Hjem » Tirsdagstøjklumme

To simple ting, der er starten på dit eget outfitbibliotek …

Du skal kunne se hvad du har af tøj. Så enkelt kan det siges, hvis du vil lave lækre nye outfits af alt det du har i skabet. Nødvendigheden af at rydde op i sit skab, er indlysende for mig, gælder det samme for dig? Det virker måske som det største flueknepperi, men djævlen bor jo som bekendt i detaljen og jeg møder tit kunder, der ikke har tænkt på det jeg viser i dag. I fredags til Garderobetjek, endte jeg med at vise min kunde hvordan man folder bluser. Og hun havde bestemt styr på sit tøj, men hun folder det på en måde, så hun ikke kan se hvad hun har. Og essensen af en god garderobe er jo netop:

  1. 1. Overblik – du kan se hvad du har. Det hænger i kategorier eller er lagt pænt sammen.
  2. 2. Relevans - du kan passe alt og lide at have det på (og det er helt og rent)
  3. 3. Udvalg - det passer sammen på kryds og tværs, så du har uanede muligheder

Idag handler det om punkt 1. som har større betydning end man måske skulle tro ...

Selvom du måske har meget tøj, kan du sagtens folde og hænge det, så du kan se hvad du har. Dit skal skal være som et bibliotek: kategoriseret og synligt.

Til torsdagens Garderobetjek, havde min kunde den skønneste og største garderobe jeg nogensinde har set. Og øje for at købe gode ting. Hun ville bare gerne lære at holde op med at købe nyt og bruge det hun har. Det hjalp helt sikkert at vi lavede 75 nye sæt. Men jeg har skrevet til hende at hun skal ønske sig mere plads til sin garderobe, så samme måde som mænd altid liiiige kan knibe en havkajak eller en mountainbike eller noget ind, uanset pladsen. Kunden er reelt rigtigt dygtig og kreativ med tøj, men det hjælper jo ikke noget, når hun ikke kan se hvad hun har.

Det samme gælder måske nogle af jer der læser med. Hvis tøjet hænger i lag på bøjlerne, bliver lagt tilfældigt sammen og ikke hænger eller ligger i kategorier, har man intet overblik. Det kan godt være det er lidt kedeligt både at tænke på og læse om, ikke desto mindre er det en nødvendighed for at få mere ud af sin garderobe: Man skal kunne se hvad man har.

Min egen tøjhylde der roder. Jeg aner ikke hvad der gemmer sig.

 

Den samme, hvor alt er foldet så jeg kan se hvad der er i stablen. Ikke rullet eller kastet sammen. Nemt og overskueligt og masser af tøj på lidt plads.

Jeg ved godt at alle ikke har pladsen, men jeg bor på 85 m2 med 3 drenge, der har egne værelser og jeg har et Walk In Closet. Mindre kan gøre det! Pointen er blot at med lidt fantasi, har du plads til mere end du tror. Skabsplads er nødvendigt, hvis du har meget tøj. Ellers må du minimere garderoben eller (op)finde en måde at organisere dit tøj, så du kan se hvad du har. Alt andet er faktisk spild af godt tøj og din tid.

Den anden helt essentielle ting i garderoben, for at skabe overblik (og dermed muligheder) er at du kategoriserer dit tøj. Hvis det er blandet imellem hinanden, kan du ikke se det og slet kombinere det på kryds og tværs.

Når bøjletøjet hænger blandet hulter til bulter, kan jeg ikke se hvad jeg har af over- og underdele.

 

Når det hænger i kategorier er det nemt at finde forskellige underdele, til forskellige overdele og for eksempel en jakke til udover.

De her to simple ting kan du kan starte med at gøre allerede idag: folde dit tøj ordentligt sammen og lægge det i gode stabler + sortere det i det i kategorier. Hvis du så lægger nysgerrighed til det regnestykke, så kan du begynde at lege med dit tøj og bruge det i næsten uendelige kategorier. Hvis du som kunden med de 75 nye sæt, også vil købe mindre og lære bruge det du har, så skal du bruge tid på at 'lege' med dit tøj og sætte det sammen på måder du ikke plejer. Prøv at udfordre dig selv, med hvor mange nye sæt du kan lave af det du har.

Jeg poster dagligt selfies og det er min måde at vise hvor mange outfits jeg kan lave af det samme tøj på. Ærligt, køber jeg ikke ret meget tøj på et år. Prøv du at gøre det samme – måske uden at vise det frem, hvis det ikke lige er din kop the. Men tag gerne billeder af de outfits du laver, så du kan huske dem næste gang, du ikke har noget at tage på. Lav dit eget outfitbibliotek på mobilen. Du bliver bedre og bedre til at finde på, jo mere du øver dig. Eventuelt, kan du lægge sæt op på gulvet og tage billede af dem, så du husker at prøve det, hvis du ikke lige orker med det samme. Det er ret sjovt hele tiden at finde på nyt af det man har, ja, der går nærmest sport i det, skulle jeg hilse at sige …

Og husk så at tilmelde dig nyhedsbrevet inden næste tirsdagsdagstøjklumme - 25. oktober – så får du mine bedste bud på sko til dumme fødder og hæle alle kan gå i …

Tilmeld nyhedsbrevet inden tirsdag den 25. oktober og få bud på sko til dumme fødder og hæle til alle …

Du vil ikke vide det jeg fortæller om tøj idag … men du skal vide det!

Æstetik og skønhed er livsnødvendigt for civilisationens overlevelse, men det er overforbrug ikke ... tværtimod.

 

Min kunde fra et Garderobetjek i foråret, skrev det her til mig som respons på at jeg linkede til to Tirsdagstøjklummer, fordi det vi snakker om undervejs, har jeg tit skrevet om før:

" (...) Og virkeligt gode indlæg om silhuetten og vedligeholdelse, det gør virkelig en forskel når nogen (som ikke skal sælge tøj) sætter ord på de mere generelle tendenser i moden"

Vivian, 43 år

Kommentaren kom jeg i tanke om efter at have set Detektor i torsdags– om annoncørernes indblanding i redaktionelt arbejde på modemagasinerne Eurowoman og Euroman. Kort sagt: kan man købe sig til at bestemme hvilke produkter der bliver vist på siderne? Svaret er JA! Se udsendelsen her – indslaget varer 17 minutter.

Jeg har ikke tænkt på det før, men det gør jeg nu. Grunden til at jeg skriver Tirsdagstøjklummen er fordi jeg elsker at skrive om tøj og mennesker, for at oplyse og uddanne, men også fordi jeg helt selv må bestemme hvad jeg skriver om. Jeg har ingen annoncører, chefer eller andet der bestemmer indholdet. Jeg vil passioneret gerne vil fortælle dig, hvorfor du skal tage dit tøj alvorligt:

Fordi det rigtige tøj til de rigtige mennesker gør os mere os selv. Når du lærer at vælge rigtigt, bruger du det længere og køber mindre. Og det kommer os alle til gode.

Citat: mig selv, 42 år

jæs jæs, stadig classy!

For mange år siden, da jeg forlod stillingen som Design Manager på et Trendstudie, var jeg ikke helt sikker på hvad jeg ville. Men ad omveje opdagede jeg, at der var meget sjovere i prøverummet end bag tegnebrættet, fordi her på kundens side, forbrugerens side, kroppens side, kvindernes side, hverdagens side … din side, handler det om at give videre i samarbejde med dig og ikke om at diktere hvad du skal gå i. Og så helt egoistisk fordi jeg får vildt meget ud af at se folk gro, når spejlbilledet endelig matcher selvbilledet. Udgangspunktet for mig er altid dig, der skal gå i tøjet - du får uvildig rådgivning af en der kan tøj hele vejen rundt: designe tøj, fremstille det, i helikopterperspektiv ved hvorfor og hvordan det påvirker både samfund og dig, men også kan klæde dig på, så du får øjnene op for dine muligheder i stedet for begrænsningerne.

Når jeg snakker om at være på nogens side, så er det ikke en kamp, men virkelig godt for dig at huske på at du oftest får rådgivning om tøj, fra nogen, der vil sælge dig noget. Tøj og mode er navlestrengsforbundet med annoncører, der skal have noget for deres reklamekroner, med detailhandel der har højere avancer på visse varer, med influencere, der reklamerer for produkter de har fået i gave, fordi det er deres løn og så videre … Markedet er hårdt og kravene til er høje.

Jeg har meldt mig ud af det marked og har med vilje ingen reklamer på min hjemmeside, får ikke tøj i gave og er ikke afhængig af at skulle sælge noget til nogen. Det er skønt! Følelsen er berusende efter mange år i en salgsstilling. Som Personlig Shopper har jeg klædt virkelig mange mennesker på og nydt det. Jeg var på ingen måde træt af at finde præcis det rigtige til mine kunder, da jeg besluttede at flyve fra Magasin-reden i foråret. Men jeg var ærligt blevet træt af kravene til salg som personlig shopper. Sådan er præmissen i jobbet og Magasin er en købmandsbutik. En dygtig, god og sej købmand, synes jeg. Jeg elsker stormagasinet Magasin for deres kompetente og inspirerende udvalg af varer i smukke rammer.

Som årene gik, blev det sværere at holde fokus på det der er min mission: det rigtige tøj til de rigtige mennesker. Når salgsbudgetter stiger umådeholdent år for år, rykker fokus naturligt fra kunde til salg og det skred, kunne jeg ikke arbejde i mere. Man skal være den dygtigste købmand i disse år, fordi så mange parametre rykker sig – annoncekroner, aktionærer, nethandel, forbrugervaner, hastigheden og så videre. Mange ting er i skred – selv det klassiske ’modesystem’, som man med akademiske briller kalder den måde moden produceres, hvor epicentret hidtil har været Paris og modeugerne i de andre fashionhovedstæder London, New York og Milano. Som jeg skrev om tidligere her  er hele systemet af behov og forbrug kontinentalplader i forskydning, ligesom så meget andet er, i tiden.

Fordi vi for alvor er ved at åbne op og favne forskelligheder – køn, etnicitet, kroppe, aldre, for så at lukke ned og dyrke vores nicher på samme tid. Derudover sætter klimaet en dagsorden vi hverken kan eller skal overhøre, men gerne lære at navigere i, så tøj kan få lov at være både hverdagsvelvære og et skud æstetik. Et skud som forsøder med velvære når din krop føler sig rigtigt godt tilpas i det du har på, forskønner når du er vild med det du ser i spejlet og inspirerer visuelt fordi andre kan se at du stråler, præcis hvad mode og tøj kan. Begge dele kan nemlig sagtens eksistere side om side. Du skal bare lade være med at købe noget nyt hele tiden. Du skal bruge det du har og så købe det rigtige, som du også mangler en gang imellem i stedet ...

Få listen med mine allerbedste tøjtricks i velkomstgave når du tilmelder nyhedsbrevet!

9 måder at style 3 stykker tøj, vi alle har i skabet …

Den lille sorte, kan være svær at komme i til andet end fest … måske har du lyst til at få mine ideer til hvordan.

