par fif i baghånden.

Inden du tager på udsalg, loppemarked eller lagersalg:

Tag et overblik over dit skab – sørg for at tøjet ligger og hænger i kategorier: skjorter, bluser, nederdele, bukser osv. – så kan du lynhurtigt se om du har masser af lyseblå skjorter, sorte jeans, hvide t-shirts, som du elsker og falder for igen og igen. Men hvis du allerede har 2-4 af den samme kategori i samme farve, så brug pengene på noget der vil forny din garderobe. Det kan også være samme kategori i en anden farve, bare ikke mere af præcis det samme.

Jeg fandt de her lækkerheder på loppemarked i weekenden. Det er kvalitet og mærker jeg kender. 5 stykker tøj, så gode som nye for 255,- kr er et fund. Men det ville det ikke have været, hvis jeg ikke gennemtænkte om jeg kunne bruge det til flere ting i skabet …

Du kan også skrive løbende ned hvad du mangler af basisvarer og prøve at få dem på bud, men de gode ting som altid er i sortiment, kommer sjældent på bud. Køb standardbasisvarer hele året, når du mangler det og skej mere ud, når det udsalg.

Henrik Vibskov tørklædet bringer rødt ind i min garderobe. Jeg har næsten intet og er nysgerrig på farven. Det glæder jeg mig til at have på med min røde kjole …

Det kan godt betale sig at gå på udsalg i starten af perioden, for når de store final sale procenter kommer frem, plejer jeg at sige, at der er en grund til at det er på bud: ingen andre vil have det. Dermed ikke sagt, at du ikke kan være heldig. Men det kræver et rutineret øje og tålmodighed, at finde noget du bliver rigtig glad for. Pasformer, materialer og farver på det tiloversblevne,  er sjældent rigtigt gode.

Og så er jeg vild med kombinationen af nude og rød eller lyserød og rød! Oj, manner jeg skal i det her, den ene dag det bliver køligere i sommer!

Imens du er på jagt efter fund for pengene:

Hav vand i tasken, tøj og sko, der er nemt at få af og på samt lidt at spise med. Så er du ægte beredt 😉 Visualiser, at der er mange andre mennesker, for det er der. Og kø til prøverummet og stresset stemning. Så bliver du ikke skuffet. Ørepropper er en god ting, hvis lyde stresser dig. Vær tålmodig og prøv at nyde jagten, under de forhold der er og smil til alle dine medshoppere og dem der arbejder der. Det bliver kun værre, hvis du hidser dig op. Men det kan være ret sjovt, hvis man er til jagten på the good stuff.

Cashmere cardi, nederdel og sko, var næsten et sæt i sig selv. En hvid t-shirt eller en lyseblå skjorte og den er hjemme. Men et sæt er jo ikke nok for at få en langtidsholdbar garderobe.

Når du så falder for noget, så visualiser det med mindst et par andre ting i garderoben. Hvis du ikke kan sætte det sammen med noget du allerede har, er sandsynligheden for at få det brugt lille. Men når det er sagt, så vær lidt modig, når tingene er sat ned. Vov den nederdel med det anderledes snit eller det vilde mønster, hvis du oprigtigt har lyst til at prøve. Du skal bare kunne forestille dig en anledning at bruge den til og noget at sætte den samme med. Saml sammen, så du kan prøve en masse på en gang ellers bruger du al tiden på at stå i kø til prøverummet. Du kan sagtens prøve trøjer, jakker og strik ved spejle ude i butikken. Dem behøver du ikke stå i kø for.

Nude og råhvid til nederdelen, er også lækkert. Samt min grå strik, en hvid skjorte og den støvede blå bomberjakke. Tjek. Den har bestået testen. Men farverne nude og lyseblå, er også bredt repræsenteret i min garderobe. Dog ikke som underdel … phew!

Køb mærkevarer! Køb kvalitet! Køb dyrt, når det er sat ned. Lad være med at spare 20 kroner på en i forvejen megabillig t-shirt. De holder ikke og er ikke de 30,- kr værd, du måske bruger. Og en skør jakke til 150,- du aldrig kommer i, er også spild af penge, selvom den engang kostede 2500,- kr. Men gode mærkevarer i gode kvaliteter, er fede at få på bud.

Den lyseblå cashmerecardigan er et kvalitetskøb og jeg elsker cashmere. Cardigans er jeg ellers træt af, men fordi det lidt tantede look gror på mig i tiden, ved jeg at jeg kommer i den. Med t-shirt og cropped chokoladefarvede bukser bliver det casual pænt.

