Kjoler kjoler kjoler for alle – høje, tynde, tykke og smalle!

Den her sommer kalder på kjoler fordi det er legendarisk varmt og fordi de er overalt i moden. Især de florlette, taljerede romantiske bondedrømme, er in. Der kan være forskellige grunde til du ikke lige er til kjoler, men hvis du skulle hoppe ud i det alligevel, findes ingen bedre anledning end nu: Du har fået farve, det er hysterisk varmt, det er så nemt. Alternativt kan du lære det til vinter, med tætte strømpebukser til, hvis du ikke tør nu … men den guide springer vi lige over idag (støn!)

De cool kjoler!

Måske er du en cool cat, som i hvert fald ikke er til kjoler og som elsker dine bukser. Det er så fint, men hvis du nu alligevel skæver misundeligt til alle dem, der tydeligvis har det skønt i deres lette gevandter i heden, så tjek ud hvordan du kan være enkel eller lidt cool i kjole alligevel …

Jeg synes selv min denimkjole er ret cool, men jeg er jo en dulle, så jeg bruger hæle og rød læbestift til. Du kan bare hoppe i flade sandaler og kasket, hvis det er lige dig.
T-shirt kjoler er underspillede og den her lægger sig op af basketball-tees fra herregarderoben. Det giver den en naturlig underspillethed og kan gøre det nemme at komme i, hvis du ikke er kjoletypen. Og så kan du endda undgå at vise ben, hvis du heller ikke er til det. Men undgå de helt stramme t-shirtkjoler, med mindre du er teenager. Den her er fra Super Dry og synger på sidste vers på bud.
Den her synes du måske ser konet ud og den er også fra et klassisk damemærke – Brandtex, findes måske på bud – men sidder garanteret godt. Er afslappet og enkelt underspillet. Sneakers til og det kører.
Den er da ikke cool, tænker du. Men det synes jeg faktisk den er. Den er bare en anderledes cool, hvor det diskret enkle får et lille twist med mønstret. Den er også t-shirt-agtig i snittet og så alligevel ikke. Høje hæle til fest eller Birkenstocks på stranden. You decide. Fra altid enkle Fillippa K.

Løse kjoler, ja tak – men ikke tunikatelte, please!

Måske elsker du bare løse kjoler sommer og vinter. Og helst med gamasher eller uldne strømpebukser under. Løse kjoler er fint, men de andre to ting er ikke. Lad være. Vælg en længere model, hvis du ikke kan lide at vise ben og glatte, tætte tights til vinter. Og så er den her model løs simpelthen bare no go i min bog:

NO GO! LAD VÆRE! De her tunikatelte, synes jeg simpelthen ikke gør noget godt for nogen, med mindre du er åleslank og superhøj!

Jeg forstår så glimrende behovet for løse kjoler, der ikke strammer – jeg er selv i tøj uden linning efter ferien. Men løs behøver ikke betyde uformelig. Også selvom du føler dig netop det. Forsøg for guds skyld at vælge en eller andet form for markering af taljen. Herunder er 3 meget forskellige måder at markere taljen i en kjole, uden det mindste strammer. Foruden min egen blå kjole, der er helt løs, men i glat viskose og et ‘smalt’ a-line snit. Hvis du ikke lige er til nogle af de her kjoler, så tænk på snittet, når du selv går på jagt. Det er altid det første jeg kigger efter, når jeg finder tøj til mine kunder.

Den her gamle Whiite-kjole, er i tyndt stof, med et let a-line snit, der ikke strutter og falder lidt ind til kroppen. Det gør den løs og nem, men ikke teltet. Jeg ville typisk bruge den med et bælte … bare ikke lige i den her hede.
Den her ser måske lidt tung ud, men snittet er godt! En helt mild markering af taljen giver dig facon, hvor du måske ingen har. Klar opgradring fra teltet. Følesen er den samme dog. Fra Noa Noa, kan stadig fåes på bud nu …

Den her har det samme snit som den stribede ovenover, men i en mere enkel og elegant version. Ingen taljering, men så smukke linjer, der indtryk af det alligevel. Fra InWear – findes også nu …

Fra Stine Goya … der er vist få på bud tilbage. Men masser af mærker har denne type tunikakjole. Bind bæltet lidt løst, sæt det lavt eller bind det bag ved, men lad være med at bruge den uden. Så er den er et telt.

Romatiske florlette gevandter …

Er højeste mode. Florlette bonderømme lever i bedste velgående. De skal være lange og taljerede, hvis de skal være fashion. Jeg synes de er fantastiske, men de fleste af os skal hoppe i dem NU, ellers kommer det ikke til at ske. De rimer ikke på november og regnvejr.

Min egen florlette taljerede chiffonkjole har nogle år på bagen og er lidt mere cool, end romantisk. Men det er også mere mig. Jeg styler den med høje guldsandaler og fint hår, når den skal blødes op.
Næsten snerpet florlet kjole fra Baum und Pferdgarden, men smøg ærmerne og og knap den lidt op, hvis du vil gøre den mere casual. Eller kør den bare igennem i den stramme stil. Det giver lidt modspil til dens gennemført romantiske look. Den er fin både til bryllup og strand … husk at bruge det fine tøj, så det ikke hænger bagest og bliver bedaget.
Ganni har ejet kjolefronten denne sæson. Den her slå om kjole er da heller ikke til at så for … suk.
Birgitte Herskind er kommet så sindssygt stærkt tilbage og sender den ene fede kollektion på gaden efter den anden. Hun er også nomineret til Alf og Dullernes Guldknap. Jeg stemte to gange fra forskellige emailadresser, så meget synes jeg hun har forstjent at vinde. Den her chiffonkjole er både lidt rå og romatisk. Lækkert, if you ask me.

50’er pin up drømme …

En anden klassisk kjoledisciplin, som har fået revival these days er den retroinspirerede 50’er kjole, hvor taljering er et must. Og helt en smal en af slagsen. Jeg har ikke rigtigt noget i den kategori, fordi det kræver shapewear med en blød mave som min og det gider jeg ikke. Og slet ikke i her vejr!

Min slå om gevantkjole er det tætteste jeg kommer på 50’er snittet, når det kommer til kjoler i min garderobe. Men på nederdelsfronten har jeg en del – det er bare ikke dem vi snakker om idag.
Fra Tommy Hilfiger og stadig til at få. Inkarnationen af ungepigesommerlook – altså fra gamle dage. Derfor går den til ung som gammel idag. Den kan være klassisk damet og vovet retro på samme tid.
Som taget ud af en film med Cary Grant. Helt klassisk 50’er pin up silhuet, som kræver talje. Til gengæld kan du have både lår og numse helt i fred. Du behøver heller ikke verdens største barm. Den er ikke ret nedringet. Den er fra Mondo Kaos hvor de kun sælger tøj i retrostil – og så i størrelser hvor alle kan være med: fra mikro til makro. Tjek hjemmesiden ud, hvis du ikke kan besøge den skønne butik på Nørrebro.
Tennis for the win! Fra 2nd Day, som er et mærke der henvender sig til et lidt yngre publikum (efter deres make over hvor de droppede det klassiske rock chick look) … kunne jeg gå i en kjole som denne, så gjorde jeg det. Den er både cool og sød, stilig og afslappet på samme tid. Og et lidt andet bud på 50’er looket med en sporty kant.

Nå, de damer. Det var alt for denne gang. Kom nu i den der kjole, ik? Du risikerer ikke at komme ud af den igen, for jeg har en lille kjolehemmelighed fra prøverummet: Dem der går meget i kjole er tit lidt magelige (men fandme lækre at se på!) fordi kjoler er det nemmeste stykke tøj at tage på. Det er jo bare at hoppe i den og så vupti ud af døren. Hvilket også er grunden til jeg ikke går så meget i kjole, for jeg elsker jo at style – sammensætte.

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Skriv et svar