You are currently viewing Hvilke drømme går mon i opfyldelse i det nye år?

Hvilke drømme går mon i opfyldelse i det nye år?

Jeg er fan af lister – helst på tavler, hvor jeg kan viske ud og strege over så det aldrig bliver stress over at nå ting, men en måde at holde styr på min evindeligt urolige tankestrøm. 

Sidste år på nytårsaftensdag, var disse mine ord til mig selv, for året der skulle komme.

Listen der fulgte med i billedteksten var anderledes, fordi jeg skrev den ned og delte på SoMe og altså ikke kunne viskes ud. Jeg har i årets løb tænkt at det meste af det jeg drømte om, faktisk var gået i opfyldelse, men uden at konsultere listen. Så det gør jeg nu med jer, mens jeg gør status over et hektisk år.

1. At kunne lave pull ups – bare med elastik – Det lykkedes ganske kortvarigt i efteråret, men jeg er kommet helt ud af træningsrutinen efter halvandet virkeligt gode år med crossfit. Jeg vil gerne i form igen i 2020. Det gør mig godt i krop, som sind.

2. At leve af mit firma – Det gør jeg sgu’! Med hiv og sving og kanon evne til at spare så går det. Men jeg og drengene lever af Verdesnfirmaet. Det er jeg stolt af.

3. En dejlig kæreste – Altså det har jeg faktisk svært ved at fatte. Men ham har jeg mødt. Han er så dejlig og rolig og på mange måder mit diametrale modstykke. Jeg kniber mig stadig lidt i armen over at han ikke smutter, når jeg panikker over selvopfundet halløj igen igen. Hurra for min T <3

4. At skrive og få udgivet et debatindlæg om tøj, mennesker og forbrug – Det gjorde jeg sgu’ dælme også! Det var på Altinget i foråret og blev delt og læst af mennesker jeg ser op til. Det var jeg også megastolt af.

5. At få pudset vinduer – Den smuttede. Der kommer stort set ikke lys ind mere. Jeg må i sving. Hvor svært kan det være?!

6. At lave en ny ret hver uge dreng’årn er her – Det startede ok godt, men er gået fløjten det sidste halve år. Resultat: vi spiser de samme 7-10 retter i turnus og er ved at dø lidt over dem. Måske i 2020 begynder jeg at lave lidt nyere mad. Måske ikke.

7. Blive ved med at mærke og lytte til mine unger – Det gjorde og gør jeg! Faktisk har jeg skiftet min ellers konsekvente opfattelse af mig selv som en dårlig mor (intern logik: fordi jeg ikke savner dem, når de er hos deres far, fordi jeg er intenst optaget at ting i mit liv der ikke angår børn, fordi jeg ikke orker at skrive dem op til nye fritidsaktiviteter, når de mister interessen for dem de går til, fordi jeg tit ikke er nærværende nok, når de er hjemme osv osv osv). Jeg er sgu’ en fremragende mor for mine drenge. De stortrives og er sådan nogle gode børn, ja små og halvstore mennesker. Vellidte, glade, irriterende, kloge, drillende, sjove, nysgerrige, dovne og kærlige. Ergo kan jeg ikke have gjort det helt skidt, selvom deres fine far, selvfølgelig også har en del af æren.

8. Være på Smukfest igen – Det var jeg også! Nøøøj, det var sjauw! Endnu sjovere end første gang. Selvom det øsregnede. I år har vi desværre ikke fået billetter, men så sker der noget andet dejligt. Note to self: forbered på intens FOMO i august, hvis jeg ikke finder en billet.

9. At lade andre tale ud, uden at afbryde – Det lykkedes nok ikke ret godt. Men den kan godt ryge med på listen til næste år igen. Jeg vil bare gerne være bedre til at lytte.

Det er jo en ret vild liste, når jeg sådan genlæser den. 5 hele opfyldte ønsker og så et par halve – pull ups og en ny ret – ud af 9 ønsker. Det skal jeg huske på, for min evige fjende er tankespind og tvivl. Jeg har sat kraftigt ind på at give tvivlen modspil. Selvom jeg i sin tid har gået i terapi on/off gennem 10 år og fået en masse ting på plads, så er tankespind og tvivl stadig en stor del af mit liv og en kilde til at have det træls med mig selv. Det er åndssvagt, for jeg synes ellers jeg er så god til at leve mit liv, at gøre det jeg drømmer om.

Men jeg er ikke alene. Nogle af os havde en fin samtale om det på IG i efteråret, da jeg delte et langt rant om tvivl på story. Jeg fik de fineste svar bagom og essensen – at rigtigt mange af os har tvivlen med os – gør mig godt. Det gør altid godt at vide, jeg ikke er alene.

Jeg holder jul i det lille hus ved vandet, hvor jeg også var første gang drengene holdt jul hos deres far.

Her er så skønt. Roligt og udsigt til havet fra sengen, fra arbejdsbordet i køkkenet. Overalt. Jeg elsker det. Og alligevel kom den irriterende tvivl snigende dag 2 hernede. Trods et pissegodt år. Og masser af spændende tiltag i støbeskeen for året der kommer!

Men fordi jeg har tid til at mærke tankerne til ende og spinde en anden ende selv, er jeg kommet til den konklusion (som vist ikke er første gang jeg når den, men glemmer hele tiden alligevel – helærlimigsæl!!?!!) at tvivlen er min følgesvend og kun jeg selv kan holde den stangen. Der er forskellige ting som går direkte ind på glædeskontoen og dem må og skal jeg dyrke. Gerne lidt mere systematisk i 2020, for når jeg har travlt, bliver det bare arbejde – som bestemt gør godt – men jeg glemmer at gøre ting som gør mig godt lidt længere inde, i hjertet måske. I maven i al fald. Det er enkle ting som at tegne, dyrke motion, lave ting med drengene, læse og en del andre ting. Men fælles for dem er at de ikke involverer skærmtid.

Jeg elsker at være online med jer. At scrolle i timevis på IG, men det gør mig ikke godt i de mængder jeg gør det. I små afmålte portioner, da er det fab. Så det skal jeg tøjle i 2020. Jeg ved jeg skal, for jeg har slet ikke lyst til at skrue ned for forbruget … sagde junkien. Ergo, det skal jeg.

For det at være herude og have tid og ro til andet end IG har gjort så godt. Giver tvivlen modspil, fordi jeg bliver tvunget til at løfte blikket og se ud i verden istedet for at rode rundt inde i mit eget hoved. Som en vis veninde sagde over julefrokosten: “Jeg vil gerne udfordre det med at kigge mere indad, for at få det bedre. Gør istedet godt for andre, så det indre ikke fylder det hele” Det er godt set og sagt. Jeg er heldig at have gode mennesker omkring mig. Og taknemmelig.

Nå, sikken smøre! Nu kigger jeg frem mod det nye jomfruelige år, hvor både forandringer og mere af det samme venter.

En ret stor forandring for mig bliver at Tirsdagstøjklummen ikke kommer hver uge mere. Jeg kan ganske enkelt ikke nå at skrive den. Jeg tjener ingen penge på at skrive den, fordi jeg ikke har reklamesamarbejder. Sådan bliver det ved, fordi en af grundene til jeg startede Verdensfirmaet jo er, at jeg er træt af at formidling af tøj, altid har et salg for øje. Men jeg må også sande at jeg skal tjene flere penge, hvis firmaet skal bestå. Som det er nu, hænger det primært sammen fordi jeg er god til at spare. Før skat har jeg cirka lavet et overskud på 230.000. Det kan man godt overleve for med 3 børn, men ikke leve af i længden. Derfor må jeg fokusere mere i fremover og lave p*ssegodt og brugbart indhold til jer, men også tjene penge på det. Klummen kommer stadig – mindst en gang om måneden. Tusind tak fordi du læser med <3

Derudover kommer jeg til at fokusere på at gøre mit onlinekursus Garderobeskolen endnu bedre! Det var en gigantisk hurdle at lave det, sætte platformen op og også skifte emailsystem her i efteråret. Men nu er jeg igang, andet hold er ved at starte, for salget er åbent indtil kl. 18 idag juleaften. Yay! Kurset bliver løbende opdateret og nu hvor kursisterne melder tilbage, kan jeg lave endnu bedre indhold til jer, så vi sammen kan forsætte rejsen hvor anvendelig hverdagsmode er for alle!. Og dermed også flytte fokus fra forbrug til brug.

Jeg laver en lukket facebook gruppe til foråret, hvor du kan være med på udfordringer, opgaver og alt muligt andet, som giver skarpe dig tøjskills. Redskaber, der giver selvtillid og gør dig i stand til at vælge og sammensætte det tøj, der gør dig godt.

Og så er jeg også igang med et samarbejde med 4 tøjnørdede kolleger, som alle har bæredygtighed i garderoben som overskrift. Men på hver vores tøjområde, har vi superheltekræfter som supplerer hinanden. Mine er styling og hverdagmode. De andres superkræfter er for eksempel vintage, materialer, social bæredygtighed og minimalisme. Stay tuned. Det bliver ret fab!

Film! Jeg skal lave flere film, hvor jeg viser hvordan man gør dette eller hint. Både generelle tøjtricks, men også om specialiserede problemstillinger som korte ben, store numser, brystkræft mange andre emner, I har bedt mig runde. Det er jeg spændt på, hvad I siger til. I det hele taget tænker jeg på at lave guides til specifikke emner, som fx. jeans, jakker eller … Interesseret?

Jeg skal også holde mange flere foredrag. Foreløbig er der 6 stk i kalenderen og plads til mange flere! Der er nogle lukkede i støbeskeen også og et i Helsingør, som jeg ikke har fået endeligt på plads endnu – det kommer. Glæder mig allerede. Elsker at komme ud i virkeligheden og fortælle om tøj hele vejen rundt – fra modetrends til indholdet i skabet og bedre forhold til spejlbilledet. Færdes du på en arbejdsplads med kvinder, i netværk eller fritidsaktiviteter for kvinder, kan I booke mig til at tegne og fortælle om hvordan man får utroligt meget mere ud af det tøj man har i skabet og mange andre brugbare tøjskills. 

… jeg er også møgstolt over at skulle medvirke i et afsnit af en ny tøjpodcast, som snart har premiere. Og at Designskolen Kolding, hvor jeg er uddannet, har hyret mig til at inspirere kommende kandidater til hvordan man skaber værdi for forbrugerne på alternative måder – jeg er på indenfor mode og bæredygtighed. Det er jeg faktisk helt sindssygt stolt af.  

Hvis du har hængt på gennem mine tirader indtil nu, så thumbs up! Det er sgu’ imponerende, tak! Jeg vil slutte med at dele mine ønsker og overskrifter for 2020, som er lige rundt om hjørnet. 

Temaer for mit nye år er 

Gavmild – fordi jeg er træt at ikke at have ret mange penge, føler jeg mig nærig. Nu vil jeg fokusere på at være gavmild og dele med andre. Den følelse giver overskud i sig selv, tror jeg. I det hele taget at løfte blikket og se ud på verden og andre mennesker. Navlepilleri kan være nødvendigt, men jeg tror muligvis jeg har pillet det navle jeg skal for en tid. 

Udhvilet – fordi jeg tror det meste af min tvivl og tankespind stammer fra dårlig søvn. For at være udhvilet skal jeg lægge mobilen og gå i seng. Det er en gigantisk udfordring for mig. Men næste år vil jeg knække koden til at være udhvilet. Det kommer til at koste på mobilvanerne og Ove, manden der bor inde i mig og som bedst kan lide tingene er som de plejer, bliver udfordret. Men jeg må vise ham at forandringen bringer godt med sig. Nemlig overskud. 

Aktive pauser – det vil sige pauser hvor jeg læser, bevæger mig, tegner lidt eller andet. IKKE hvor jeg har næsen ned i mobilen. Det kommer igen til at give mig en bedre søvn og holde tankespindet stangen. Det her skal jeg putte i dagskalenderen, ved jeg. Jeg vil gerne øve mig så meget at det bliver en vane. En vane at gøre det som gør mig godt, istedet for det jeg har lyst til (mobil, chokolade, chips og tv). Det er min intention at vænne mig selv så meget til at gøre ting, som er gode for mig, at de bliver det jeg også naturligt har lyst til. Endnu en udfordring. 

Og så ønskerne for 2020

At lave et overskud i mit firma, som jeg og drengene kan leve godt af. 

At få pudset vinduer

At komme i form igen

At lave brugbare tøjguides til forskellige kropsbehov

At vise mulighederne i et nyt tøjliv efter forandringer som brystkræft, barsel eller overgangsalder 

At fejre og mærke mine successer! 

At komme tættere på min kæreste og turde give mig mere hen …

At købe lidt bedre mad til mig og dreng’årn, når jeg tjener lidt flere penge

At være mest tilfreds med det jeg når

Nu vil jeg lukke pc’en og dulle op, inden min kæreste kommer og holder juleaften med mig i det lille hus ved vandet. Det er næsten et eventyr. Tænk at det er mit <3

Rigtig glædelig jul til dig og dine. Og godt nytår når vi når så langt. 

Har du lyst til at dele dine ønsker for 2020 med mig, så vil jeg elske at høre dem. Vi ses i 2020

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Dorthe

  Kære Laura
  Jeg er netop faldet over dig og dine ting ved et tilfælde, men er allerede begejstret. Har lige læst nogle af dine indlæg og du skriver skide godt.
  Er pjattet med din tilgang om at fokusere på hverdagstøjet og bæredygtighed.
  Et kort omsummering – du skal nok klare dig.
  Et lykkebringende 2020 til dig og dine.

  Kærligst
  ID

  1. Laura Terkildsen

   Jamen tusind tak, kære! Det var godt nok gode, generøse ord – og velkommen til

Skriv et svar