You are currently viewing Dagens outfit 21. august … om personlige sæsonfarver

Dagens outfit 21. august … om personlige sæsonfarver

Sæsonfarver er ikke kun dem der skifter i modebilledet fra sæson til sæson, det er også de farver du kan lide at gå i på forskellige tidspunkter af året. Selv har jeg lyst til at gå i forskellige farver på forskellige tidspunkter af året. Jeg pakker sommer- og vintertøj frem og tilbage to gange om året. Både for at få plads i garderoben, for at have sæsonsvarende tøj, men også for at have det fremme, jeg har lyst til at gå i. I sommerhalvåret har jeg lyst til lyse farver og mere kulør – og helt lette materialer. I vinterhalvåret har jeg en naturlig trang til at gå i mørkere farver, mens det bliver mørkere udenfor. Der er undtagelser, selvfølgelig, og jeg bruger det meste af mit tøj året rundt. Men med denne sortering to gange årligt, sikrer jeg mig at det tøj der hænger fremme er noget jeg har lyst til at have på.

Tilbage til farverne. En klassisk farvekombi, som jeg typisk har mere lyst til at gå i om sommeren er blå & hvid – blå & lyserød. Farver matchet op om blå. Som på billedet af dagens outfit.

Personligt tror jeg min sæsonfornemmelse for blå, sniger sig ind over mig i takt med at himlen bliver blå og havet indbydende, bøgene grønnes og kornet modnes … Jeg har også lyst til at gå i lyserød, pudder, okker, orange, koral, gul, jadegrøn, blålilla, rød og mange andre. Dem kommer jeg ikke i om vinteren. Prøv at tænke over din egen fornemmelse for farver i årets løb. De pårvirker os meget.

Tøjnørdens tip: Læg mærke til hvad du naturligt vælger og prøv at være en smule mere modig i sæsonen, hvis du har brug for nyt input. Hvis du sidder og tænker: “jeg går da i sort året rundt” og er lidt træt af det, så gem de modige farveeksperimenter til sommerhalvåret – jeg gætter på det bliver lettere for dig at komme i dem der! Og prøv at finde mørke farver, som ikke er sort, til vinterhalvåret. Du kan lave mange lækre, stille varianter af mørkt, uden at hoppe i sort: mørkegrøn, mørkeblå, bordeaux, petrol, koks, blomme, armygrøn, rust … sæt eventuelt de lyse farver der går året rundt til: hvid, råhvid, lysegrå og lyseblå … Det er en dynamisk kontrast med lys og mørke sammen. Og hvis du er helt farveforskrækket, men har lyst til nye toner, når sommeren nærmer sig – prøv at starte med lyseblå. Jeg plejer at sige at når det gælder lyseblå, så er det ens egen smag der sætter begrænsninger. De fleste hudtoner er smukke i en klar eller støvet lyseblå …  og hvis du først kommer i en ny farve og kan lide det, er vejen banet for at prøve lidt mere af hen ad vejen. God farvefornøjelse!

 

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Linda

  Så inspirende at læse

  1. Laura Terkildsen

   Tak! Det er jeg glad for du synes!

 2. Nete H

  Elsker dine Dagens Outfit, søde L. Flere af dem, tak <3

  1. Laura Terkildsen

   Oj, manner! Det er jeg bare glad for du siger … TAK <3

Skriv et svar