Prøv altid inden du køber eller sørg for at tjekke returretten. Du kan ikke se om bukser sidder godt, uden at prøve dem. Hvis du hader prøverum, så gå på udsalg, hvor du kan returnere og få pengene igen. Så kan du prøve hjemme i ro og mag.

Skjorten her er mit mest satsede køb. Men den minder ikke om noget jeg har og jeg kunne ane nye muligheder med min grønne lædernederdel …

Overvej nøje om du køber noget fordi det er billigt. Det er nemt at falde for et godt mærke i nakken eller en billig pris, men det er kun et godt køb hvis du kommer til at bruge det stykke tøj mange gange. Visualiser hvad du sætte sammen med det fra skabet og mærk om du glæder dig til at have på. Hvis det er ja, så go! Hvis det er den første grund, så lad være. Det er spild af penge også selvom det ikke er mange penge. Ærgrelsen over at have det hængende ubrugt i skabet opvejes aldrig af de penge, du troede du sparede. Du brugte jo penge på noget du ikke går i …

Skjorten bliver cool til vinter under alle mine strik – mint, grå, rosa – med kraven ud over, som et preppy look. Men med slidte jeans og nydelig cardi, glæder jeg mig også til at se om jeg kan blive glad for den.

Når du kommer hjem med byttet:

Pak ud og prøv de ting du har købt, når du kommer hjem. Lav et par gode sæt med noget du har i forvejen, sæt sko til og glæd dig til du skal have det på. Hvis du ikke kan lide at have det på eller lide dit spejlbillede eller kan komme i tanke om hvornår du skal have det på, er det sandsynligvis et fejlkøb. Du er bedre tjent med at returnere det og gemme pengene til noget du bliver glad for.

Hæng dine nye køb op, når du har besluttet dig og tag dem på så snart som muligt. Tøj skal bruges igen og igen. Også det fine. Hvis det hænger og venter på en anledning, bliver det tit lidt træt, når du endelig hiver det ud af skabet.

Jeg havde sko og nederdel på allerede dagen efter jeg købte dem og jeg har slet ikke lyst til at tage dem af igen … yay!

Hvis du hader udsalg, prøverum, mange mennesker og generelt at købe tøj, så book en tid med mig til personlig shopping. Jeg finder de gode tilbud til dig, sørger for at du kan bruge det hele på kryds og tværs og lærer dig at se dine muligheder, så du helt glemmer de begrænsninger du plejer at tænke på. Du udfylder et spørgeskema, som jeg forbereder ud fra og så har jeg alt klar når du kommer. Vi tager billeder med din mobil af alle outfits og jeg sender fremadrettede shoppingforslag, personlige stiltips og mine bedste stylingtricks til at printe ud og hænge op i skabet. Det koster 2125,- inkl. moms og tager halvanden time i butikken. Book din tid her

Og husk at signe op til mit nyhedsbrev på knappen ved siden af bloggen. Jeg har gode ting i støbeskeen, men sender ikke noget ud, uden at have noget på hjerte. Det skal lige være klar 😉

 

 

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Kristine

  Hold nu kegle, hvor var det her tip, et der rykker: “Tag et overblik over dit skab – sørg for at tøjet ligger og hænger i kategorier: skjorter, bluser, nederdele, bukser osv.” – jeg har netop gjort det i mit klædeskab (skulle egentlig skrive en artikel, men så var det her en kærkommen overspringshandling). Jeg har hængt alt mit tøj (har meget!) i kategorier – og til min store (gru og) opdagelse indset, at jeg har en milliard stribede bluser, en milliard mørke habitjakker, en milliard cowboybukser i samme farve og en milliard kjoler i samme mønstrede stof!!! Jeg har kun 4 (!) t-shirts, en masse slidt tøj, jeg ikke kan være bekendt og udelukkende cowboybukser (dvs. ingen anden slags buks). Pyha, det er da nogen af en øjenåbner. Og ja, nu kan jeg faktisk se helt tydeligt, hvad jeg skal købe og især hvad jeg under ingen omstændigheder må købe mere af!!! Gisp, er der nogen der vil have et par cowboybukser….jeg har 12 par…:-) Tak Laura, du er guld.

  1. Laura Terkildsen

   Kære Krissie!
   Det er jeg bare så glad for at du har opdaget! Kategorierne er lige præcis dér overblikket starter. Og det er ikke så uoverskueligt, som mange kan synes det er at rydde op i garderoben. Det er så konkret og kan gøres nogenlunde hurtigt, med et fantastisk resultat. Tak fordi du skrev det! Det er jeg virkelig glad for (-: Og TAK for rosen – i lige måde <3

Skriv et svar