You are currently viewing Driller corona-kiloene? Her er den allerbedste garderobe-metode til dig!”

Driller corona-kiloene? Her er den allerbedste garderobe-metode til dig!”

Hvad den tradtionsrige sæson-gennemgang afslørede ...

Eller den afslørede det ikke. Jeg vidste godt at corona-kiloen havde sneget sig på henover det mest stillesiddende halve år i mit liv. Derfor var det primære fokus med mit traditionelle sæsonskift i klædeskabet, at få ALT ud af skabet, som jeg reelt ikke kan passe mere. 

Det dræner energi og kreativitet, når tøj i skabet ligner en mulighed, men i virkeligheden er en begrænsning. 

Af den grund, endte jeg med at bruge de samme 3-4 underdele og ikke være rigtigt i synk med mit klædeskab, det meste af vinteren. 

Og ikke i synk med min krop i øvrigt. De to ting hænger tæt sammen. Kan jeg ikke passe mit tøj, bliver det til dårlig energi. 

Som du kan se på før-billedet, ser det også både rodet og energiforladt ud. Derfor skulle jeg prøve ALT og KUN efterlade det der duer fremme. 

Sæsonskiftet i garderoben starter sådan her ...

Det starter med rod og uoverskuelighed. For først skal alt der er i skabet prøves. Altså af det tøj, jeg gerne vil beholde fremme. Det der skal pakkes væk, kan sagtens vente.

Det er bedst at have en overdel på, man godt kan lide, når man prøver underdele. Så skal man kun tage stilling til underdelen og ikke til eventuelle overkrops-issues. Vice versa, når det kommer til overdelene. 

Tag en ting af gangen, så går det nemmest. Det nemlig en ret god ide, at holde fokus, hvis man ligesom jeg, har meget tøj. 

Det er også en god ide at holde fokus hvis man har lidt tøj, for så mister man måske pusten af at bakse med tøj. 

Altså: først prøv det af som er i skabet. Start med underdele (med en god overdel på hele vejen). Så overdele (med en god underdel på hele vejen). 

Hold øje med ønsketænkning ...

Læg det til side som skal pakkes væk. Efter arbejdet med at gennemgå skabets indhold og finde ud af hvad man kan passe og ikke, får man et rigtigt godt udvalg. For det der er tilbage, kan man både passe og lide. 

Det kan godt være at du som jeg, har pakket ret meget væk og derfor har en del mindre – især underdele – at gøre med. Men mulighederne pipler frem igen, fordi det nu er underdele der duer! Så selvom du måske tænker – det er da ikke et godt trick til corona-kilo, så PRØV DET! Jeg lover at relavant udvalg og overblik giver energi til nye muligheder. Også selvom du slet ikke køber nyt tøj. 

Næste skridt er at være kritisk med, det der skal blive fremme. Når du pakker væk for sommeren, så vær så realistisk, som muligt – altså høje øje med hvornår det er ønsketænkning og hvornår det er godt tøj til sæsonen. 

 Jeg havde fx lyst til at beholde min blå højhalsede blondebluse fremme, men når jeg kun pakker frem og tilbage 2 gange om året er det tosset at beholde den i skabet, for den er alt for varm lige straks.  

Til gengæld lod jeg leo-blusen blive og lovede mig selv at bruge den en masse inden varmen kommer. 

Det gode ved at pakke noget væk, jeg har lyst til at have på er at jeg bliver SÅ glad, når vi genforenes til næste sæsonskift. Det er nyt tøj, der både er gratis og helt uden klimaaftryk i forbrug.

Har du svært ved at skille dig af med ting?

Hvis du er typen, der har svært ved at skille dig af med ting, så tænk på at denne metode ikke er farvel – det er på gensyn. Og den giver AMA’R HALSHUG flere muligheder, når du har et sæsonrelevant og størrelsesvarende udvalg af tøj fremme.

Men det kan godt være at der er noget, det er tid til at sige farvel til.

Selv har jeg allersværest ved at skille mig af fodtøj. Jeg plejer og passer det, fordi det er valgt med omhu. 

Alligevel kommer den dag, hvor noget ikke kan mere. Og disse elskede støvler kunne ikke repareres mere. (Ja, jeg har spurgt, tigget faktisk, min virkeligt gode skomager om de kunne fikses), men nej. 

Selvom de ser ok ud på afstand, så er det ikke cool med huller i skoene. Slet ikke som prof tøjdame … 

Andre blinde vinkler, der kræver fokus

Derfor afsted med støvlerne. Og til dig der har svært ved at skille dig af med noget: jeg forstår så godt. Men når det er slut, er det slut. Husk at se hvor meget rum og plads til overblik det giver, når du får sorterer. Lige præcis det, var et andet fokus jeg havde fordi …

Jeg har tendens til at pakke mit skab alt for tæt. 

Om det stammer fra mange timers Tetris, er ikke til at sige, men jeg er eddermame god til at fylde alle hulrum ud. Og midt i processen virker det som en god ide: det giver plads til rigtigt meget!

Men i brug er det ikke ret godt. For jeg kan ikke få tingene ud og ind på hylderne og så bliver det hurtigt uoverskueligt. 

Derfor har jeg messet for mig selv denne gang: lav luft på hylderne, lav luft mellem tøjet, der må gerne være luft mellem stablerne. 

Det er ikke nemt, når man er vant til det andet, men resultatet er både visuelt indbydende og i praksis meget anvendeligt.

Når man ikke har ret meget plads i skabet ...

Og nu tænker du sikkert, som flere skrev da jeg lavede instagramstories hele dagen, imens jeg gennemgik min garderobe: “Du har så meget plads i skabet!”

KLART! Jeg har mere end de fleste, men vil lige minde om at vi bor 4 mennesker på 84 m2 og jeg har walk in closet fordi jeg prioriterede at få bygget det, da vi flyttede ind. Det rummer alle sko, linned, sengetøj og så ja, mit tøj og jeg ELSKER det. Men jeg arbejder også med tøj hver dag, så det er lidt en del af mit kontor. 

Men mindre plads kan sagtens gøre det – lav et udvalg af tøj, som passer til det skab du har og pak så frem og tilbage lidt oftere i stedet. Et udvalg af tøj, som skiftes ofte, giver fantastisk overblik uanset klædeskabets størrelse. 

Eller argumentér overfor eventuelle boligpartere at plads til tøj er lige så vigtigt, som plads til havkajakker/modelbaner/fiskegrej/fortsæt selv. 

 

Vi bruger vores tøj hver evig eneste dag. Selvfølgelig skal vi tage det alvorligt.

Hold hovedet koldt undervejs!

Denne gang havde jeg alt ude, prøvede af, valgte ud og gjodre rent, inden det flyttede ind igen. Det betaler sig big time, men holdt hovedet koldt undervejs. 

Undervejs bliver det uoverskueligt og det er her du skal tage lidt at spise og drikke, men blive ved. 

Hold styr på bunkerne: passer ikke, pakkes væk, blive fremme, repareres, gives væk osv. 

For pludselig når du til det sjove … 

Let the fun begin!

Nemlig at pakke sommertøjet ud og lave nye fine sæt. Du skal selvfølgelig være lige så kræsen med at prøve af og vælge ud, men uanset hvad, er opgaven meget mindre med et udvalg af tøj, der alene med sin energi af gensyn og nyhed sprinkler glæde udover “altid-tøjet” … det tøj, der altid er fremme. 

Jeg elsker at se mit tøj igen, der får ideerne til at strømme og derfor laver jeg nye sæt inden det er strøget, så det må I leve med. 

Denne gang havde jeg nogle forskellige ting, jeg ville finde i mit skab (vi starter fra øverste venstre højre)

1. Jeg er nysgerrig på den der pyjamasmode, som ikke vil dø. Altså det konturløse med lange linjer. Det fik jeg allerede i første fine sæt, hvor farverne også passer så godt sammen, at det ligner et sæt uden af være det. 

2. Min sløjfestyling med bløde bælter, har jeg lyst til at bruge mere og guldfiskeskjorten er lidt dum over barmen, så en sløjfe vil også hjælpe. Det er fuld skrue med den orange kimono til, men sætter jeg fx. sorte pæne bukser til i stedet, bliver hele sættet strammet op. Jeg kan li’ det!

3. Skal skynde mig at bruge leo-blusen inden det er for varmt og til min buksenederdel får jeg bedre facon, selvom blusen sidder til. Alligevel vil jeg have et stort tørklæde på til, for at camouflere min mave jeg er øm om. Havde faktisk sættet på allerede dagen efter, men med en mønstret jakke over i stedet for tørklæde. Det var nice! 

4. Den grøn/lilla sommerkimono, har jeg ikke brugt så meget som jeg gerne ville i sommers, så derfor fiksede jeg 3 sæt med den: først med en leo-top til et lidt vildt mønstermix. 

5. Så den nemme med en t-shirt i samme farver 

6. Til sidst et mere elegant sæt med fin bluse og pæne bukser. Alle 3 sæt er nogle jeg kommer i. 

Skal du prøve en af ideerne, med dit eget tøj? Værs’go’ og haps!

Lige en sidste ting ...

Inden jeg var klar til at rykke ind i skabet igen, tog jeg lige en sidste ting, jeg gerne ville ha’ styr på denne gang også: tørklæder!

Sådan her har mine tørklæder hængt længe og det ér faktisk praktisk, for det er lige ved døren og jeg kan nogenlunde se dem alle. 

Men det er indiskutabelt ikke pænt. 

Derfor tog jeg også en tur med dem – pakkede de største og og varmeste væk og fandt en anden løsning til de andre. 

Nu ser der sådan her ud i gangen  …

Og sådan her i skabet. 

Knagerne blev i sin tid hængt op til at have støvler på klemmer på, så skafterne ikke bukker. Men det fungerer ikke, de ryger ned når jeg går ind og ud. 

Jeg har ikke tænkt, at mine tørklæder måtte få så meget plads som her. Men for pokker da, det virker jo!

Der må kun hænge to på hver knage, har jeg besluttet og resten ligger så på en hylde med (angsprovokerende for en tetris-hjerne) meget luft imellem. 

Men det betyder at jeg kan SE dem og har meget nemmere ved at få dem i rotation og ikke bare lande på det samme hver gang. 

Det er total luksus og jeg smiler hver gang jeg ser det. 

Belønningen!

Hvis du har læst med så længe, så var der nok noget du kunne bruge – og tak for det. Men er du lidt udmattet ved tanken om at gå i gang, så kan jeg kun sige: giv dig selv tid og lov til at nusse om dit tøj. 

Det er den stensikre vej til nye muligheder og masser af hverdags-velvære, når dit klædeskab smiler til dig hver morgen. Uanset hvad vægten mon siger. Og uden at købe mere nyt tøj …

Men dét gør jeg også, når jeg nu kigger ind i mit skab for til allersidst skulle jeg bare hænge det hele på plads og nyde frugten af en lang dags megahyggeligt tøjnørderi … 

Til venstre er før og højre er efter. Kan du se forskellen?

Eller den ultimative garderobehjælp ...

Du kan også forære dig selv den ultimative garderobehjælp og booke et Garderobetjek hos mig. 

Booker du senest den 20. april (aftalen skal være inden 1. juni) får du Garderobetjek (værdi 3695,-) + mine populære onlinekurser KICKSTARTER KIT til bedre tøjvaner (værdi 450,-) KJOLE KICKSTARTER KIT (værdi 450,-) eller det helt nye FIND fred med DIN FACON med gratis oveni. 

Book på mail laura@lauralava.dk eller rigtig god fornøjelse med din egen garderobegennemgang. Klø på – det betaler sig!

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Skriv et svar