Lav dit eget garderobetjek … 5 trin og en sidegevinst.

I sidste uge holdt jeg foredrag om hverdagsgarderobe, velvære og selvværd … det var skønt at komme ud til engagerede tilhørere, der spurgte til dette og hint. Vi rundede mange emner – lynhurtig modehistorie, hvordan man får god hjælp i butikker, garderobeopbygning og meget mere. Og i den anledning skriver jeg idag i tirsdagstøjklummen, om hvad det allervigtigste er, når du selv vil i gang med at tage dit tøj alvorligt og få en garderobe fyldt med hverdagsvelvære.

Trin 1: ryd op i dit klædeskab. Giv alt det tøj videre, du ikke kan passe eller ikke kan lide at have på. Smid alt det tøj ud, der har huller, som ikke kan repareres.

Din garderobe skal IKKE være som et rodet antikvariat, hvor du kun med nød op næppe kan finde noget at tage på.

Trin 2: Prøv alt det tøj der er tilbage på. Kassér også alt det du troede du kunne lide at have på, men faktisk hverken bryder dig om at have på eller hvordan du ser ud i spejlet (det er to forskellige ting og du skal BÅDE kunne lide at have tøjet på kroppen (velvære) og lide hvordan du ser ud i spejlet (selvvære)). Hvis der dyrt fejlkøbt tøj, som du har svært ved at give slip på, så prøv at sælge det eller hæng det på en fin bøjle og lad det være et ‘billede’ på væggen. Så får du lidt af du drømte om da du købte det. Og næste gang du er ved at falde for storblomstret orange gevandter eller hvad det nu er du falder for, men ikke går i, så husker du det og lader være med at købe. Derfor kan du godt synes det er smukt at kigge på.

Trin 3: Få repareret det slidte/hullede tøj du har valgt at beholde – ellers: smid det også ud.

Den skal være som et velordnet bibliotek fyldt med overskuelige muligheder.

Trin 4: Nu har du meget mindre tøj end før, men det du har, kan du både passe og lide at have på. Læg det hele pænt sammen i ordnede stabler (t-shirts, strik, jeans osv. for sig) og hæng på bøjler – også i kategorier. Det er nu det sjove begynder. Du skal begynde at tænke på dit tøj som kategorier – beklædningsdele – der kan kombineres uendeligt: overdele, underdele, bluser, skjorter, strik, cardigans, jeans, bukser, nederdele, osv.

Trin 5: Nu går du i gang med at lave nye sæt. Start gerne med noget du fandt i oprydningen, som du faktisk gerne vil begynde at gå med. Sæt det sammen med noget du voldbruger i forvejen, så du får kombineret det nye, med det velkendte. På den måde er det nemmere at komme i gang med at bruge noget ‘nyt’. Og tænk så i kontraster, når du laver sæt – kontrast i farver, materialer, udtryk (nydeligt/casual, sporty/feminint osv.), smal eller løs silhuet. Og så vær lidt modig. Sæt farver sammen du måske ikke normalt sætter sammen. Prøv at se om ikke det går … moden lige nu er meget farvestrålende og hvis du kan grave noget frem af det du har og sætte det sammen på ny, får du et nyt friskt udtryk at tage på allerede næste dag. Uden at bruge en krone.

Det her outfit var en helt ny farvesammensætning for mig. Og det behøver ikke være orange guldfisk, for at være et friskt pust 😉
De her megagamle bukser, har jeg siden voldbrugt efter jeg genopdagede dem …
Her lavede jeg et monokromt sæt (en farve), der til gengæld rummer kontrasten mellem den florlette nederdel og den vamsede cashmerestrik.

Når du prøver at gøre det, kan du ikke undgå at få lavet dig nogle nye sæt, af det du allerede har i skabet. Når et outfit virker, så tag et billede med mobilen, så husker du det og får et bibliotek på mobilen også og så er det meget nemmere at finde noget at tage på hver morgen.

Jeg selv behøver for eksempel ikke investere i flere jakker i den rosa-blomme-orange skala. Jeg har nemlig også et par i kælderen, der er pakket væk for sæsonen.

Sidegevinst: Der vil danne sig et billede af hvad du har nok af (fx grå t-shirts, blå jeans, sorte cardigans etc.) Den eller de kategorier er dækket ind i din garderobe, dem skal du IKKE investere i flere af. Men du vil (måske) også kunne se hvad du mangler: farver, skjorter, nederdele, jakker osv. Dem skal du så til gengæld kigge efter næste gang du skal ud at finde nyt tøj … hvor du virkelig også skal lade være med at købe mere af det, du har masser af. Invester hellere i noget du er vild med, kan lide at have på og som du ikke har i forvejen. Så gør det ikke noget det måske koster lidt mere end du plejer. Det kommer til at kunne noget med alt det du har i forvejen.

Alt det her hjælper jeg dig også gerne med – det hedder et garderobetjek og tager 4 timer. Ama’r Halshug, jeg lover dig masser af nye sæt, en glad og overskuelig garderobe og en oversigt over hvad du skal kigge efter, næste gang du shopper.

Et Garderobetjek koster 3325,- excl. moms, vi laver igennemsnit 67 nye sæt tøj og det betyder en outfitpris på 50,- kr og et sprængfyldt outfitbibliotek på din mobil, så det er nemt at vælge tøj til alle anledninger. Læs mere eller book lige her

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

One comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *