You are currently viewing Den ultimativt nemmeste [tøj]løsning i 4 trin

Den ultimativt nemmeste [tøj]løsning i 4 trin

Det er sket noget.

De sidste halvandet år har været fuldstændigt anderledes end vi plejer. Det er også sket her. 

Har du læst med før, ved du at jeg normalt bruger krudt på at perspektivere, underbygge & eksemplificere. Og at jeg tager alle mulige forbehold overfor ensretning, fordi vi har forskellige kroppe, garderober, budgetter, behov, stil og smag, One size fits all findes ikke. Quick fix’es virker ikke. 

Men der er sket noget og derfor starter vi lige et andet sted og vender tilbage til hvorfor det normale er sendt i ringhjørnet, længere nede.

For efter genåbningen, har jeg været overvældet af de mange ting som skal presses ind på ingen tid.

Nu, står i skærende kontrast til den ro, der ubetinget var under nedlukningen, selvom den havde masser af trælse bivirkninger også. 

Tag ikke fejl, jeg ELSKER at det hele er i gang igen og vi kan ses og at det bare er nemt nu.

Samtidig, kan jeg tydeligt huske at jeg tænkte ‘jæs’ da alle mine og drengenes aftaler, fritidsaktiviteter, møder osv. blev sat på stand by. Fordi det bare var så enkelt at være her. Hjemme. Sammen.

Jeg har tænkt en del ...

Derfor har jeg gået og tænkt. Gider du ikke høre de tanker, men vil høre om tøj, så spring længere ned.

Det jeg har tænkt er, at vi for første gang (i min levetid), gennemgik en kollektiv oplevelse, da corona ramte. Bevares, vi reagerede forskelligt, havde forskellige udfordringer og løsninger. Men det at gennemgå noget ukendt, hvor vi alle stod i det samme og langt hen af vejen var nødt til at gøre det samme, det var en kollektiv oplevelse. 

Vi kom til at spejle os i hinanden med gode og mindre gode resultater – fællesskabet var rart, ensretningen mindre rar. Sådan havde jeg det i al fald. Men det er nu ikke pointen jeg vil frem til. 

Pointen er, at jeg oplever at nu sker det igen. I lidt mindre skala. Nu står vi alle sammen igen i det fælles vilkår, at verden er åben.

Og damn det går stærkt med fritidsaktiviteter, forældremøder, foredrag, kurser, fester, hytteture, middage, koncerter og alt det andet jazz, som også er mega sjovt. 

Mængden af det, er måske mindre sjov. Mængden og tempoet står i skærende kontrast til roen, da vi var tvunget til ikke at være ude.

Det her er individuelt, jeg ved det! Jeg skriver fra mit synspunkt, selvfølgelig. Men alligevel har jeg fornemmelsen af at stå midt i den her kollektive overvældelse. Det er vist ikke et ord. Men det er sådan det føles. Overvældende.

Overvældet af hverdag. Af gøremål. Af en åben verden. På trods af at det også er DEJLIGT.

Derfor spurgte jeg andre ...

Den er oplevelse ved jeg, at jeg ikke står alene med. For da mit kursus Garderobeskolen åbnede for optag her i efteråret, sendte jeg som altid ganske mange mails ud i kampagnen. 

I parantes bemærket, er det for at belyse forløbet fra alle mulige vinkler, fordi det er bare stadig er en uvant vinkel for de fleste at øve sig på at blive bedre til tøj.

I modsætning til at købe mere nyt tøj. Det kender vi og det er grunden til at 3. verdens lande er ved at drukne i vores værdiløse genbrugstøj og vores klædeskabe bugner. Det er en anden problematik, som det ikke handler om idag. 

I garderobeskole-kampagnen, var der rekord mange som læste med på mail, helt til enden. Det er uhørt! 

Jeg forestiller mig altid på et tidspunkt, at man er ved at kradse øjnene ud, hvis jeg sender et eneste ord mere om tøj og mennesker. Men jeg ved jo at for de rigtige mennesker, er det godt at høre fra alle vinkler. 

Men det var ikke tilfældet denne gang. Interessen for at læse med var tårnhøj. Ellers kvitterer man jo bare med at afmelde sig nyhedsbrevet. Det skete heller ikke.  

Derfor tog jeg mig første gang nogensinde sammen til at spørge dem ikke skulle med i Garderobeskolen, hvad grunden til at de ikke ville med, mon var, siden de jo læste flittigt med?

Jeg troede det var prisen. At kurset er for dyrt. Men det svarede kun et fåtal. TID var derimod den altoverskyggende faktor. Altså mangel på tid. 

Ergo: jeg er ikke alene om at være overvældet. 

En tur i tænkeboks.

Det sendte mig i tænkeboks, for jeg vil selvfølgelig gerne have services, der hjælper mine trofaste (tak!) læsere med det de står i, i forhold til tøj. 

Derfor har jeg den sidste halvanden uge, siden Garderobeskole-optag lukkede, ligget vandret for at klippe, klistre, afprøve, opsætte, illustrere og skrive på DEN NEMME LØSNING, når det kommer til tøj. For det er mit bidrag til at afhjælpe det overvældende, travlheden. At komme med den nemme løsning når det kommer til tøj. 

Det er Garderobeskolen nemlig ikke. Kurset er en rolig og grundig undersøgelse af dig selv, dine tøjvaner, smag, stil, farver, facon og spejlvaner. Som en af efterårets kursister skrev igår:

“Jeg er meget begejstret for kombinationen af refleksionsøvelser, teoretiske input og meget praktiske og anvendelige værktøjer i dine kurser” 

Ret præcist beskrevet, hvad rejsen på Garderobeskolen er. Og det flytter i den grad kursisterne.Overskuddet til den rejse, er der ikke hos mange af jer lige nu. Det stod sort på hvidt i svarene.

Men jeg kunne også læse, at I har jo stadig brug for alle de goder følger med at have tøj på der passer, passer sammen og passer til anledningen. Altså, vi skal jo ha’ de klude på hver dag. Og derfor er det FEDT at få energi af at være smadder godt tilpas OG se skide godt ud i tøjet. Det er derimod ikke fedt at komme afsted i drænende undskyldningstøj, der mest bare skal skjule. Dag ud og dag ind.  

Den nemme løsning.

Og NU kommer vi til pointen. Jeg har klippeklistret til den store guldmedalje, for at lave DEN NEMME LØSNING med tøj. For den findes også. Der hvor barren er så lav, at man kan trille over. Det er det, tiden er til. En hjælpende hånd. Ikke udfordringer. 

Når jeg normalt underbygger og forklarer tøj, er det bestemt ikke for at komplicere. Men for at give perspektiver og udvide forståelsen af tøj og mennesker. Og for at at insistere på at der ikke findes quick fixes, fordi ting tager tid. Især at ændre vaner. 

Nu har jeg så gjort det jeg ellers aldrig gør: Lavet et quick fix. Lavet den allernemmeste løsning på at være velklædt uden stress. 

En tyvstjålet metode!

Ideen kom ved at skæve til en anden dagligdags udfordring – at sætte lækker mad på bordet uden at blive ruineret eller stå i køkkenet i timevis. 

Pludselig faldt brikkerne på plads, ved at bruge redskaberne fra planlægning af ugens mad og indkøb, så det passer til ganer, tid og budget. Det er ikke på Noma-niveau. Nope, det er lavpraktisk – følg en opskrift og vupti, lækker mad på bordet. Og lidt vildere: lav en madplan ét voila – outfits og stylingideer klar til en måned. Fire trin, er det blevet til. 

Så jeg gik igang med at teste hvilket tøj, der skal til, for at få så mange muligheder, ud af så få dele, som muligt. 

1. trin: Det udvalg af tøj er ingredienserne – og selvfølgelig hentet i skabet. 

2. trin: Derefter har jeg prøvekokkeret. Forberedt opskrifter. Det er blevet til outfitskabeloner, som kan bruges igen og igen. 

Men det skal kunne varieres, så vi ikke keder os til døde. Eller bare fortsætter med det man i forvejen får kastet på kroppen på vej ud af døren. 

3. Trin: Derfor har jeg beskrevet tilberedningen ved at bruge de outfitmetoder, der kan forvandle måden vi vælger tøj på. De er allerede gennemtestet af kursister i årevis. Det er ikke nyt her på kanalen, men de virker. 

4. trin: Til sidst smagte jeg til med salt og peber – det vil sige at jeg dryssede stylingforslag med tilbehør ud over de forskellige muligheder. 

Det blev til en tøjplan!

Jep, på samme måde som en madplan. Og det hedder OUTFIT quick FIX. 

Den passer til mange forskellige kvinder, garderober og faconer fordi kriterierne for udvælgelsen af tøj er generelle. Det vender jeg tilbage til. 

Der er bare ét forbehold: planen passer ikke til jer, som kun går i kjoler. 

Tøj halskæde støver farver

Kjoler og nederdele indgår selvfølgelig, men man får ikke nok ud af fix’et, hvis man KUN går i kjole. Her er det svært at lave kombinationer nok. Alle andre som blander bukser og skørter – giv den gas!

Men ellers er det ret enkelt og måske I kan bruge en lille smagsprøve?

Det her er 1 outfitskabelon ud af de 12 ialt, som fix’et indeholder. Den alene, kan bruges på mange måder. 

Ved at vælge tøj udfra bestemte kriterier (ikke modeller, farver eller faconer) bliver sammensætningerne dynamiske. 

 

Hver enkelt outfitskabelon kan bruges med at det tøj, som er i udvalget. Selvom der helt sikkert også er noget som ikke duer. 

Der er mindst 30 forskellige virkeligt fede kombinationer med hver enkelt skabelon – og dem er der som sagt 12 af i udgangspunktet. 

1 for hver måned, hvis du vil gøre det helt enkelt og ikke blande.  

For at få det bedste udgangspunkt, starter det hele med udvælgelsen af de 16 stykker tøj, som quick fix, kan barberes ned til. 

Den er ret grundig, så du nemt kan vælge det rigtige tøj.

Og grundig, for at du kan bruge dine tøjdele, for selvfølgelig skal du ikke hverken dele smag med tøjet på billederne eller investere i nyt, for at ‘leve op’ til outfit-ideerne.

Bagefter drysser du med accessories, hvis du har lyst. Lidt ligesom at smage til med salt og peber. 

Her viser jeg selvfølgelig hvordan du undgår juletræseffekten – den hvor pynt er drysset med rund hånd fra top til tå. 

Og her er også illustrerede forslag til de forskellige outfitskabeloner. 

Til sidst er der også lige et par hapsere fra den helt nye Garderobeskolen – nemlig videolektioner og opgaver til de 2 outfitmetoder & 2 stylingprincipper + en visuel oversigt over 10 tøjkoder.

Det kan du bruge til at variere frem over, så planen virkelig er langtidsholdbar og sikret mod garderobe-kedsomhed.

=> Du kan ha’ planen ved hånden om 2 minutter eller bare lære mere om den, ved at trykke her <= 

Og nårh ja – jeg har lavet det sådan at det hele kan printes gammeldags ud og hænges op i skabet, så du lynhurtigt kan se det hele. 

Håber du kan bruge en håndsrækning til at komme nemt og lækkert omkring hvad du skal ha’ på imorgen. Og overmorgen. Og i næste uge, som bliver travl. 

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Skriv et svar