You are currently viewing Forår, farver og lyst til friske klude… fyld garderoben gratis

Forår, farver og lyst til friske klude… fyld garderoben gratis

Langtidsholdbar garderobe, er en af mine kæpheste … blandet andet derfor, pakker jeg sommer og vintertøj frem og tilbage. Det skrev jeg en tirsdagstøjklumme om i efteråret, som du kan læse her. Nu er tiden kommet til, at jeg savner farver, så jeg hentede sommertøjet i kælderen – også selv det er alt for skidekoldt endnu. Lille suk.

 

En lys farveholdning i det der røg i kælderen i oktober sidste år ….
 
tøj 
En mørkere farveholding i det der ryger derned nu …

 

Jeg MÅ have farver. I mit beklædningsmæssige sæsonskifte ligger ikke bare, at jeg pakker det varme tøj væk og det lette tøj frem. Som så mange andre, skifter jeg også farveholdning. Om vinteren kryber jeg i mørkere toner, samtidig med jeg selvfølgelig også vælger varmere tøj og flere lag. Som du kan se på billederne af det jeg pakkede væk i efteråret og det der ryger i kælderen nu, er skiftet ret markant.

Jeg har selvfølgelig også en masse, jeg bruger hele året, som jeans, t-shirts, nederdele, skjorter og så videre. Tit lader jeg enkelte stykker sommertøj blive fremme om vinteren, men jeg kunne lige så godt lade være. Jeg kommer ikke i det. Og som jeg altid understreger, når jeg laver garderobetjek eller holder foredrag om garderobeopbygning, så er en overskuelig garderobe fyldt med tøj, du både kan lide at have på og som du kan passe. Modsætningen er et uoverskueligt, overfyldt skab, med masser af gammelt ’hvad-nu-hvis-tøj’, der i øvrigt hverken passer eller klæder dig mere og det gavner ingen. Så, også for overskuelighedens skyld – pak væk til sæsonerne. Så har du mere plads i skabet.

Der er flere fordele; du får nyt tøj uden at bruge en krone, to gange om året. Tit opdager jeg tøj, jeg ikke har brugt så meget, der pludselig passer det til mig og min smag igen. Hermed ikke sagt at du skal gemme for meget tøj. Du kommer oftest ikke i 5 år gammelt tøj, du ikke har brugt i årevis, igen. Det får et bedre liv, hos nogle andre. Men et halvt år ude af syne, er meget tøj som nyt.

Ikke nok med at jeg får nyt tøj, jeg ser også det også med nye øjne. Jeg får sat det sammen med noget jeg ikke har tænkt på før, eller købt siden sidst og kommer til at elske det. Måske er det fordi moden har ændret sig lidt, fordi at jeg er optaget af et nyt look, har taget lidt på eller tabt mig lidt. Summasumarum er at jeg kan tage noget på, der føles friskt og se mig selv lidt med nye øjne. Stadig uden at bruge en krone. We all like that … Så bliver der mere til over til at vælge noget nyt med omhu, der både passer og passer sammen med min garderobe og som jeg ikke har en masse af i forvejen. Yay.

Sæsonskiftet i garderoben, er også en rigtig god mulighed for at få givet det væk, jeg ikke kommer i mere. Det er ikke så meget mere, jeg er god til at vælge. Men jeg ved min søster elsker at overtage det. Det er en god følelse. Jeg har også noget tøj, jeg ikke kan passe, men som jeg ikke er klar til at give væk. Det ligger i en kasse for sig. Igen – man skal ikke gemme urealistisk småt eller stort tøj. Det er bare dårlig karma. Men hvis man som jeg, svinger lidt i vægt, er det fint nok at gemme noget der sidder bedre nogle perioder end andre, men pak det stadig væk. Det er ikke en valgmulighed om morgenen, når du skal vælge, hvis du ikke kan passe det. Igen det giver bare dårlige vibes og dårligt selvværd.

 
En tur med strygejernet, er nødvendigt, men så bugner mit skab også af nye muligheder. Yay!

Til gengæld kan du sporte lækre looks med rank ryg hver dag, hvis din garderobe er fyldt med muligheder og ikke begrænsninger … det er meningen med velvære i hverdagsgarderoben. Jeg hjælper dig gerne med at få styr på det hele med et garderobetjek. Det kan du læse om her. Jeg har en del af dem i bogen og glæder mig allerede meget til at vise mine dejlige kunder, hvor meget guld de har i skabet, lave nye sæt med dem og vise hvad de skal prioritere at købe, næste gang de shopper.

Nu skal jeg i gang med at stryge alle mine fine sommersager … Glædeligt forår i farver!

Ps. 6 f’er

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Skriv et svar