Kvinde med lang ørering og hat

Djævelen bor i detaljen: Sådan bruger du accessories

Djævelen ligger i detaljen … fantastisk malende udtryk og det er så vidt jeg har kunnet opdrive, en omskrivning af den franske forfatter Gustave Flauberts udtryk “Le bon Dieu est dans le detail”. I tøj sammenhænge bruger jeg udtrykket som et mere elegant “prikken over i’et”.

Når du har øje for detaljen, kan du påvirke hele udtrykket i dit outfit, fordi detaljen ofte har en forførende visuel effekt tæt på. Altså er det til ære for os selv og de mennesker, vi i vores hverdag har fysisk kort afstand til,  typisk familie, venner og kolleger. Det er ikke til at se på afstand, men gør den der sidste forskel i et outfit, som runder det hele af og viser at man har tænkt på det hele.

Og det kan du også gøre, selvom du ikke plejer det. Balancen mellem at overgøre og at gøre det underspillet lækkert, er hårfin, når man er en pyntesyg glittergås, som mig. Men mindre kan gøre det, hvis du ikke har så dullet en stil som jeg. Her er djævelen i forskellige forslag. 

Brocher, er jeg blevet glad for igen. Dem har jeg ellers holdt pause fra i små 10 år.

Da jeg sidst gik med dem, var min stil meget mere mønstret og sammensat, end den er nu. Og jeg bruger dem mere underspillet og diskret fx. tone i tone eller som en lukning på en skjorte.

Bælter, har jeg også brugt til at style med HVER dag i mange år. Det var de mere diskrete i brun eller sort til henholdsvis brune eller sorte sko (dét er tilgengæld en ufravigelig regel i min bog – det skal matche, når man har det på sammen). 

På det seneste er jeg kørt lidt træt i bælter og har dem langt fra på hver dag. Jeg bruger dem mere udsmykningsagtigt, som en detalje der fuldender, snarere end noget ufravigeligt, jeg skal have på.

Skjorter og overdele – her tænker jeg over kraven, der skal titte ud foroven. 

Men mindst lige så meget på den runde kant forneden, der giver et lækkert gennemtænkt look, når den kigger frem.

Udtrykket ville have været helt anderledes, hvis kanten havde været lige. Den ville have understreget ens bredeste punkt (hofterne) med en vandret linie, gjort benene korte og overkroppen lang. Altså arbejdet imod kroppens proportioner, istedet for med. Når kanten buer, undgår man modarbejdet og får en lille underspillet detalje … og det gør en stor forskel. I dette tilfælde også på afstand.

Strømper – specielt ankelstrømper med glitter – er ikke til at komme udenom theese days. En lækker prik over i’et på de fleste outfits.

Jeg bruger dem meget, men har dem mest i lidt neutrale farver som guld, brun, lyserød eller lilla. De passer til meget i skabet og derfor har jeg dem næsten altid på. På den måde ser det pænt ud, når jeg ude hos en kunde til Garderobetjek, smider skoene og arbejder i strømpesokker. Men effekten er også lækker når de titter frem under buksekanten.

Funderede på hvordan jeg skulle få mine RØDE ankelnetstrømper til at matche mit outfit. Vi skulle bare på Nationalmuseet med min familie, men jeg glæææædede mig til at tage dem i brug. Og nyder altid at gennemgå mit klædeskab for kombinationer i hovedet. Hver sine glæder, som man siger.

Jeg er kæmpefan af netstrømper, imodsætning til både tynde sorte og hudfarvede strømpebukser. De er lidt damede, synes jeg. Det gælder ikke netstrømper. De er cool.

Det her outfit med både blomsterbroche og netstrømper under cropped bukser, fik utroligt gode vibes på Insta forleden. Jeg spurgte en der kommenterede hvorfor.

Kombinationen af netstrømper, korte bukser og sneakers, svarede hun. Den er jeg helt med på. Det er også en af mine yndlings. 

Og så er der alle mulige andre random detaljer …

For eksempel hårpynt, eller at knappe øverste knap på cardiganen …

Det synes jeg er tantet pænt, hvorimod at knappe en knap henover brystet, minder mig om min studiegarderobe. Der har vi været og vi er smuttet igen. Jeg ved, du ved hvad jeg mener.

Der er også bluser hvor alt det sjove sker på ryggen.

Øreringe, der matcher resten af outfittet. 

Tørklæder der binder et outfit sammen eller …

En hue med hatteslør og så videre og så videre.

Leg med detaljerne i dit eget tempo og til din egen smag. Bare husk at doser dem. Røde sko, rødt bælte og røde øreringe er IKKE cool i min bog. Det er overgjort. Hellere vælge lidt, men godt. Det gør et større indtryk og pirrer nysgerrigheden, hos dem der ser på.

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *