You are currently viewing Sandhedens time: Så meget har jeg shoppet i 2021

Sandhedens time: Så meget har jeg shoppet i 2021

Det gik ikke, som jeg troede.

Jeg har fejlet. Døm ikke for hårdt. Eller døm selv, hvor meget jeg har fejlet. 

Det er tid til at lægge de årlige kort på bordet og se hvor meget jeg har shoppet i hele 2021. Det startede sidste år, hvor jeg for første gang skrev ned, hvad jeg købte gennem et helt år. Det var en øjenåbner, for jeg troede jeg købte meget mindre. Læs med her

Sidste år blev det til 36 stykker nyt tøj. Og jeg kan lige så godt sige, at i år blev det til mere … 

MEN. Der er store men’er. Jeg har optalt på en anden måde i 2021. Første gang talte jeg ikke gaver eller arvet tøj med. Måske fordi jeg ikke vedkendte mig det, som mit forbrug. Logikken var, at jeg jo havde fået tøjet. Men det var måske også fordi jeg ikke havde lyst til at lade det tælle med. Så havde jeg jo fået endnu mere tøj ind i skabet. 

I år har jeg ladet ALT tælle med. Arvet og gaver og jeg er endt på 38 stykker tøj. Altså har jeg fejlet. Havde tænkt at jeg ikke skulle over 25 stk. Men lad os dykke ned i tallene. Jeg har analyseret min #racktrack21. (Det er hashtagget vi bruger i min facebookgruppe GENOPDAG din GARDEROBE og på instagram til at tracke og inspirere hinanden.)

Til regnestykket: Af 38 stykker tøj er 18 styk: 4 par strømper, 4 par trusser og 10 par strømpebukser. De 4 par strømper var gaver og resten er bare udskiftning af nogle, som var gået i stykker + 5 par strømpebukser i mit yndlingsmærke og farve sat ned fra 199,- til 50,- Det er jeg glad for jeg slog til på. 

Nu ser det straks helt anderledes ud med de 38 stk, for minus strømper og undertøj, som vitterligt ikke vejer meget ifht. de 10,2 kg tøj, hver dansker i snit køber årligt. Jeg startede faktisk med at veje alt og de 10 par strømpebukser vejer 532 g. Jeg gik død i at tracke vægten også. Beklager. Uanset fylder mit forbrug af strømper, trusser og strømpebukser uanseeligt lidt i det samlede regnskab både hvad angår co2 aftryk og træk på ressourcer. Og når de 18 styk trækkes fra, er der 20 stk tilbage at analysere på.                                                                                                                                                                                                                                                                              

Arvetøj

Vi starter med 3 styk, jeg har arvet fra min mor og veninde. Sandalerne her arvede jeg fra min mor, som er gået fra en str. 42 til str. 43. Og det samme er jeg, blot fra str. 41 til str. 42. Meget mere om det senere. 

Jeg gik iøvrigt usandsynligt langt i dem hele sommeren, uden at få så meget som en vabel. Det er det dejlige ved sko, der er gået til, ik’?

Men det med str. 42, har jeg prøvet at ignorere ganske længe. For det er jo skide irriterende, når man ikke kan passe sine sko mere. Når tøjet pludselig bliver for småt, plejer man sgudda at kunne regne med sine sko! Tsk. 

Heldigvis kan jeg stadig passe dem jeg har. Men nye køb skal være større. Jeg arvede også et par peeptoe pumps, som jeg ikke har billede af.

Men det har jeg af det sidste stykke arvetøj – fra min veninde – som er totalt yndlings allerede.

Den her kobberfarvede nederdel – oj, hvor har jeg bare brugt den meget. Strammer ikke, sidder pænt i linningen trods elastik, krøller ikke og opgraderer ethvert look med et drys glamour. 

Jeg knuselsker den med alt det nedtonede, som strik og t-shirts. Sweateren er et gammelt loppefund, men ikke fra i år. En Ivan Grundahl strik til 100,- som jeg bruger næsten hver dag på hjemmekontoret, så vel som ude i verden.

Yndlingstøj. Yndlingssæt. Yndlingslook. 

Det der gik i stykker og blev erstattet.

Endnu en kategori af nye investeringer, er dem, som jeg har udskiftet, fordi de tilsvarende er gået i stykker eller slidt op. Det gælder for 5 af de nye dele. 

Sidste år investerede jeg efter lang tids søgen, i de brune støvler (bill. 1). Men ARGH! De var for dårlig kvalitet (selvom de var rigtigt gode at gå i) og jeg returnerede dem allerede efter en måned. Og fik pengene tilbage. 