En af grundpillerne i en god garderobe er, at kunne bruge det samme stykke tøj, på mange måder. Så bruger du dit tøj bæredygtigt meget og længe. Og for mig ligger der, en stor tilfredsstillelse i at have valgt rigtigt, når det er tøj, jeg ofte har givet gode penge for. Købmand og omtanke i et. Jeg prøver faktisk i min daglige strøm af selfies, understrege denne pointe, fordi jeg vil gerne vise hvor meget og hvor forskelligt jeg bruger mit tøj.

… at jeg så også er den vildeste sefie queen i sit rette element, har jeg tidligere reflekteret over her

 

En strik eller sweatshirt

Den her sweatshirt har alle jer der følger med på Instagram og Facebook set så mange gange, at en af mine kunder fornyligt kommenterede den med:

“Helt pjattet m den sweat…leder desperat efter en på loppis og TS 😊” 

Lotte, 44 år

Den er ikke helt almindelig med hullerne, men byt den ud med en klassisk strik eller sweatshirt i en basis farve som grå, blå, hvid, sort eller sand og brug den på alle de her måder …

Med sort uld under i vinters – lad de lange ærmer inderst kigge ud ved håndleddet. Detaljen er en større prik over i’et end du tror.

 

Med mønster under og til shorts som en sommerstyling.

 

Med lang skjorte under til lag på lag look – forlænger silhuetten på den ellers lidt firkantede bluse.

 

Mønstermix galore i grønne toner – idag gik det bare lidt over gevind med mange mønstre sammen. Den grå farve samler udtrykket.

 

Med kjole under for at nedtone den og et mere kækt look end med en cardigan til. Det ser bare sødt ud. En bluse udover forvandler kjolen til en nederdel.

 

Med t-shirt under og tørklæde der matcher nederdelen – igen farvet og mønstrede styles til – den grå fremhæver de andre farver.

 

Med den lange skjorte igen, men nu til nederdel – et sensommer look, når det er varmt nok til bare ben, men nødvendigt med lag foroven, for at holde varmen.

 

Med højhalset blondebluse under og varme vinterbukser. Blondeblusen er god under mange ting og ret varm. Her en fin effekt, med ‘huller’ både inderst og yderst, men også så god under en almindelig bluse.

 

Med samme grå tone under – det kan man selvfølgelig ikke se på en sweat uden huller, men den sporty kontrast til en fin nederdel, er rigtigt god.

 

Den hvide t-shirt
En anden god style du kan bruge på utroligt mange måder, er en hvid t-shirt. T-shirts har været overalt længe – jeg har skrevet om det før, det hænger sammen med den nye silhuet hvor taljen er tilbage i fokus og underdelene løsere. Det jeg synes er allerfedest ved t-shirts er, at de dresser pænere ting ned og giver et uhøjtideligt, men stadig velklædt look.
Nyklassikeren over dem alle: jeans, blazer og t-shirt

 

Sportsjakke og fin nederdel bliver samlet af den uformelle t-shirt …

 

Toner af hvidt sammen giver et let og feminint udtryk.

 

Så pænt da vi var sommerbrune og det allernemmeste at sætte til nogle af de nye store, lidt skøre bukser.

 

Under spaghettistropper på både toppe og kjoler. Giver et mere påklædt look og meget nemmere at komme i de ellers meget udringede styles. Men ja, du skal være villig til at hoppe tilbage i et 90’er look.

 

Jeg synes også den er et cool festlook, hvis tilbehøret er vildt nok – pailletter, højt hår og store øreringe (Og shit jeg var skilsmissetynd den gang!)

 

Det her look med pæne bukser og klassisk cardigan, ville være lidt stift med en hvid skjorte under. Funktionen er den samme, med en t-shirt, blot ikke så nydeligt.

 

Også en nyklassiker til kvinder såvel som mænd: til et suit. Gerne i farver. Love it!

 

Og ja, samme enkle effekt under den noget mere dominerende kimono …

 

Den lille sorte

Den sidste basic style, jeg vil vise dig 9 forskellige måder at bruge, er den lille sorte kjole. Det er faktisk på opfordring fra en læser, som skrev den her søde mail for nylig. TAK, Pia! <3

“Jeg læser din blog med stor fornøjelse. Jeg er særlig glad for, at du begrunder dine tips og tricks med nærmest “videnskabelige argumenter” det gør at jeg husker dine råd. Så er der bare tilbage at øve sig…
Efter en oprydning i klædeskabet står jeg tilbage med flere lækre sorte kjoler, som jeg synes er lidt for “fine” til arbejde, men også for “gode” til ikke at få brugt til hverdag. Så hvis du mangler tema til tirsdagsblog så kunne op- og down- dresse den storte kjole være en hjælp til mig og sikkert mange andre”

Men de 9 forskellige måder at style den lille sorte på til hverdag, fest og det ind i mellem, kræver at du tilmelder dig mit nyhedsbrev på knappen lige her under … så får du dem lige i indbakken 😉

Ha’ en skøn aften!

Tilmeld dig her, hvis du også vil have 9 måder at bruge den lille sorte på …

12 helt forskellige slags sko til vinterhalvåret … og hvordan du styler dem

Så for sevan! Kunne man måske få en lille overgang inden efteråret er spurtet igang?! Nej? Vi skal løbe om kap med både hverdag og vejr? Jamen, så skal du sørme da få noget at spurte i ...  for skift i vejr betyder også skift af fodtøj. Uanset om du har brug for nye eller ej, vil jeg lige smutte dig igennem de nye trends, klassikerne og hvad du kan bruge de forskellige sko til. Det sidste gør du jo også bare med de sko du allerede har i skabet ... og som en lille tester, kan alle de sko jeg viser idag, købes nu og der er endda link til hvor. Jeg vil blive glad for respons på om det nye tiltag i Tirsdagstøjklummen, er noget I kan lide.

