You are currently viewing Fra fejlkøb til favorit … uden du behøver at kunne sy

Fra fejlkøb til favorit … uden du behøver at kunne sy

Selv en tøjnørd kan lave fejlkøb ...

Men det er heldigvis sjældent! Jeg begik den brøler, lige at smide en t-shirt til mig selv i ‘kurven’ da jeg købte tøj til drengene på nettet. Jeg er ikke fan af netkøb, fordi jeg vil mærke, se og prøve tøjet inden jeg køber. 

Den var billig, det var derfor den røg med, men jeg køber næsten aldrig fordi det er billigt. Jeg køber fordi jeg har overvejet det og det ikke er noget jeg har i forvejen. Jeg kan ikke tillade mig at bruge ordet mangler, for jeg har masser af tøj. Men jeg er blevet så glad for t-shirts til næsten alt og jeg har ikke mange i farver. Derfor smuttede denne ferskenfarvede sag med ned. 

Stor var min irritation over t-shirten da den kom. For man skal da lede længe efter en mere kedelig og konet facon, om end jeg godt kunne li’ farven.

Uformelig t-shirt

Se hvordan du pænt hurtigt kan forvandle fejlkøbte t-shirts til nye favoritter i skabet – eller snarere vasketøjskurven, for nu kommer jeg da til at gå i dem hele tiden!

Stor, uformelig t-shrit med en uklædelig ærmelængde … 

Det meganemt nemt at forvandle t-shirts, for stoffet trevler ikke, så man behøver ikke lægge op og sikre kanter. Her er det primært ærmelængden, jeg synes der dræbende usexet.

Læg den fladt på et hårdt underlag
Begynd at folde ærmet op ved at bruge den nederste kant som mål at folde efter.
Fold til du ikke kan komme længere for armhulen og sæt så nåle for at holde folden på plads.

Sy den foldede kant fast mindst 8 steder for at holde den på plads. Jeg hæftede for hver fastsyning. Det er ikke til at sy den pænt fast i hånden med sting hele vejen rundt, synes jeg. Men det er lige så nemt, som at sy en knap i, når du giver opsmøget et par sting hele vejen rundt.

Og så er t-shirten utroligt meget pænere med kortere ærmer – og selvfølgelig med underste kant ned i linningen på nederdelen …

Det er en lille forandring, men lige præcis det der gør at jeg kommer i den

En anden t-shirt med en dum facon

Jeg købte også den her t-shirt på bud. I prøverummet, havde jeg en forkert bh på og tænkte at det nok gik med den høje udskæring i halsen, når jeg kom hjem og prøvede med den rigtige. Men ganske rigtig var min fornemmelse – jeg bliver aldrig rigtig glad for den her hals …

En høj eller lille halsudskæring, får mine boobs til at virke som om de sidder alt for  *ahem langt nede …

Men det er så nemt at forvandle halsudskæringen på en t-shirt, fordi jersey’en (stoffet) bare ruller og lukker sig om sig selv, når man klipper i det, så man ikke behøver sømme det op. 

Læg t-shirten fladt på et hårdt underlag. Start med at klippe helt inde ved kanten af ribben i skuldersømmen. Kun et lille klip for at få hul.
Og forsæt så helt tæt på kanten af ribben og klip kun i et lag, altså forsiden alene først.
Når den er fri, gør du det samme bag på. Husk at klippe helt tæt på kanten af ribben hele vejen rundt.

Klip tæt på kanten af ribben. Udskæringen bliver for stor og udefineret, hvis du begynder at freestyle med at klippe større. Det vil jeg kun anbefale hvis du ved hvad du laver og ikke er nybegynder.

Nu føler jeg mig ikke spærret inde og afstanden fra halsudskæring til barm er mindsket, om end det er i det små. Men som bekendt, er detaljer jo prikken over i’et og tit det der gør den store forskel i sidste ende. 

Prøv selv at fikse et fejlkøb – det kan ikke skade, hvis du alligevel ikke kommer i det som det er …

Har du gode, nemme forandringstricks, hvor man ikke behøber kunne sy?

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Skriv et svar