De sorte støvler (bill. 2) tog tilsvarende tid at finde – altså megalænge – men denne gang købte jeg dobbelt så dyrt. Købte et mærke jeg kender godt. 

Stadig med fokus på komfort. De er bløde som smør og jeg knuselsker både at se på dem og have dem på. Og så er de lige til at smutte i. Det elsker jeg næsten allermest.

Min elskede stribede bluse blev slidt op under armene efter bare 5 år! Hulk! 

Jeg har i hvert fald haft den på 2 gange om måneden eller mere. Den kan vel nærmest betegnes som mit signaturlook. Det giver i mindst 120 gange brug og lidt færre vaske. Det er sjældent jeg kan springe en vask over når det er inderste lag. 

Kan du det? Og gør du det? 

120 gange i brug, er ganske ok. 

Men heldigvis er den en klassiker og jeg fik en præcis mage til i fødselsdagsgave af mine forældre. Yay!

Det samme, som skete med de brune støvler, skete for mine blå skinny jeans (bill. 1), jeg ellers var megaglad for!

De revnede! Og inden du tænker vægt tsk tsk, så var de hverken for små eller slidte, om jeg må be’!

Heldigvis kunne de også returneres. Husk at gemme bonner, folkens. Der er 2 års reklamationsret. 

Jeg fik pengene tilbage og prøvede mange par, før jeg fandt dem det skulle være i stedet (bill. 2). Jeans er jo ikke for sjov vel? Til gengæld fik jeg lavet research til min jeans-service! 

De sidste to udskiftninger var et par nye Birkenstocks og et par gummistøvler, som begge erstattede samme slags, der bare var slidt op. 

De her 5 styk af de 20, er måske de mest reelle anskaffelser fordi de erstatter yndlingstøj, som er slidt op eller gået i stykker i min garderobe. 

Det allerværste: fejlkøb!

Og så den jeg ærgerede mig allermest over. 

Den blå kjole her, købte jeg på loppemarked til 300,- Ikke billigt, men sørme også en fin kjole og helt som ny. 

Den har INTET gi’ i stoffet, som man kalder det på fagsprog – altså ingen fleksibilitet i materialet overhovedet og derfor fik den et par små revner i ærmegabene, som jeg brugte 700,- kr på at få lavet helt rigtigt med belægninger. Den havde en billig et-lags-overlockløsning. 

Og så AAAAARGH! I sommers da jeg filmede Garderobeskolen igen og skiftede tøj et uendeligt antal gange, har jeg været for voldsom: den er revnet ved syningen i livet … 

Sådan helt meget revnet. Måske kan den repareres. Måske bliver det aldrig rigtigt godt. Jeg har ikke kigget på den siden for jeg ærgrer mig gul og grøn over at den ikke duer. Og over alle de penge jeg har spildt. 

Jeg havde glædet mig til at hygge mig i den hele vinteren. Den har en facon (teltstrut, vil jeg kalde det) jeg ellers ikke ejer og det havde været perfekt til vintersulet. 

Ved ikke hvad jeg skal gøre med den endnu. Den er i skammekrogen og foreløbig både et fejlkøb (måske er den simpelthen for lille?) og i stykker. Suk.

Det bringer mig videre i ærgrelserne. Et fejlkøb mere. Fra samme loppemarked, faktisk. 

Her faldt jeg nemlig også for et par loafers i yndlingsmærket Vagabond. Og købte dem i str. 41. Fordømt dumt! 

Var jeg ikke helt var klar til at erkende min rigtige skostørrelse? Latterligt! Men tøj er i høj grad psykologi og drømme.

Hvor mange af jer, kender ikke det med at stå med et rigtigt godt køb og tænke ‘jeg taber mig lige’? Der er kun en ting at sige: LAD VÆRE!!! Køb kun det som passer NU!

Note to self: man kan ikke tabe sig på fødderne. Tsk. 

De kostede 75,- kr og fejler intet. Men jeg kommer ikke i dem. Det irriterer mig grusomt, at jeg ikke bare lod dem være. 

De andre ting på billedet er også nye køb – loppefund. Kjolen, der er i stykker, er der også. 

Plus en vidunderlig tigerstribet silkeskjorte til 100,-, en ditto top til 30 og en ny yndlings i klædeskabet, du nok har spottet mig i, hvis du følger med på mine kanaler. Den kommer vi til lige om lidt. Men først de unødvendige køb.  

De unødvendige køb ...

Et af den andre loppefund var skjorten her, som jeg ikke har brugt så meget endnu. Den minder en del om en anden fra samme mærke, som jeg voldbruger. Den sidder perfekt og der er ikke noget ondt at sige om den. 

Set i bagklogskabens og forbrugets ulideligt klare lys, kunne jeg godt ha’ undværet skjorten her. Den var utroligt svær at modstå, fordi den er lige mine farver, størrelse og yndlingsmateriale: silke. Og så til 100,- kr. 

Men i virkeligheden havde jeg mere brug for en hvid skjorte til at erstatte min gamle yndlings, der nu er grå (men jeg har stadig ikke skilt mig af med den, skyd mig!). Den hvide jeg vil have koster 7 gange så meget og så gjorde jeg det dumme: købte denne i stedet. 

Den er ikke et fejlkøb. Den er fin! Den er bare unødvendig. 

Det samme kan man sige om den her skønne sennepkarryfarvede hør-strikbluse og de lyserøde pumps på billedet. Ingen af dem manglede jeg. Men begge dele er noget jeg har haft før og elsket.  

Skoene er – igen – str. 42 og perfekt til foredrag, så vel som velklædte dage og garderobetjek. Jeg har aldrig hæle på, sammen med en kunde på personlig shopping. Der skal jeg gå langt og kunne løbe hurtigt. 

Blusen havde jeg som t-shirt, dengang 2ND Day lavede deres ikoniske logoprint. Den er for længst slidt op. Nu kom jeg til at købe denne her, netop efter jeg havde fundet den til en kunde på personlig shopping. Det gør jeg ellers aldrig. Lader mig friste altså. For det duer jo ikke.

Købene her fejler intet og jeg elsker dem. Men de er strengt taget også unødvendige. 

Den hvide bluse under silkeblusen, var også unødvendig. Den er købt fra ny og er lige sart nok til min smag. Plus den bliver meget løs, når den kommer på. Den er smuk i det fineste, tynde strik, som nemt trækker tråde. 

Jeg kan godt lide dens udsøgt delikate look og har også brugt den en del. Men havde jeg vidst at den er sart og at den bliver så løs, havde jeg ikke købt den. 

Brugt, det skal den nok blive, for jeg elsker en langærmet under alt muligt forskellige yderst. Den er stadig i den unødvendige ende.

Det sidste unødvendige køb er den (krøllede) pudderfarvede top længere oppe på loppemarkedsbilledet, som jeg også er rigtigt glad for og har brugt meget i sommers. Den kostede 30,- kr, falder fantastisk og kommer på hele næste sommer også. Men jeg behøvede den ikke. 

Hånden på hjertet: de 5 køb her var unødvendige. Men hvor er jeg glad for især hørblusen, skoene og toppen.  

Den mystiske kjoletop

Et godt køb i samme lopperunde, som i den grad har tilført noget nyt i min garderobe er: Toppen, der ikke ved om den vil være en kjole eller en top og jeg ææææælsker den! Silhuetten er løs i en slags trapez-facon, men den sidder godt over barmen. Og jeg føler mig ikke stor i den med noget smalt under. Den fungerer på så forskellige måder som: 

1. 90’er look med t-shirt. 

2.Hot pants under og højhalset leo-bluse som vinterfest-outfit 

3. Min lange armyjakke over og shorts under. Den fungerer også med skinny jeans under. Det skal bare være smalt.

4. Eller rammet ind af en blazer og jeans under. 

Jeg har brugt den mange gange allerede og til sommer får den en ny storhedstid med bare ben og shorts.

Det allerbedste: det nye yndlingstøj

Det allerbedste tøj, er yndlingstøjet. Og her topper listen med den blå vintage-jakke jeg købte på Ærø i foråret. Jeg havde drømt om sådan en blå fransk arbejdsjakke et helt år, siden vi var i butikken sidst. Og sparet sammen – vidste godt den kostede penge. Men ak og ve! Vi var afsted, min veninde og jeg – en af de første weekender, hvor verden åbnede igen efter nedlukningen. Og så var butikken lukket!!!

Men på Ærø kender alle hinanden. Eller vores vidunderlige pensions-værtinde kender alle og hun arrangerede vupti at en medhjælper kom ned og åbnede butikken for os. Det magiske skete: der var lige præcis en tilbage i min størrelse. Resten er historie. 

Den blå jakke og jeg forstår hinanden. Vi elsker hinanden. Jeg er allerede begyndt at blive urolig for at den bliver slidt op. GODT at den i virkeligheden er tysk arbejdstøj i en kvalitet, der er svær at slide op. 

Og tørklædet den hænger sammen med på billedet, er også nyt fra i sommers. Det knuselsker jeg også og bruger næsten uendeligt. 

Det gør jeg også mine nye lædersneakers, som lige nu holder lidt vinterpause, men kommer fluks i brug, når støvlesæsonen slutter. De er i læder, fordi det er nemmere at holde og fordi de også holder længere. Og i størrelse 42 fordi de andre, behøver vi ikke snakke mere om vel?

Det sidste nye køb, som også er yndlings, er leopard-cykelshorts’ne (se under kjoletoppen). Dem boede jeg næsten i i sommers. Og man kan slet ikke se det på dem. Yay! En ny stor sæson venter dem til sommer. Hvem skulle ha’ troet det om cykelshorts …

Konklusionen må være ...

At jeg har købt mere end jeg troede, men at de reelle køb faktisk er ganske få. Jeg står gerne ved de:

18 styk strømper, trusser og strømpebukser. I det her år, kunne jeg godt tænke mig at lære at stoppe strømper sådan rigtigt. Ikke bare rimpe dem sammen på må og få. Det kunne måske bringe antallet ned. 

3 arvede dele – 2 par sko og 1 nederdel. Ja tak. Elsker. Bruger. Ikke købt fra nye. 

5 udskiftninger – jeans & støvler, der gik i stykker. Megatræls, men meget gode valg i erstatninger. Og gummistøvler, Birkenstock og stribet bluse bruger jeg altid. De blev bare slidt op. Det er helt ok.

2 fejlkøb – for små sko og kjolen er er i stykker og måske også købt for lille. Dumt. Bare dumt. Det gør jeg ikke næste år. 

5 unødvendige – det her er faktisk den værste kategori, synes jeg, fordi jeg et eller andet sted godt vidste at de var på vippen, men via shoppetrang, god pris og lyst gjorde det alligevel. Dog er det mest den tigerstribede skjorte og den tynde langærmede jeg skulle ha’ ladet være. Jeg elsker hørblusen, skoene og puddertoppen og de kunne sagtens ha’ kommet i sidste yndlingskategori. Nu skærer jeg bare helt ind til benet.  

5 yndlingskøb – den blå jakke, tørklædet, kjoletoppen, leo-cykelshorts og Converse. Fortryder intet. De er toppen og fornyer på hver sin måde resten i skabet. 

Det bliver som bekendt 38 stykker tøj ialt. 

I år 2022 skal jeg ikke have nye sko & strømpebukser, selvom sko altid frister og nye farver på benene gør det samme. Jeg skriver dem på min negative shoppeliste og husker at jeg lever fint uden. Det kræver at jeg tjekker den liste. Men nu starter jeg med at sige det højt og så har jeg forpligtet mig overfor jer. 

Og så skal jeg ikke lave de der unødvendige eller fejlkøb. AMA’R HALSHUG især ikke købe for små sko igen (idiot mig!). Eller købe en smuk kjole, få den fikset til en formue og så ødelægge den kort efter.(Mere idiot mig!)

På den måde burde jeg kunne lande på et #racktrack22 med max 25 køb. Især hvis jeg lader undertøj og strømper være. Omvendt har jeg til sommer gået i de samme 5 bh’er i 2 år og de skal skiftes ud, på et tidspunk. Hm, alligevel. 25 stk. Det er mit realistiske mål. Hvad er dit?

Vil du være med til at #racktrack22 ?

Jeg vil meget gerne høre i kommentaren, hvad du siger til mit forbrug i 2021. Mistede du nu al respekt for mig? Det er jeg klar til at stå på mål for og vil gerne høre dine input, din #racktrack21, samt hvilke tøjmål du har for 2022.

Rigtig godt nytår, folkens! Tak fordi I læser med. 

Teaser for mit helt nye kursus:

Kurset, hvor du lærer at udnytte sin facon. i stedet for at slås med din krop. 

Opdag, hvordan din facon i virkeligheden er. Det du fokuserer på i spejlet, er sjældent sandt

Lær at fremhæve det du har lyst til, så du både kan slappe af og se godt ud. 

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Dette indlæg har 14 kommentarer

 1. Christina

  Synes, det virker mådeholdent og forbilledligt. Tak for at dele. Jeg vil gerne købe “bedre” i 2022. Ikke tøj, der ikke er rart at have på. Og hellere lidt men godt. Og helst noget, der passer til meget af det jeg har. Du har givet så mange værktøjer til, at jeg ved, jeg kan blive bedre.

  1. Laura Terkildsen

   Uh, det er jeg glad for at høre! Glæder mig til at følges videre på rejsen

 2. Dorte

  Jeg tror ikke rigtigt, at jeg havde en forventning til dit forbrug, men tænker dine reflektioner er interessante at læse. Når tøj også er dit arbejde tænkte jeg måske ikke, at du var så restriktiv.

  1. Laura Terkildsen

   Hmm, sandt, tøj er mit arbejde, men må ikke være min undskyldning, synes jeg. Man kan sagtens være velklædt uden en masse nyt. Jeg kommer dog aldrig til at lade være med at købe nyt tøj. Det elsker jeg tøj alt for meget til. Tusind tak for responsen

 3. Birgitte

  Jeg synes som Christina, at du har leveret en forbilledlig indsats. Jeg har købt alt for meget i 2021 og kan fylde alle de samme kategorier – både gode og dårlige. Det med de gode men unødvendige køb er en god pointe, som jeg vil skrive mig bag øret. Jeg synes dog også, at min garderobe gennem 2021 er blevet væsentligt mere brugbar og alsidig, så jeg er optimistisk i forhold til et 2022 med væsentligt færre, men gode og velovervejede køb.

  1. Laura Terkildsen

   Fedt at høre! Og en alsidig, brugbar garderobe er fantastisk. Alligevel vil jeg gerne være med til at gøre det bedre i 2022 – bevidst, gennemtænkte valg, er vejen frem

 4. Line Maria

  Kære Laura. Du er ærlig – og ja. Jeg synes det er meget. Og efter at have læst din grundige gennemgang har jeg nu fået talt både gaver og undertøj med. Og jeg endte på 41. Shit! Det synes jeg er vildt Jeg har et par fejlkøb i begyndelsen af 21, jeg fortryder. Men jeg må også sige, at alt jeg har erhvervet mig siden – på den ene eller anden måde – er noget jeg synes beriger min garderobe og som jeg vil bruge lang tid fremover. Jeg har også investeret i vinterstøvler, termobukser og regnslag – det vil der gå mange år før det bliver aktuelt igen.
  Jeg har i et andet Forum sagt, at mit mål er at halvere mit forbrug (og der troede jeg, at det var 25). Det må jeg revurdere efter min positivliste. Men jeg vil gerne holde mig under 20 i 22.

  Jeg elsker at nørde tøj i dit – og alle dine gode damers – selskab

  1. Laura Terkildsen

   Jeg elsker at du er med til at nørde og har du ikke forandret noget på dit forbrug fra det ene til det andet år? Uanset så er jeg klar på en forbedring i 2022 og masser af garderobeglæde

 5. Rose

  Det er så spændende at få et blik ind i din garderobe og dine tøjkøb! Jeg kender så godt det, at man ønsker sig en størrelse større eller mindre, så det fantastiske stykke tøj bare passer, men ak, det gør det jo ikke. Det er en hård læring hver gang
  Jeg synes, ud fra et klimaperspektiv, at “nykøb” af tøj, er tøj købt fra ny, altså ikke genbrug eller arvet. Tæller du det genbrugte tøj med, fordi det har betydning for mængden af tøj i dit hjem? I så fald skal det tøj, der er sendt videre i systemet måske modregnes?

  Jeg har ikke lavet racktrack, men har løseligt talt mit forbrug i 2021 til omkring 27 stykker sko og tøj. Derudover har jeg byttet mig til den del i Det Kollektive Klædeskab – her ligger en del af mine “fejlkøb” og fristelser, som jo heldigvis bare kan afleveres i klædeskabet igen, forhåbentlig til glæde for andre.
  Jeg slås en del med, at jeg elsker silke, kashmir og ruskind, men at det går rigtig dårligt i spænd med min livsstil – cykler meget, og arbejder i en børnehave. En stor del af mit lækre tøj bliver passivt, fordi det ikke passer til min hverdag, og meget af min garderobe er “utilgængelig” om morgenen i hverdagen. Jeg forsøger mig med at få det lækre tøj brugt i hverdagen alligevel, men det er så svært!

  I 2022 ønsker jeg at nøjes med at købe 6 stykker tøj fra ny. Jeg fortsætter mit medlemskab i Klædeskabet, og vil fortsat reparere tøj, der både er lidt og meget I stykker. Og så vil jeg planlægge mine 6 nykøb grundigt! Jeg ønsker mig allerede en rundskåret skjorte og et par grønne bukser – udfordringen bliver at holde lidt igen, og ikke købe med det samme.

  1. Laura Terkildsen

   Tak for dine fine overvejelser! Det er fedt at læse.

   Genbrug og arvet tøj skal bestemt tælles med, fordi hele genbrugsbranchen er en kæmpe del af den store problem med overforbrug, selvom vi tror noget helt andet når vi afleverer til genbrug med god samvittighed. Det er forsvindende lidt af det tøj, som afleveres i tøjcontainere, der reelt er godt nok til at blive brugt eller solgt. Resten ender fx. på afrikanske lossepladser, der er så store at man slet ikke fatter det. eller bliver brændt af. Der er mange data til at underbygge det og de taler alle samme dystre sprog. Derfor skal det tælles med.

   Men der ér bedre at forlænge livet på tøj. Bare ikke at opretholde et konstant flow af tøj ind og ud af garderoben. Det er netop flowet, som er problematisk.

   Kan virkelig godt forstå du er udfordret på dine yndlingsmaterialer kontra hverdag. Det er en ringe trøst, men du deler det med alle i uniform eller andre jobs med stort slid på tøjet. Håber du kan nyde det i fritiden. Og så glæder jeg mig til at følge med, hvis du er med på #racktrack22 næste år!

 6. Rikke

  Jeg synes du har et meget bevidst og gennemtænkt forbrug, Laura. Og synes ikke det er et vildt tal for året – jeg tæller ikke sko, strømper, undertøj o.lign, med i min #racktrack, og så synes jeg du lander et meget moderat sted. Det er et lidt vilkårligt sted jeg trækker grænsen – men for mig er det altid erstatninger af noget der er slidt helt op, og så er det ok at erstatte, uden at det tæller. En underlig regel, i grunden!!
  Jeg er landet på 21 køb og 8 salg. Det er lavere end jeg havde troet om mig selv 🙂 Der er to ting, der virkelig hjælper mig i det daglige til et mere moderat og bevidst forbrug. At jeg skal skrive mine køb ned – jeg har mere end een gang bremset mig selv fra et spontant kedsomhedskøb med tanken om at det der kan jeg ikke stå på mål for i min racktrack. Og så er det en kæmpe hjælp med en mangler- / mangler-ikke liste. Det har betydet et stort skifte i hvad jeg køber. Hvor jeg tidligere har købt meget af det samme, så tjekker jeg mangler-listen først. Ud over at jeg afstår fra at købe mere blåt(!), så betyder det også at når jeg beslutter at købe noget, så bliver jeg rigtig glad for det, fordi det faktisk gjorde en forskel og jeg får det taget i brug hurtigt. Jeg oplever det bliver et meget bevidst tilvalg, fremfor at handle spontant på lysten til at købe mig glad.
  Og endelig – så er den allerstørste hjælp alt det jeg lærer på dine garderobe-skoler, Laura! Jeg er blevet meget bedre til at tænke ud af boksen og fx løse de opgaver du stiller med det jeg nu engang har i skabet, fremfor at synes jeg skal købe alt muligt. Jeg stjæler inspiration fra de andre kursister, og ser også der kreative løsninger, som jeg kan kopiere med det, jeg allerede har hængende. Win!

  1. Laura Terkildsen

   Oj, det er dælme også sejt, Rikke. Tak for at dele! God pointe, den med at man skulle kunne forsvare det på listen. Sådan har jeg også tænkt i årets løb. Må jeg spørge hvad grunden er til at du ikke tæller sko, strømper osv med i Racktrack? Faktisk er sko ikke med i de 10,9 kg tøj, så dem kunne man – og jeg – godt holde udenfor. Men de hører uløseligt med i min garderobe.

   1. Rikke

    Åltså – det er jo et lidt besynderligt sted at trække en grænse, at jeg ikke medregner undertøj, strømper, bælter og dims. Jeg tror det handler om at jeg ved jeg ikke har et “problem” der – jeg køber kun når jeg reelt mangler og har slidt det eksisterende op, så jeg behøver ikke arbejde på bedre valg og større bevidsthed. Det gør ingen forskel om jeg skriver det ned – der er ikke nogen dårlige vaner at rette op på. Men det ER jo en del af et samlet forbrug, så det bør tælle.

Skriv et svar