 

S T Ø V L E R 

Er et must I vinterhalvåret. De er fede til både kjoler, jeans, nederdele, pæne bukser ... you name it! De giver lidt kant, fordi der er mere krop i dem, mere volumen, end små sko som sandaler, pumps, snøresko og loafers. Der er 2 ret markante nye tendenser, som er nemme at gå i og 2 der ikke er for alle. Sådan er det jo med trends.

Ecco

Militærstøvler

Den første tendens, som fortsætter fra sidste år er militærstøvler. De her fra Ecco, vil jeg vove at påstå at de fleste kan være med på. De er en skøn afløser til de klassiske chelseaboots (dem med elastik eller lynlås i siden). Nn blanding af elegante og rå, som er vildt flotte til kjoler og nederdele - gerne de løse og lidt flimsy af slagsen, som vi har gået rundt i hele sommeren. Brug dem endelig ind i efteråret, nu bare med støvler og strømpebukser til. Og en sweater ud over. Det giver et lidt grunge-agtigt look, men med en kjole du allerede føler dig godt tilpas i - som passer til dig og din stil, bliver du bare lækker og trendy og ikke klædt ud.

Ganni

Skistøvler

Her er en tendens, som ikke er for alle ... I know. De store voldsomme ski-agtige fjeldstøvler kræver sin kvinde - og et job, der ikke er på de bonede gulve. Det er lidt gakket, men ikke desto mindre mega in. De passer til hele den sporty, outdoorsy tendens, som kommer til at skylle ind over os til efteråret. Du kan jo vente lidt med at hoppe i dem, til du ser hvad du synes om det. Jeg ville bruge dem med en oversized, højhalset strik, en smal nederdel - pencilskirt, og røde læber, for at dulle dem op og nedtone dem på samme tid. Men hvis du er helt med på dem, så fyr den af med fløjlsbukser med svaj og anorak.

Ganni

Cowboystøvler

Den anden helt store tendens, som har været her en rum tid, men som også kan kræve tid at tage til sig ... de helt on point cool vilde nogle, er i kontrastfarver og med slangeskindsmønster. Jeg vil kalde dem ironisk cool. Det vil sige at du skal vide de er smarte, for at synes det. Altså lidt lige som med skistøvlerne. Og sådan er det jo også med mode - det er koder du skal kunne aflæse, inden du nødvendigvis synes det er fedt. Og der adskiller mode sig fra stil. Stil er det du vælger og den måde du bruger dit tøj på, mode er (tit) et statement i en verden af koder. Det er næsten mere kommunikation, end det er konkret tøj, for hvis du hopper med på trends fra start af, gør du det fordi kan afkode de nye tendenser og omsætte dem til noget du kan se dig selv i. Vi andre, som skal bruge lidt længere tid på at hoppe med på den, venter til de koder er så udbredte, at vi visuelt har vænnet os til at se udtrykket på alle mulige forskellige mennesker og lige så stille begynder at kunne se os selv i det. Og nogle gange skal man bare lade det passere og gøre som man plejer. Jeg tror nu nok de her er ved at gro lidt på mig ...

Carvela Kurt Geiger

Fald ned støvle

Den her er lissom lidt lettere at gå til stilmæssigt, omend nogle selvfølgelig står af på hælhøjden. Mindre hæl kan også gøre det, jeg synes bare den her er smuk og harmonisk og det ville være et lidt modigt valg at nappe dem i bordeaux, i stedet for den evige sorte. Bordeaux passer til lang det meste, omend, hvis du virkelig elsker at gå i armygrønne bukser, så ville jeg vælge den sorte, for det er en lidt tung og mættet farvesammensætning. Hvis du nu er til stilen, men ikke hælhøjden, så kig efter nogle med fald ned effekt - det er også godt hvis du har brede lægge, de er nemmere at komme  - men gerne med spids snude. Det letter helhedsindtrykket også selvom du vælger en helt flad model. Den bliver meget tung og UGG/bamsestøvleagtig med rund snude, så vil du bevare det lette, feminine udtryk, gå efter en spids snude. Og så brug dem til den lille sorte, når du skal ud, til jeans til hverdag, lange kjoler med en sweater over eller små nederdele, t-shirt og blazer. Sexet, lækkert og sikkert.

 

P U M P S 

Er noget de fleste af os har i skabet, men det er min erfaring, at ikke ret mange bruger dem på daglig basis. Det er faktisk synd, for hånden på hjertet, hvor mange af jer går kilometer efter kilometer hver dag på jobbet? Nogle gør selvfølgelig og så skal man dælme ikke hoppe i dem! Men alle os, der mest sidder ned, men ikke lige orker. Prøv at tage dem på til dit helt almindelige jeans-hverdagstøj. Det giver det vildeste løft af både nummi og selvfølelse. Og hvis der nu skulle være en enkelt der kiggede på den nummi, så ville jeg tage det som et kompliment ...

By Malene Birger

Klassisk

Pumps er en klassiker i garderoben, også om vinteren. Især hvis du jobber på bare lidt bonede gulve. Hav dem i tasken og skift, hvis vejret er helt håbløst. De her fra Malene Birger, er en klassisk model og af en stilet at være, vildt gode at gå i. Desuden skærer de foden utroligt pænt med den lige kant på snudedelen. Svært at forklare, det skal ses på. Selv brede fødder ser smukt slanke ud i dem. De findes selvfølgelig også i sort, men hvis du nu skulle gøre noget andet end du plejer, så vælg de her cognacfarvede. Og så længe du kan holde bare fødder ud, brug dem til bukser og lad et stykke med hud titte frem ... åhr, det er bare så pænt og feminint! Sæt eventuelt et cognacfarvet bælte til også, hvis du vil have en prik over i'et, men stop med at matche, når du har to ting på, der gør det. Det bliver bare overgjort. Dem her med brede pressefoldede herrebukser, en lidt smal sweatshirt og en lækker farve på neglene. Det skal jeg snart have på, kan jeg mærke.

 

Sofie Schnoor

Add a little

Begår du dig ikke lige på de bonede gulve, men elsker at dulle op, så kan du jo vælge et par funky pumps til formålet. Jeg er lige lidt vild med de her tossede grønne leostilletter fra Sofie Schnoor. Det er lige meget hvor kedeligt tøj man har valgt den dag. Med de her sko bliver den bare sjov ... de er også match made in heaven til vinterpasteller som råhvid, mintgrøn, lyselilla - måske bare med sorte jeans til. Eller en nederdel med vidde, t-shirt og en kort bomberjakke. Du kan også gå all in på ballade og sætte karamelfarvede bukser og en multifarvet stribe-strik til ... Eller smækbukser med en tynd rullekrave inderst. Men så er du også selv ude om det!

Repetto

Nem lav god

Dig der sidder og tænker "Jeg KAN bare ikke gå i sådan nogle sko!" Ok, det er helt fint. Men du skal vide at hvis du vælger et godt skomærke som fx. Repetto her, der oprindeligt var et firma der lavede dansesko, altså sko der sidder seriøst godt på foden, så kan du mere end du aner. Du kan også vælge en lav hæl, som denne. Det giver stadig et let og tjekket udtrykt, når du hopper i en hæl. Og båndet henover hjælper også alle jer, der ikke kan holde pumps fast på foden, men som har lidt for brede ankler til en rem. Jeg synes de her er ab fab og klassisk tidløse. Og selv en farveflueknepper som jeg, ville glemme at båndet er blåt og bruge dem til alle farver og styles. De er enkelt klassiske og nemmere og bedre at gå i end du kan forstille dig. Sæt dem til jeans med flare (svaj), en løs mønstret skjorte stoppet lidt ned i linningen og en halvlang cardigan udover og se din hverdag løfte sig betragteligt.

F L A T S 

Ja, det betyder flade sko, men lyder bare bedre på engelsk. Og hvor er der meget lækkert at komme efter på det her område these days ... jeg har valgt at kigge på de lette modeller, men 'herresko' med snører og loafers er også rigtigt fede flade sko. De kræver bare tit en lidt markant stil, for at slå helt an og ikke bare blive tunge i udtrykket, der for enden af det hele. Det gør de her flade ikke, for de er spidse og når du er helt nede i gulvhøjde, løfter det det samlede udtryk og gør foden smal og let i stedet for bred og tung.

3.1 Phillip Lim

Mule

Det hedder de her modeller, der lige til at stikke i. Jeg synes de er megacool og kan sagtens bruges med en lille glimmerstrømpe i, når det bliver køligere. Om du så kan holde dem fast - eller har temperament til at forsøge - kan jeg ikke spå om. De er underspillet trendy og samtidig klassiske, så du kan sagtens have dem på til dit suit, så vel som til en kjole. Gerne med et lidt klassisk, sporty snit - det clasher lidt hvis du sætter dem til bohemekjolerne og gevandterne. Men til en mørk buksedragt med en hvid rullekrave under, så lækker fortolkning af business-looket!

Billi Bi

Spids snake

Så er de her meget lettere at gå i og ja, du kan vælge en sort model, hvis du ikke lige hopper med på übertrenden med snakeskin. Den her model er afløseren for de før så allestedsnærværende ballerinaer. Dem er vi færdige med. Helt færdige med, sorry, men det er vi. Denne spidse model løfter igen hele udtrykket, men er så nemme og rare at gå i at du kan bruge dem til alt. Med eller uden strømper. Kjole, nederdel, bukser, jeans. Alt. Præcis som du gjorde med ballerinaen, som den er en opgradering af. Lige den her model ville jeg sætte til grå jeans, en hvid skjorte og en klassisk strik i navy, sennep eller syren udover - vælg farve alt efter temperament og smag.

Ted Baker

Sjov sling back 

Og i samme kategori som de to første, er den her søde, sjove slingback, som naturligvis er fin med bare fødder og et lille opsmøg på jeans'ne så længe det er varmt nok, men leg endelig med at sætte fine glitterstrømper til - evt. med striber hvis du er helt modig - et par cigaretbukser, en enkel t-shirt og en kimono til, der fører det orientalske look videre. Eller hop i en lang kjole med en sweater ud over, for at holde varmen, når du tager afsted i bare ben indeunder.  Eller den helt stramme med smalle sorte læderbukser og en grå sweater. Enkelt og opsigtsvækkende, på den helt Audrey Hepburn'ske måde ...

S N E A K E R S

Oh yes, de har været her, de bliver her og de kommer igen og igen. Den nyeste klassiker i skabet, som nu er blevet så anerkendt at du kan bruge dem både til fest, bonede gulve og hverdag ... Det du bare skal sørge for (gælder selvfølgelig alt fodtøj) er at de skal SE ORDENTLIGE UD! Du skal holde dem, pleje dem og skifte dem ud, når de er for slidte. Læs her hvordan. Endnu mere her end med andre skotyper, fordi sneakers jo kommer fra et casual sportslook, er det vigtigt at du bruger dem på en måde så du løfter dit udtryk og tilfører det lidt cool street vibes og ikke kommer sjokkende i udtrådte falmede eksemplarer ... eller den meget damede version, der minder lidt for meget om praktiske snøresko pakket ind i et strejf af kondisko. Men hvis du får valgt nogle fede, så ér de jo lige præcis verdens mest behagelige sko at gå dagen tynd i!

Custommade

Lir og glitter

Det er ingen hemmelighed at Verdensfirmaet er en glittergås, der elsker at dulle. Og de her sneakers fra Custommade var allerede på banen sidste sæson i en glitterversion, som jeg sørme godt kunne have spilleT fandango i. Så min varmeste bling-anbefaling til de af jer, der også falder for det der skinner! Det bliver jo bare ikke noget kedeligt efterår, hvis man kommer dansende i dem her med netstrømper, plisseret nederdel og en sweatshirt en helt almindelig onsdag. Og ja, de lyser også op til alt muligt andet - selv en småkedelig oversized strikkjole, får et pust af konfetti. Jeg ville også elske at hoppe i højtaljede jeans, en hvid t-shirt og min cooleste blazer. Eller mine løse sommerbukser og en grå strik. Jep, de kan noget, hvis du er med på den.

Nike

Lys enkel

Men du behøver ikke dulle så iøjnefaldende, for at få et fedt sneaker-look. De her lysegrå Nike synes jeg er en helt skøn afveksling fra alle de hvide sneakers, der har været out and about. Åh, hvor ville de være fede med klassiske blå jeans, en lys pinstriped skjorte og en koks strik strik udover. Helt enkelt skandinavisk. Men hvor kunne jeg også bare godt se dem til bløde mørkeblå uldbukser med lidt volumen, en stribet, lidt tæt strik og røde læber. Eller en gul nederdel, sorte tights og en koks blazer.

 

Filing Pieces

... med lidt krop

Og så er der de nye i klassen ... de futuriske sneakers med meget krop, der bygger sig op omkring anklen. Der er vilde bud på multifarvede sliksneakers, der ligner noget der taget ud af en sci fi thriller, voldsomme sorte RoboCop-agtige modeller med mat og blankt blandet og mange mange andre. Set i det ly, er dem jeg har valgt her utroligt stille og rolige. Men jeg prøver jo altid at finde noget, jeg ville anbefale til mine kunder. Og det ville jeg dem her. Jeg synes de er SÅ fede med det lidt høje skaft, en superflot og enkel afslutning omkring anklen og ja, nye i udtrykket, men nemme at komme i. Vi er igen ovre i noget minimalistisk skandinavisk, men det ér også både et populært og fedt look. Her kunne du jo hoppe lidt baggy bukser med smalle ben, en bluse i tyndt stof og en militæragtig parkacoat, for at give modspil til minimalismen og trække i over i en MØ-retning. Ja, hende den unge sangerinde der elsker og ligner Sporty Spice. Hvis du stadig ikke ved hvem det er så, pyt. Prøv at sætte en lang smal nederdel og en klassisk blazer til - evt. sort i sort, hvis du er til det. Eller fine højtaljede bukser med brede ben, for eksempel i rust, sætte en hvid skjorte knappet helt op i halsen til og så en kort klassisk 'chanel'jakke, for at holde den pæne linie.

De her sko og støvler, er lidt af hvad jeg ville tage med til mine meget forskellige kunder, til den forestående sæson. Dog med forbehold for hvis jeg har en kunde med 'dårlige' fødder, som med for eksempel indlæg eller lignende. Dem har jeg også masser af forslag til, men idag skulle det være en blanding fedt og anvendeligt. Mange af modellerne har været her længe og har du sko og støvler i skabet, der er helt fine stadig, bruger du bare dem ... måske med nogle af de styling forslag jeg kommer med her.

Det er nyt at jeg har researchet på og linket til ting, der kan købes nu. Kan vi lide det?

Få også nyt om Garderobeskoler, Personlig Shopping, mine og kundernes erfaringer med Garderobetjek, hvornår jeg er klar med indviduelle shoppeforslag og andre lækre sager specielt til dig …

3 fede måder, du skal huske at bruge dit tøj på inden det bliver koldt …

Overgangen mellem sommer og og vinter ... eller sensommer og efterår, varmt og koldt, er markant i år. Selvfølgelig fordi det har været så varmt så længe, at vi har glemt det kan være andet. Men generelt er den overgang ret kort og der er nogle ret fede ting jeg altid husker at gøre lige her, fordi det ikke kan lade sig gøre på andre tidspunkter af året ...

Det er at bruge mine tynde lette sommerbukser med en strik. Og gerne større og mere vamset end den jeg har stylet med her. Kontrasten mellem de lette bukser og strikken med volumen, giver et lækkert spil. Det passer også til trenden der stadig kører, med et look inspireret af pyjamassen ... like it or not 😉

Du kan også sætte en tynd lang kæde med vedhæng til ... den blanke accessory er pænt til den matte strik.

Det er også endelig blevet køligt nok til at hoppe tilbage i yndlingsklassikeren jeans og blazer! Men sæt åbne sko til, for eksempel sandaler, gerne med hæl. Det giver mulighed for at vise hud og tager lyset med ned for enden af dit outfit, hvor du også kan sporte en lækker farve lak på tæerne. Det er bare en lille lækker prik over i'et der gør dig lidt lækrere ...

Dul lidt videre og sæt et bælte til der matcher skoene ... jeg har valgt leopardmønster.

Hvis du lige som jeg, elsker bare ben, så husk at du kan holde varmen langt ind i sæsonen, hvis du bruger mange lag foroven og lukkede sko. Meget gerne ankelstøvler - de er en flotte til brune ben og en god kontrast til fx. en flimsy nederdel som her ... Du kan både vælge skjorte og strik, men en top og en tyk cardigan er også lækker. Eller rullekrave og jakke. Bare layer: up!

Husk ikke at være bange for at blande mønstre. Sålænge farverne har et slægtskab, kan du sætte utroligt mange ting sammen ...

Husk også at tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvor jeg skriver nyt om trends, tendenser hos os forbrugere, shoppeforslag, stylingtips, sæsontilbud og alt muligt andet godt ... Ha' en dejlig augustaften!

Psst. Det er min fars fødselsdag. Tak for det smukke vejr ....

Du skal da også læse med i nyhedsbrevet, hvor jeg skriver om tilbud, historier fra virkeligheden, tendenser, shoppetips og andre lækre sager …

Modefotografier og menneskepauser som hverdagslækkeri …

Hverdagen kalder for de fleste af os igen. Jeg skød den i gang med at gå på udstilling, for at se en jeg har glædet mig meget til at se – Vogue Like a Painting på Gammel Strand. Det er modefotografier fra Magasinet Vogues lange historie og en opvisning i legende æstetisk overlegenhed og mættet visuel overdådighed. Jeg kom blandt andet for at se det her billede ... og faldt i staver over kompositionen, stemningen, rummet, kjolen (Stella McCartney - hvem holder bryllup snart, hvar?!) ... det hele!

Tim Walker - model: Lily Cole Vogue 2005

Og apropos at falde i staver, så er det hvad det handler om idag ... for når hverdagen kører igen, så husk pauser.  At stoppe op og trække vejret, blive inspireret, smage, mærke, sanse, sove, leve, danse, lytte, grine, svømme eller hvad der nu gør dig godt. Fyld dit efterår og din vinter, med alt det du formentlig lige har fyldt din sommer med. Bare gør det i små, som pauser. De gør virkelig godt, selvom de er små.

Jeg VED godt, det ikke er det samme, når solen ikke skinner 24/7 og der er en milliard beskeder på Forældreintra og ingen rene strømper og ret meget arbejde hvoraf noget er sjovt og en del ikke er det ... Sådan er det hvert år. Men jeg synes også, det er vidunderligt at komme tilbage til rutiner, hverdag og gentagelser. Når bare jeg husker også at gøre noget andet. At indlægge pauser – gulerødder, kalder min gode veninde det – så jeg lige ser op og snuser helt ind og bliver lidt større indeni, fordi det jeg stoppede op for, gav mig et skud inspiration.

Jeg har skrevet om det før i Tirsdagstøjklummerne om min mormor og hendes hverdagssmukseren og om at klæde sig glad, men jeg gentager det lige. Små pauser eller det at gøre lidt ud af sig selv, kan gøre en ret stor forskel, på hvordan dagen forløber. Det fysiske velvære i at gøre sig lidt lækker, skal man ikke kimse af. Det kan være du ikke lige er i verdens bedste humør, at noget er uoverskueligt eller bare generelt er lidt energiforladt. Når du gør lidt ud af dig selv, pænt tøj, læbestift, sætter håret … dagen bliver anderledes. Du møder verden anderledes, når du har givet dig selv et par ekstra minutter til at gøre dig lidt lækker. Gør det for din egen skyld. Fordi du selv kan mærke og se at det er pænt, rart, en god fornemmelse. Det virker også som en lille pause, fordi du lige fik lidt ekstra tid, med dig selv. For dig selv. Du kan sagtens argumentere for at det er overfladisk og forfængeligt, men det virker. Og det der virker, tæller altid mest i min bog, overflade eller ej.

Det overfladiske og forfængelige bliver mode og modemagasiner også altid skudt i skoene, hvorimod kunst og kunstudstillinger er dybe og meningsfulde. Det synes jeg bestemt også de er – jeg elsker det skud inspirationsenergi jeg får, af at gå på museum. I dag, forenede de to sig fordi Gammel Strand viser modefotografier og sætter dem ind i en klassisk kunsthistorisk ramme – rokoko, romantik også videre –  alt efter hvor inspirationen kommer fra.

Erwin Blumenfeldt Girl with the Pearl Earring, Vogue 1945

Se Blumenfeldts parafrase over Rembrandts klassiske maleri "Pige med perleørering". Det er fra 1945 og med den gamle teknik hvor man kolorerer fotografiet bagefter. Det giver en særegen, poetisk stemning, at man kan se den gamle teknik.

Patrick Demarchelier Vogue 2011

Det er en nem udstilling at gå til, fordi den bare er smuk. Virkelig smuk, men også inddragende, fordi modefotografier altid fortæller en historie. Det her billede kiggede jeg ret meget på, fordi det har en underliggende fortælling om et barn, der skal have smæk, selvom det slet ikke er det, der foregår. Jeg er vild med det. Også med både kjolen, frakken og hatten ... win win!

Clifford Coffin, Vogue 1954

Det sidste her fra 1954 er også helt abstrakt vidunderligt ... sådan kan kjoler også formidles. De er næsten opløst og alligevel, er man ikke i tvivl om hvad det er vi ser ... Se den! Den er vidunderlig! Og kører indtil 5. september.

Helt utroligt passende, foregik det møde jeg skulle videre til, på den her cafe ...

Det er det der skal med ind i vinteren fra denne legendariske sommer. At gå ind i vores eget Pauseri og være der lidt. Måske følger der en kop the, lidt parfume eller en god bog med - det vigtigste er, at vi husker at gå derind. Jeg går rundt og siger at jeg tror alle mennesker i Danmark bliver gladere denne vinter, fordi sommeren har opladt os, som aldrig før. Hvis det skal holde stik, skal vi have mere end den d-vitamin, som sidder i huden, med ind ind i den mørke tid, der ligger foran os. Vi skal gøre nogle af de ting, vi har fyldt sommeren med og til det er pauser helt nødvendige ...

Og psst. Er jeg den eneste der GLÆDER mig til at trække i lag på lag og store sweatre og lækre støvler?

