Ny silhuet med taljefokus: tips når taljen ikke er smal

Ny silhuet med taljefokus: tips når taljen ikke er smal

Hvis man har lyst til at prøve kræfter med den nye silhuet, jeg skrev om i forrige blog, så er der nogle kropsfaconer, der passer bedre ind end andre. Alle os med blød mave og flotte ben, har haft det nogenlunde nemt, i den silhuet vi forlader nu (løst oppe, smalt nede). Men hvad pokker stiller man op, når man har mave og skal vise talje i den nye silhuet (smalt oppe, vidde forneden)?

løse sorte bukser
Fra ‘Benetton’

Dem, der får det meganemt (og som har haft det riiiimeligt svært med skinny jeans, skulle jeg hilse at sige) er de dråbeformede (en betegnelse, jeg har taget til mig fra Christina Wedels nye bog – she´s so right, ingen synes det er fedt at være en pære! Dråbe fraaaaa nu af!). De vil gerne markere overkrop, men er tit ømme om deres mås og lårbasser. De kan nu trygt hoppe i smalle overdele og løse underdele. Prøv et par løse højtaljede bukser med bindebånd … så smukt til smalle taljer og lændesvaj.

støvkost
Fra `Museumsbutikken’

Et lille obs til dråber – pas på du ikke bliver en støvekost, når du hopper i A-line underdele. Hvis du er en af dem, der har rendt rundt langærmede t-shirts og a-line (denim-)nederdele til, så er vi lidt færdige med det look. De tætsiddende, langærmede t-shirts, hører til i en studiegarderobe fra for mindst 10 år siden. Prøv i stedet fx. ny-klassikeren fra Storm & Marie – den tætsiddende hulstrik og her til fx en af de mange plisserede nederdele, som er fremme nu. De fås i alle prisklasser, farver, materialer og længder.

nederdel bluse hvid sneakers hvide
Fra ‘Soft Rebels’

De atletiske (vi har kaldt dem gulerod eller drengede ind til nu) kan hoppe i det hele! De skal bare understrege taljen med et bælte, højtaljede jeans, nederdele med smalle liv og så ellers sørge for at overdelen sidder inde i linningen hele vejen rundt. Hiv blusen lidt op, så den poser lidt ud. Det giver mere fylde på overkroppen også. Det er også vildt flot med fald-ned kraver eller lag på lag på overkroppen, for at få lidt mere fylde. Fx en stram højhalset bluse under en kort vamset strik, hvor hals og ærmer stikker lidt ud under strikken.

sort tøj trøje
Fra ‘Storm & Marie’

Timeglassene er født til den facon: fokus på talje og en silhuet, der giver dem lov til at vise både til gården og til gaden. Vær dog opmærksom på om løse højtaljede bukser med brede ben giver camel toe (om filetten er blevet til to koteletter) i skridtet. Hvis ja, så prøv at gå en størrelse op eller sæt bukserne en smule lavere eller find en helt anden model.

Så er der os ovaler (æbler, som vi hed før Fru Wedel lavede nye navne). Hvad pokker stiller vi op? Vi kan ikke hoppe i stramt taljerede sager, der får det til at bule ud, både over og under linningen. Og vi skal i min tøjoptik slet ikke i nærheden af shape wear, for kunstigt at få den ønskede silhuet. Korsettet er dødt. Længe leve den naturlige krop. Men hvis du er vild med shape wear, så BRUG DET! Grundregel nummer 1 i min tøjdannelse: har man det godt i sit tøj, ser man også godt ud.

jeans cardigan blå pink brun taske løs løse
Fra ‘@streetexpectations’

Well os ovaler – vi kan starte med at finde nogle jeans med flare, altså vidde i benene forneden. De sidder nemlig stadig til oppe på nummi og lårbasser og løst nede. Den silhuet giver lange, flotte ben, og hertil kan man sagtens holde overdelen lidt løsere (men ikke lang og løs!), så den bløde mave kan camoufleres lidt. Tætsiddende bluser, der udstiller alle mavedeller er no go. T-shirts, toppe og bluser med lidt vidde er stadig godt. De kan stikkes en smule ned i linningen, så de ikke bare hænger, men aktiverer tajlen og får proportionerne til at hænge bedre sammen. Men de store løse brede bukser, der bare hænger, vil jeg vente lidt med, til der er kommet gode nye modeller på banen. Og det gør der, men jeg har ikke set nogle endnu, jeg vil anbefale.

Hvad så, når man savner de lange cardigans man har boet i, de sidste 5-10 år? Prøv fx med en lang tynd bomberjakke, en halvlang tynd blazer eller en kimono, som alle har et lidt mere markant look end den meget casual og underspillede cardigan. Og prøv kræfter med løse nederdele, der har lodrette linier – den kan være både kort, halvlang og maxi-længde. Strik & støvler til, giver et hverdagslook til en beklædningsdel, der kan virke lidt ’fin’ at komme i til hverdag. Helt overordnet til trenden med et mere ’tantet’ look: brug strik, t-shirts og sneakers til at dulle ned eller som kontrast til flæser, glimmer, plisseringer, hulmønstre, høje kraver, betrukne knapper osv. Kontraster i garderoben, såvel som i dit outfit giver et dynamisk look …

Go play og giv dig selv muligheden for at forblive dig selv, imens du træder et skridt lige ind i nutiden … og nuet.

 

 

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Skriv et svar