The Devil is in the Details …

Djævelen ligger i detaljen … udtrykket elsker jeg og det er så vidt jeg har kunnet opdrive, en omskrivning af den franske forfatter Gustave Flauberts udtryk “Le bon Dieu est dans le detail” – jeg ved ikke hvordan djævelen kom ind i billedet. Jeg bruger udtrykket som et mere elegant “prikken over i’et”. Når du har øje for detaljen, kan du påvirke hele udtrykket i dit outfit, fordi detaljen ofte har en forførende visuel effekt tæt på. Altså er det til ære for mig selv og de mennesker, jeg i min hverdag har fysisk kort afstand til,  typisk familie, kunder og kolleger. Det er ikke til at se på afstand, men gør den der sidste forskel i mit outfit, som runder det hele af og viser at jeg har tænkt på det hele. Og det har jeg altid. Balancen mellem at overgøre det og at gøre det underspillet lækkert, er hårfin, når man er en pyntesyg glittergås, som mig. Derfor behøver du heller ikke have så dullet en stil som jeg, for at have djævelen med i detaljen, når du tager tøj på. Mindre kan gøre det og her er forskellige forslag.

Brocher, er jeg blevet glad for igen. Dem har jeg ellers holdt pause fra i små 10 år. Da jeg sidst gik med dem, var min stil meget mere mønstret og sammensat, end den er nu og jeg bruger dem (synes jeg selv) mere underspillet og diskret fx. tone i tone eller som en lukning på en skjorte.

 

 

Bælter, har jeg også brugt til at style med HVER dag i mange år. Det var de mere diskrete i brun eller sort til henholdsvis brune eller sorte sko (dét er tilgengæld en ufravigelig regel i min bog – det skal matche, når man har det på sammen). På det seneste er jeg kørt lidt træt i bælter og har dem langt fra på hver dag. Jeg bruger dem mere udsmykningsagtigt, som en detalje der fuldender, snarere end noget ufravigeligt, jeg skal have på.

 

 

 

 

Skjorter, tænker jeg meget over kraven, der skal titte ud foroven, men mindst lige så meget på den runde kant forneden, der giver et lækkert gennemtænkt look, når den kigger frem. Udtrykket ville have været helt anderledes, hvis kanten havde været lige. Den ville have understreget ens bredeste punkt (hofterne) med en vandret linie, gjort benene korte og overkroppen lang. Altså arbejdet imod kroppens proportioner, istedet for med. Når kanten buer, undgår man modarbejdet og får en lille underspillet detalje … og det gør en stor forskel. I dette tilfælde også på afstand.

 

 

 

 

Strømper – specielt ankelstrømper med glitter – er ikke til at komme udenom theese days. En lækker prik over i’et på de fleste outfits. Jeg bruger dem meget og funderer i skrivende stund på hvordan jeg skal få mine i nys indkøbte RØDE ankelnetstrømper til at matche mit outfit imorgen. Jeg bare på Nationalmuseet med min familie, men jeg glææææder mig til at tage dem i brug. Og nyder at gennemgå mit klædeskab for kombinationer i hovedet. Jeg har næsten ikke noget rødt og har ikke knækket den nød endnu. Hver sine glæder, som man siger. Stay tuned på Insta imorgen …  Jeg er også kæmpefan af netstrømper, imodsætning til både tynde sorte og hudfarvede strømpebukser. De er lidt damede, synes jeg. Det gælder ikke netstrømper. De er cool.

Og så er der alle mulige andre random detaljer som hårpynt, at knappe øverste knap på cardiganen. Det synes jeg er tantet pænt, hvorimod at knappe en knap henover brystet, minder mig om min studiegarderobe. Altså der har vi været … er smuttet igen. Jeg ved du ved hvad jeg mener. Eller at have en bluse hvor alt det sjove sker på ryggen, en hue med hatteslør og så videre og så videre. Leg med detaljerne i dit eget tempo og til din egen smag. Bare husk at doser dem. Røde sko, rødt bælte og røde øreringe er IKKE cool i min bog. Det er overgjort. Hellere vælge lidt, men godt. Det gør et større indtryk og pirrer nysgerrigheden, hos dem der ser på.

Tusind tak fordi du læser med! Smid endelig ideer eller kommentarer her, på Facebook eller Instagram. Jeg er nysgerrig efter dine erfaringer og ønsker … kom også med her, vi har det hyggeligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *