You are currently viewing Hold også ferie fra komplekserne: 4 tøjtips til turen

Hold også ferie fra komplekserne: 4 tøjtips til turen

Ferien står for døren … hvad med at bruge den til at slappe af på alle fronter, således også i kropskvalerne og måske bryde en dårlig vane eller to, når du nu alligevel er ude af vant gænge. Der er tid og plads til at øve dig på det i ferien. Altså uden at gå helt til i joggingbukser og hyggetøj. Men spring ud i både shorts, toppe og badetøj, der betyder bare ben, bare arme og måske OH VE OH SKRÆK bar mave eller endnu mere udfordrende – prøv at bade topløs (alt efter hvor du ferierer, vel at mærke). Du ved selv hvor dit ømme punkt eller punkter er, så vælg selv.

Jeg skal på eventyr med de her tre yndlingsmennesker uden hverdag, med playlistefællessang. Det glæder jeg mig til …

Jeg læste for nylig stylingtips fra en af mine dygtige kolleger, som jeg både ser op til og inspireres af. Som selvstændig, kan jeg på mindre gode dage tænke “hvad er min berettigelse som personlig shopper og stylist, når der er så mange andre dygtige mennesker?” Det har jeg tænkt en del over i forbindelse med at Verdensfirmaet skal være mit levebrød. Hvor skiller jeg migd fra alle de andre dygtige mennesker, der passioneret arbejder med tøj og mennesker. Og det er kort sagt at jeg får mennesker til at blive mere dem selv i det rigtige tøj. Jeg kan låse folk op, så de begynder at fokusere på deres fordele i stedet for de begrænsninger, der har styret følelserne foran spejlet. Jeg tror også det skyldes, at jeg har et meget afslappet og kærligt forhold til min egen – og den – naturlige krop. I practise what I preach, så at sige.

I min bog er du altid rigtig, men tøjet kan være forkert til dig. Det afspejler sig blandt andet i min holdning til shapewear – opstrammende undertøj. Det er jeg ikke fan af. Altså som med alt andet, så skal man bare bruge det hvis man er vild med det! Endelig! Gør det! Som med alt andet man ved virker for en! Der er ingen opskrifter. Du er din egen målestok. Men det jeg ikke bryder om ved konsekvent brug af shapewear, er den underforståede holdning: du er forkert når du bare er dig selv. Du skal strammes op og glattes ud, for at være rigtig. Jeg KAN bare ikke lide det. Du ER rigtig allerede. Med eller uden buler, deller, huller, mærker og hvad har vi. Vi har dem for pokker jo alle sammen. Det er virkeligheden. Og jeg har set det ske nok gange, til at jeg med empirisk ballast kan sige, at vælge tøj man kan lide, starter med at du ser venligere på dig selv. Taler venligere til dig selv. Så kommer alt med det rigtige tøj, hvordan du sætter det, hvordan du sætter det sammen og så videre. Men allerførst må du begynde at se på dig selv med venlige øjne … det er nemmere sagt end gjort, men slet ikke så svært som det lyder.

Det starter med at du begynder at se helheden i spejlet: dine smukke øjne/flotte ben/kraveben/numse/hår/barm/fortsæt selv – alle kan finde noget de kan lide ved dem selv. Det kan hjælpes godt på vej af noget tøj der passer dig, som sidder godt og som du kan lide at have på. Og du behøver ikke et helt lag inderst for overhovedet at gå i gang. Tilgengæld kan snit, materialer og kombinationer gøre arbejdet for dig. Altså jeg synes også, du skal øve dig i at kunne lide dig selv helt uden tøj – og i den anledning har jeg sagt det før og siger det gerne igen: jeg står tit splitter Hans Jørgen foran spejlet og tænker: det er sgudda spild af god krop at jeg er single! Så selvtilfreds som jeg, behøver du ikke være, men det er altså sjovere at være glad for sin krop end det modsatte. Jeg skrev om emnet i en af mine mest læste Tirsdagstøjklummer ‘Om sexethed’:

”… [mange] skændes med deres krop, i stedet for at takke den for at bære os.  Personligt har jeg det strammere med at skulle bære rundt på min psyke. Alle de fordømte tanker, overvejelser, frygt og uro der spæner rundt i ring uden at – føles det – komme nogle vegne, vil jeg tusind gange hellere kunne tage en pause fra, end jeg vil fra mine rynker, deller og strækmærker, som jeg holder af og føler mig tryg når jeg ser, fordi det er mig” (citat:mig selv, classy, hvar?)

