Hvad med trends, når jeg har styr på min stil og vil ha’ en god garderobe?

I min evige prædiken om at opbygge en langtidsholdbar garderobe fuld af muligheder, til alle de sociale sammenhænge vi indgår i: mor, far, kvinde, mand, ven/veninde, kæreste, job, fest, dates, reception, møder, osv., kan det virke svært at få plads til trends. Hvordan køber man trends, men undgår at føle det er spild af penge fordi det ’går af mode’ igen?

gul nederdel blå denimjakke hvide sneakers sort trøje

Jeg er vild med min nye plisserede nederdel, som jeg har ønsket mig en af længe, men ikke kunnet finde, fordi jeg både har mave (så giver det boblemave med stram taljering og plisseringer) og fordi jeg ikke gad købe en dyr en, når det nu ’bare’ er en trend. Problemet med de billige jeg har prøvet, er at de ville klæde en kvinde med en flad mave og/eller smal tajle (fx en pærefacon) og dermed ikke mig. Problemet med de dyre:  jeg ikke gad give så meget, hvis jeg alligevel ikke ville bruge den længe. Det er ikke så tit jeg hopper på deciderede trends, men jeg følger selvfølgelig fagligt med – men den her 50’er/retro/tantede stil, som hersker overalt i moden og har gjort det et stykke tid – er altså kommet for at blive. Et godt stykke tid, i al fald.

Jeg går meget i nederdel. Langt de fleste af mine nederdele er korte og smalle – I like it, men jeg har dem i mange farver og materialer, altså ikke ret hensigtsmæssigt i garderobeøjemed, at investere i flere af den slags. Nå, jeg faldt så over den her fra By Malene Birger, som har en mild taljering – sidder ikke stramt i taljen – men har elastik, som markerer talje uden at få bløde maver til at boble ud over og under linningen. Dens plissering (formfikserede folder i stoffet) er også ’lille’, mere en struktur end dybe folder. Det giver den et bedre fald med lange lodrette linjer (godt til at modvirke at den sætter sig og fremhæver deller), men stadig det feminine, florlette swung i skørtet, jeg havde lyst til at tilføje til mit bibliotek af udtryk aka min garderobe.

Valget endte altså med at falde på den ’dyre’ model, men jeg ved, at jeg også bliver gladest for kvalitet der holder … og jeg kunne jo ikke finde et billigere alternativ med samme udtryk og muligheder. Til gengæld ved jeg, at fordi jeg ikke røg på den første jeg faldt over, men lige overvejede hvad og om, jeg ville være med på den trend, ender jeg med at bruge den her nederdel længe. Fordi den bliver en udbygning af min stil, hvor jeg både føler mig skidesmart, men også fuldstændig mig selv.

Det er ikke sikkert du går og ønsker dig en plisseret nederdel, men pointen med indlægget her er, at trends altid kan gøres til ens egne. Hvis man altid går i det samme, bliver ens udtryk bedaget og udynamisk. En garderobe skal løbende opdateres og moden kan give noget vidunderligt nutidigt til ens stil. Faktisk kan den give dig et øjeblik at absolut ‘nu’ og nærvær,  hvis du oplever et wow-øjeblik, når du får det rigtige stykke nye yndlingstøj på … læs mere om det her

Så hvis der er noget i moden du går og lurer på, men ikke ved om det vil klæde dig, hvordan du skal bruge det, så fortvivl ikke. Vær åben og nysgerrig, prøv dig frem, se forskellige varianter an og hvis du ikke selv kan finde vej, så søg hjælp hos en fagperson – en ekspedient du har tillid til, en personlig shopper eller en modekyndig veninde.

sort trøje høje hæle gul nederdelNår du finder det, så start med at bruge det nye stykke på en måde, hvor du føler dig tryg og lækker. Min udfordring med nederdele er, at jeg ikke kan lide at føle mig for fin og tit gerne vil være lidt cool også. Derfor startede jeg med at style min nye nederdel med sneakers og denimjakke, men i dag springer jeg ud i en dejlig fredagsaftale med høje guldsandaler, bare skuldre og tøset plisséret nederdel … og jeg føler mig både lækker, tjekket og tryg i det. Yay! Min fredag var god i det outfit 😉

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Dette indlæg har 1 kommentar

Skriv et svar