You are currently viewing Partyseason: det kan ses når du kan lide at have dit festtøj på

Partyseason: det kan ses når du kan lide at have dit festtøj på

Og hvordan finder man så noget man elsker at have på, når man ikke kan vælge trygt hverdagstøj? Der to ting man altid kan ty til, når der skal festes: sort og glitter.

Det lyder måske banalt, men sådan ca. alle de mennesker jeg har klædt på til fest i vinterhalvåret i Skandinavien, gennem de sidste 9 år, er sådan ca. faldet i den ene eller anden eller begge kategorier. Jeg er selv en både en festabe og en glittergås, hvilket ikke betyder at alle andre også skal være det, men de to ting virker altid. Lad os starte med glitter!

Her skal selvfølgelig strømpebukser til … det er fra i sommers
Selvbruner og/eller på armene giver god glød og det føles mere påklædt.

Oppe, nede eller over det hele?

Glitter ér en fest og man kan vælge noget sort der glimter, hvis det andet bliver for meget. De her to outfits, har I set før, hvis I følger med på Insta. Det jeg vil vise er: vælg om du vil have glitter oppe eller nede. Sæt noget løst til det stramme, brug farve hvis du har lyst. Vælge tyndere strømpebukser (ca. 20 den) og sorte. De hudfarvede er bare ikke lex, synes jeg. Vælg hellere netstrømper i hudtone og brug selvbruner under. Og hvis du er til løst tøj, så prøv med en all over pailletkjole. Så er det lige meget, at den camouflerer resten af kroppen. Du er allerede en human disco ball. Yay!

Bare arme? Det er simpelthen en af det mest tilbagevendende problemstillinger, når det kommer til damer og fest. Næsten alle mine kunder – uanset om de er 23 år eller 83 år, vil ikke vise deres arme. De over 60, har jeg forståelse for, fordi huden kan blive ret løs senere i livet (men respekt for alle jer andre, jeg ved det betyder noget. Men psst: det betyder kun noget for jer selv, ikke for alle os andre. Vi synes I er dejlige og kigger ikke efter arme/maver/rynker osv. Vi ser hele jer). Til alle jer med pæne, dejlige, runde, buttede, slanke, tonede, plettede, brune, blege – whatever! – arme: det er spild af dejlige kvindearme, at skjule dem for tidligt! Lidt hud er lækkert og feminint, og det behøver ikke være kavalergang man flasher. Hver sin lyst.

Personligt kommer jeg til at gå med bare arme hele livet, men jeg er heller ikke sur på min krop. Heller ikke selvom den vejer en del kilo flere nu, end sidste år (det kan I også se på billederne) … fordi min krop er min ven og for dælen den gør det godt <3 Nuff said. Bare arme – dit valg, men det ér bare ikke ret frækt med cardigans eller bolero eller hvad har vi … Heldigvis er der en del lækre kjoler og toppe med ærmer eller ærmer med en slids, så du kun viser lidt hud og deler armen op lodret, smukt! Du skal have noget på du føler dig godt tilpas i, så du kan danse på bordene hele natten uden besvær 😉

Kjolen her er faktisk mørkeblå. Det giver et andet udtryk i virkeligheden.
Du kan også have en tynd netbluse under din ærmeløse top. Det dækker til og viser hud på samme tid.

Den lille sorte, LBD, little black dress. En klassiker og et rigtigt godt valg for mange. Hvis du er til det sorte look, så prøv at vælge forskellige materialer – shiny/mat, gennemsigtigt/tæt, blonder/pailletter … det giver dynamik i outfittet. Eller vælg den helt sikre klassiker: sorte blonder … ingen vil være i tvivl om at du har taget tøj på til at gå til fest i, også selvom blusen/kjolen/nederdelen har lange ærmer og høj hals. Du viser hud og er feminin på samme tid uden nødvendigvis at vise ret meget.

Eller sæt vilde øreringe, hårpynt, masser af armbånd, lange støvler eller netstrømper til, for at lave lidt spræl til din elskede LBD. Eller vælg en kjole i en anden farve: blå, flaskegrøn, blomme, hvis det skal være en mørk tone. Eller gå all in og vælg pang, som fx min den røde. Her behøver jeg tilgengæld ikke style den ret meget … kjolen larmer i sig selv.

Du kan også springe ud i nogle af alle de lækre mønstrede sæt, der er overalt – hvis du bruger mønster fra top til tå, kan det være et lidt mere casual snit, fordi alt det mønster er et statement i sig selv. Fløjl og velour er nye, lækre, overdådige stoffer, som er overalt i butikkerne. Der er både løse og tætte over- og underdele. Husk bare at sætte hæle til, hvis du kommer i et helt løst sæt. Personligt er jeg mere til kontrasten mellem løst og tæt.

Du skal feste i noget du har det dejligt i, men helt ærligt, så synes jeg du skal springe jeans’ne over denne dag. Kjoler og nederdele er både feminint og festligt, men hvis du har lyst til bukser, så vælg en buksedragt eller nogle lidt pænere bukser i tyndt stof.

Glædelig festsæson!

 

 

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Skriv et svar