Nåmmen det som jeg slår et slag for at du gør i din ferie, er at øve dig på at være venligere ved dig selv og vove noget du har lyst til at gøre, men ikke synes du kan eller bare tør. Om det er at flashe bare arme, gå i shorts, hoppe i bikini, prøve at gå med hat, være eksotisk i gevandter eller noget helt 6. ved du kun selv. Men prøv det. You might like it

Og her er en smagsprøve på nogle af mine egne ferievaner, når det kommer til tøj:

Klassiskeren – Stråhatten 

Stråhatten behøver ikke være så ikonisk og vovet som da Emma Leth blev gift med Tal R (men er det ikke bare et VILDT og opfindsomt look! I LOVE IT!)
Jeg selv bor i den her hver sommer … og inden den var det en sort, lidt mindre. Jeg behøver ikke engang makeup hver dag, for hatten er et look i sig selv.

Fordele: Skærmer solen. Skjuler fedtet hår. Ser übertjekket ud og er tjotjalt fashion denne sommer

Ulemper: Kan ikke have den på i bilen for nakkestøtten ellers ingen

Den trendy – Lang nederdel 

Den her fra Birgitte Herskind er key looket, men mindre kan gøre det. Neo Noir har fx en masse forskellige … og de er billige 😉
Min egen lange nederdel har i den grad opdateret min garderobe, fordi den på ingen måde minder om noget jeg har. Jeg tror sgu’ den skal med på bilferie med dreng’årn …

Fordele: Følelsen af bare ben, selvom du ikke viser dem. Ser übertjekket ud. Hvis du vælger en mønstret, kan man ikke se når du spilder og så holder den næsten en hel ferie uden vask. Kan styles med hæle, når du skal ud at spise og bruges med klipklappere når du skal på stranden. Du kan sidde helt ugenert og mandeagtigt med spredte ben uden det er vulgært.

Ulemper: Du skal løfte op i skørtet når der er et trin op. Du bliver måske så vild med at have den på og tør ikke sporte Gypsy-look tilbage i hverdagen – men så nyd at du gjorde det på ferien.

Den casual – Shorts

De her shorts er simpelthen for haveagtige til jeg ville tage dem med på ferie …. og jeg brugte dem også sidst da jeg vaskede bil hence fitness-sveden!
Men altså de her neutrale, pæne shorts går til det meste. Og vælg dem endelig kortere, hvis du har mod på det. Det bliver bare mere lækkert og feminint!

Fordele: Verdens mest praktiske beklædningsdel når det er varmt fordi lårbasserne ikke slider mod hinanden (det kan gøre pisseondt har jeg hørt fra en ven, som også fortæller at zinksalve er megagodt middel, hvis skaden er sket). Du har en kort underdel på, uden man kan se op under den, det vil sige du kan bestige bjerge og spille fodbold i dem også. Med hæle og brune stænger, kan du vise virkelig lange ben. I en løs model kan du næsten ikke mærke du har dem på. Overdelen kan som kontrast være ret sexet/florlet, jo mere gods der er i shorts’ne. Kig efter smalle modeller i pænt stof eller løse modeller i mønstret stof.

Ulemper: Hvis du vælger capribukse- eller sidelommemodellen, skal du være mere end almindeligt kreativ for at komme ud af campinguniformskategorien.

Den vovede – Bar ryg eller skuldre

Den her halterneck er min absolutte yndlingssommertop. Jeg kan have den mest oppustede mave fra rosé og is, men føler mig så pæn og lækker fordi jeg viser skuldre og ryg. Og ikke udstillet fordi barmen er skjult.
Den kan være ret oversized, når du viser så meget hud … men behøver selvfølgelig ikke have lange ærmer eller være sort, hvis det er varmt der hvor du er.

Fordele: No tan lines. Du kan vise meget hud, uden at vise barm. Er fx. en god kombination til de mere casual shorts, fordi det ser feminint/velovervejet ud, men kan føles som nattøj. For mig er det en følelse af frihed, når jeg ikke har bhstropper. Og hvis du ikke har stor barm, kan du springe lige ud i det og evt. vælge en med volumen i stoffet foran, hvis du drømmer om mere fylde der.

Ulemper: stropløs bh er lidt hårdt for huden, med stor barm. Kan blive meget tacky, hvis du vælger en for stram overdel, så gå efter et fransk look, ikke et engelsk.

Det var alt for idag, dejlige damer! I får et sidste nyhedsbrev inden ferien, hvor jeg smider tips, tricks og ting du ikke vidste med i konvolutten. Tusind tak for den fine modtagelse af det første nyhedsbrev og fordi I deltog så ivrigt i konkurrencen.

Hvis du ikke aner hvad jeg snakker om, kan du tilmelde dig nyhedbrevet herunder og komme med i klubben, hvor vi tager vores tøj alvorligt. Men ikke for alvorligt <3

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Dette indlæg har 4 kommentarer

  1. Susanne Søltoft

    Jeg elsker dit nyhedsbrev. Du skriver godt, får en til st smile og et venligt puf til at gøre “uvante” ting. I pr har jeg købt en bikini…… Og den har været i brug. Knus.

    1. Laura Terkildsen

      Det er jo fantastisk at høre! Hvor er det skønt at du har det sådan og at du havde lyst til at dele det! TAK <3 Kram

Skriv et svar