To simple ting, der er starten på dit eget outfitbibliotek …

Du skal kunne se hvad du har af tøj. Så enkelt kan det siges, hvis du vil lave lækre nye outfits af alt det du har i skabet. Nødvendigheden af at rydde op i sit skab, er indlysende for mig, gælder det samme for dig? Det virker måske som det største flueknepperi, men djævlen bor jo som bekendt i detaljen og jeg møder tit kunder, der ikke har tænkt på det jeg viser i dag. I fredags til Garderobetjek, endte jeg med at vise min kunde hvordan man folder bluser. Og hun havde bestemt styr på sit tøj, men hun folder det på en måde, så hun ikke kan se hvad hun har. Og essensen af en god garderobe er jo netop:

 1. 1. Overblik – du kan se hvad du har. Det hænger i kategorier eller er lagt pænt sammen.
 2. 2. Relevans – du kan passe alt og lide at have det på (og det er helt og rent)
 3. 3. Udvalg – det passer sammen på kryds og tværs, så du har uanede muligheder

Idag handler det om punkt 1. som har større betydning end man måske skulle tro …

Selvom du måske har meget tøj, kan du sagtens folde og hænge det, så du kan se hvad du har. Dit skal skal være som et bibliotek: kategoriseret og synligt.

Til torsdagens Garderobetjek, havde min kunde den skønneste og største garderobe jeg nogensinde har set. Og øje for at købe gode ting. Hun ville bare gerne lære at holde op med at købe nyt og bruge det hun har. Det hjalp helt sikkert at vi lavede 75 nye sæt. Men jeg har skrevet til hende at hun skal ønske sig mere plads til sin garderobe, så samme måde som mænd altid liiiige kan knibe en havkajak eller en mountainbike eller noget ind, uanset pladsen. Kunden er reelt rigtigt dygtig og kreativ med tøj, men det hjælper jo ikke noget, når hun ikke kan se hvad hun har.

Det samme gælder måske nogle af jer der læser med. Hvis tøjet hænger i lag på bøjlerne, bliver lagt tilfældigt sammen og ikke hænger eller ligger i kategorier, har man intet overblik. Det kan godt være det er lidt kedeligt både at tænke på og læse om, ikke desto mindre er det en nødvendighed for at få mere ud af sin garderobe: Man skal kunne se hvad man har.

Min egen tøjhylde der roder. Jeg aner ikke hvad der gemmer sig.

 

Den samme, hvor alt er foldet så jeg kan se hvad der er i stablen. Ikke rullet eller kastet sammen. Nemt og overskueligt og masser af tøj på lidt plads.

Jeg ved godt at alle ikke har pladsen, men jeg bor på 85 m2 med 3 drenge, der har egne værelser og jeg har et Walk In Closet. Mindre kan gøre det! Pointen er blot at med lidt fantasi, har du plads til mere end du tror. Skabsplads er nødvendigt, hvis du har meget tøj. Ellers må du minimere garderoben eller (op)finde en måde at organisere dit tøj, så du kan se hvad du har. Alt andet er faktisk spild af godt tøj og din tid.

Den anden helt essentielle ting i garderoben, for at skabe overblik (og dermed muligheder) er at du kategoriserer dit tøj. Hvis det er blandet imellem hinanden, kan du ikke se det og slet kombinere det på kryds og tværs.

Når bøjletøjet hænger blandet hulter til bulter, kan jeg ikke se hvad jeg har af over- og underdele.

 

Når det hænger i kategorier er det nemt at finde forskellige underdele, til forskellige overdele og for eksempel en jakke til udover.

De her to simple ting kan du kan starte med at gøre allerede idag: folde dit tøj ordentligt sammen og lægge det i gode stabler + sortere det i det i kategorier. Hvis du så lægger nysgerrighed til det regnestykke, så kan du begynde at lege med dit tøj og bruge det i næsten uendelige kategorier. Hvis du som kunden med de 75 nye sæt, også vil købe mindre og lære bruge det du har, så skal du bruge tid på at ‘lege’ med dit tøj og sætte det sammen på måder du ikke plejer. Prøv at udfordre dig selv, med hvor mange nye sæt du kan lave af det du har.

Jeg poster dagligt selfies og det er min måde at vise hvor mange outfits jeg kan lave af det samme tøj på. Ærligt, køber jeg ikke ret meget tøj på et år. Prøv du at gøre det samme – måske uden at vise det frem, hvis det ikke lige er din kop the. Men tag gerne billeder af de outfits du laver, så du kan huske dem næste gang, du ikke har noget at tage på. Lav dit eget outfitbibliotek på mobilen. Du bliver bedre og bedre til at finde på, jo mere du øver dig. Eventuelt, kan du lægge sæt op på gulvet og tage billede af dem, så du husker at prøve det, hvis du ikke lige orker med det samme. Det er ret sjovt hele tiden at finde på nyt af det man har, ja, der går nærmest sport i det, skulle jeg hilse at sige …

Og husk så at tilmelde dig nyhedsbrevet inden næste tirsdagsdagstøjklumme – 25. oktober – så får du mine bedste bud på sko til dumme fødder og hæle alle kan gå i …

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Tina

  Kære Laura,
  Du har så sandelig ret.
  Jeg har hen over sommeren kigget ind i mit overfyldte skab, hvor jeg ikke kunne presse mere ind, ej heller hive noget ud af, og opdaget at jeg blev i dårligt humør, hver gang jeg skulle åbne skabet. Et skab som er fyldt med tøj som jeg faktisk er ret glad for. Så tog jeg tyren ved hornene, hev alt ud, og lagde kun det tilbage som jeg kan passe og som jeg føler mig godt tilpas i. Der var godt nok nogle ting som jeg med vemod måtte pakke væk, da de har givet mig masser af gode oplevelser, men de passer bare ikke til min krop mere. Hvor er det vidunderligt nu at kunne åbne skabsdørene og så bare vide at alt hvad der er i skabet er noget jeg føler mig godt tilpas i.
  Du er en dejlig inspiration Laura, tak for din tirsdagstøjklumme.
  Mange hilsner fra Tina

  1. Laura Terkildsen

   YAY! Det er jo fantastisk at høre! Det er præcis sådan det er – og ja, megamøgirriterende, når man ikke kan passe eller passe til noget af ens yndlingstøj mere. Men overskuddet der følger med ved at give slip, skal man ikke kimse af! Mange tak fordi du skrev <3

 2. Christina

  Kære Laura

  Tak for endnu en skøn klumme. Jeg rydder op en dag – snart. Og mht. Næste uges tema, så håber jeg du også har med, at dumme fødder også er meget lange og på en høj pige kh. Christina

  1. Laura Terkildsen

   Kære Christina,

   TAK fordi du både synes det og siger det! Det gør mig så glad … Og det kan du lige tro der er – jeg har jo selv ret store fødder! Jeg dækker så godt jeg kan, men altid kun med produkter jeg ved fungerer i virkeligheden. Så jeg kan ikke linke til en masse mærker der ser godt ud, hvis jeg ikke ved at de også er det i virkeligheden.

   Ha’ en skøn fredag – og husk det er i nyhedsbrevet, skoene kommer 😉

   Kh. L

Skriv et svar