You are currently viewing Rejsecapsule … what to bring and how to wear

Rejsecapsule … what to bring and how to wear

Hvordan pakker jeg flest mulige sæt til flest mulige anledninger på mindst mulig plads?

Der er to hovedregler i en ab fab rejsegarderobe: tag kun noget med du kan lide at have på og som kan kombineres med noget af det andet du har med.

Tænk på din garderobe, som et bibliotek af muligheder. Din rejsegarderobe er et koncentrat heraf. Kombinationer er nøgleordet og det gælder både farver, mønstre, udtryk og beklædningskategorier. På en standard weekend get away, plejer jeg at have 3 underdele og mindst det dobbelte antal overdele med. Det ene sæt, er det jeg rejser i. Juster selv efter om der er varmt/koldt osv. Og gang op på antal, hvis du skal være væk i længere tid.

Hvad snakker hun om og hvordan gør jeg selv? Herunder er en oversigt og vejledning. Lad os lege at på billederne tilsammen, har jeg:

2 par bukser – et par slidte jeans og et par pæne mørke

1 strik – lyserød, som passer til resten

2 jakker – en bomberjakke og en kimono

2 par sko – støvler med hæl og sneakers

1 top – blå med stropper og blonder

1 skjorte – hvid og hverdagsagtig

1 t-shirt – stribet

1 kjole – rød


= 11 stykker tøj

Når jeg rejser i 1 par jeans, 1 strik + 1 par sko, giver det 8 stykker tøj at pakke, men mindst 8 forskellige sæt at have på i løbet af turen. For mit vedkommende, fordi jeg sveder, skal det suppleres med 2-3 t-shirts/bluser, 1 top og 1 skjorte, hvilket stadig ikke fylder ret meget … men giver flere sæt. Herudover kommer selvfølgelig undertøj, strømper, 1 overfrakke og 1 tørklæde. De sidste to ting har jeg også på når jeg rejser, så de fylder heller ikke. Se hvordan jeg kombinerer de udvalgte dele her:

bomberjacket bomberjakke mørkeblå bukser stribet trøje bælte brune sko
En t-shirt under bomberjakken – klar til shopping, sight seeing eller hvad du kan lide at lave på dine ferier …
bomberjacket bomberjakke blå trøje stramme bukser brune sko
Når der kommer en fin top under, kan man smide jakken og danse på bordene til den lyse morgen, hvis det er dét man kan lide!
nederdel rød pangrød cardigan guld sko nylonstrømper
Brunch eller gåtur … en strik over kjolen og sneakers til, så kører det.
pangrød rød kjole gule sko brun træfarvet læbestift nylonstrømper
Og bare kjolen i sig selv med hæle til … fine dining eller fine wining?
lyserød trøje grøn nøglering sorte bukser
Skjorte under strik = super nydelig. Med kimonoen over, får jeg et varmere og mere ekstravagant sæt.
Skjorte under kimono … casual smart Jeg kunne også have bomberjakken over og jeans på i stedet.
jeans grå hue lysegyl trøje gråt halstørklæde
Behagelige jeans, strik og sneakers (leger vi!) er mit foretrukne rejseoutfit …
cardigan laksefarvet lilla trøje jeans sandaler
Blondetoppen til slidte jeans og kimonoen er et mere casual outgoing sæt. Med en bluse under og sneakers til – sæt til dagtimerne. Med den røde kjole under kimonoen, har jeg et iøjnefaldende (og varmt) sæt til at være fin og festlig i.

Hvis du nu tænker “Jamen, jeg har hverken en kimono eller en rød kjole” så chillax – det behøver du heller ikke! Tænk på dit tøj, som ‘dele’ i et samlesæt. Kategorier, der skal kunne noget i det bibliotek af muligheder, en god garderobe er. “Kimono” er i kategorien ‘noget til udover’ og kan være en cardigan, en læderjakke, en blazer osv. Kjolen kan være sort og elsket eller en nederdel med vidde – kategorien er ‘nederdel eller kjole’ . Er du ikke til kjole og nederdele, så tag et par bukser mere med – måske nogle lidt løse, mønstrede, som er fine til en top at gå ud i … og fede til en strik og sneakers på sight seeing.

Et lille ps. til overtøj. Vælg en pæn jakke/frakke evt. med noget varmt under. Jeg vil til enhver tid prioritere et velklædt look fremfor en praktisk regnfrakke. Hellere en paraply i tasken og noget vindtæt under uldfrakken. Det vindtætte kan fx være en tjekket bomber-/thermo- eller læderjakke, som du kan bruge til at spille smart i om aftenen over en lille top … kombi kombi. Det lugter langt væk af turist, når du går rundt i vind-/regn- og/eller fjeldjakke. Den slags hører til på fjeldet, hvor du alligevel ville pakke helt anderledes. Jeg er ikke fan af hverken regnfrakker eller fleece, hvis man ikke er på overlevelsestur. Og det er man ALDRIG på byferier.

Tilbage til en af hovedreglerne: Vælg selvfølgelig noget du elsker at have på … det giver en rar, tryg følelse af velkendt velvære, når du er ude i ukendt land. Selv, føler jeg mig større indvendigt, når jeg rejser. Som om, der bliver mere plads indeni, jeg kan trække vejret endnu dybere og mine sanser er vidt åbne … som en lille svamp, suger jeg indtryk til mig. Jeg elsker det. Men jeg elsker også, at det jeg har på, føles rart mod huden. At skoene er nogle jeg kan gå til månen i og at jeg har lag på lag, så jeg kan justere efter vejret, der jo oftes ikke er helt som beregnet (pun intended). Når jeg har tøj på, som jeg føler mig fuldstændig tilpas i, der passer anledningen, kan jeg fokusere på at optage alle de indtryk, der udgør hele rejsens formål.

God tur og glædelig jul til alle <3

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Skriv et svar