Nyheder, tilbud, tips, tricks og andre uundværligheder om ‘det rigtige tøj til de rigtige mennesker’ … direkte i inboxen, når du tilmelder dig her.

Fra fejlkøb til favorit … uden du behøver at kunne sy

Selv en tøjnørd, kan lave fejlkøb, men det er heldigvis sjældent!  Jeg begik den brøler, lige at smide en t-shirt til mig selv i 'kurven' da jeg købte tøj til drengene på nettet. Jeg er ikke fan af netkøb, fordi jeg vil mærke, se og prøve tøjet inden jeg køber. Den var billig, det var derfor den røg med, men jeg køber næsten aldrig fordi det er billigt. Jeg køber fordi jeg har overvejet det og det ikke er noget jeg har i forvejen. Jeg kan ikke tillade mig at bruge ordet mangler, for jeg har masser af tøj. Men jeg er blevet så glad for t-shirts til næsten alt og jeg har ikke mange i farver. Derfor smuttede denne ferskenfarvede sag med ned. Og stor var min irritation over t-shirten da den kom også, for man skal da lede længe efter en mere kedelig og konet facon, omend jeg godt kunne li' farven. Se hvordan du pænt hurtigt kan forvandle fejlkøbte t-shirts til nye favoritter i skabet - eller snarere vasketøjskurven, for nu kommer jeg da til at gå i dem hele tiden!

Stor, uformelig, uklædelig ærmelængde ...

Heldigvis er det meganemt nemt at forvandle t-shirts, for stoffet trevler ikke, så man behøver ikke lægge op og sikre kanter. Her er det primært ærmelængden, jeg synes der dræbende usexet.

Læg den fladt på et hårdt underlag
Begynd at folde ærmet op ved at bruge den nederste kant som mål at folde efter.
Fold til du ikke kan komme længere for armhulen og sæt så nåle for at holde folden på plads.

Sy den foldede kant fast mindst 8 steder for at holde den på plads. Jeg hæftede for hver fastsyning, det er ikke til at sy den pænt fast i hånden, men lige så nemt, som at sy en knap i at give en et par sting hele vejen rundt.

Helt utroligt meget pænere med kortere ærmer - og selvfølgelig med underste kant ned i linningen på nederdelen ...

Det er en lille forandring, men lige præcis det der gør at jeg kommer i den. Jeg købte også den her t-shirt på bud. Iprøverummet, havde jeg en forkert bh på og tænkte at det nok gik med den høje udskæring i halsen, når jeg kom hjem og prøvede med den rigtige. Men ganske rigtig var min fornemmelse - jeg bliver aldrig rigtig glad for den her hals ...

Høj, eller lille, halsudskæring, som får mine boobs til at virke som om de sidder alt for langt *ahem nede ...

Men det er så nemt at forvandle halsudskæringen på en t-shirt, fordi jersey'en (stoffet) bare ruller og lukker sig om sig selv, når man klipper i det.

Læg t-shirten fladt på et hårdt underlag. Start med at klippe helt inde ved kanten af ribben i skuldersømmen. Kun et lille klip for at få hul.
Og forsæt så helt tæt på kanten af ribben og klip kun i et lag, altså forsiden alene først.
Når den er fri, gør du det samme bag på. Husk at klippe helt tæt på kanten af ribben hele vejen rundt.

Klip tæt på kanten af ribben. Udskæringen bliver for stor og udefineret, hvis du begynder at freestyle med at klippe større. Det vil jeg kun anbefale hvis du ved hvad du laver og ikke er nybegynder.

Et voila - en lille forandring med en stor effekt.

Nu føler jeg mig ikke spærret inde og afstanden fra halsudskæring til barm er mindsket, omend det er i det små. Men som vi ved er detaljer jo prikken over i'et og tit det der gør den store forskel i sidste ende. Prøv selv at fikse et fejlkøb - det kan ikke skade, hvis du alligevel ikke kommer i det som det er ...

 

Nyheder, tilbud, tips, tricks og andre uundværligheder om ‘det rigtige tøj til de rigtige mennesker’ … direkte i inboxen, når du tilmelder dig her.

Kan jeg have det på i min alder?

... er jeg blevet spurgt om igen og igen af de kvinder, jeg har klædt på …  som faste læsere og kunder vil vide, så er jeg ikke tilhænger af regler og rigide koder for hvad man må, hvornår og hvor. Jeg er fan af at prøve ting af og se sig i spejlet med venlige øjne.

Med andre ord, jeg er fan af at man selv lærer at mærke og se efter. Jo jo, i blandet hjælp fra fagligt kompetente mennesker, hvis man ikke kan selv. Det er også vigtigt. Men der er ingen quick fixes, der kan forvandle dig, din krop og din garderobe på ingen tid. Ligesom der heller ikke er nogle andre områder i livet hvor quick fixes virker andet end kortvarigt. Men du kan til gengæld sagtens lære at få et bedre forhold til din krop, dit klædeskab og i sidste ende til dig selv, hvis du tager den lidt længere (og sjovere!) vej og lærer at mærke efter, vælge og sammensætte. Og det er slet ikke så svært - jeg har som du ved, ca. en milliard råd, tips og tricks til og med tøj, som jeg gladeligt deler ud af blot du lover mig at huske, at det ikke er regler.

Det skal være rart at have på! Ellers kommer du ikke i det.

Tilbage til start. Du er nødt til at stille dig foran dit spejl (med tøj på lige i den her klumme;) og se om du kan lide hvad du ser, og samtidig mærke efter om du kan lide at have det på. For hvis det kun er en af delene, du kan nikke genkendende til, så duer det ikke. Så er chancen for at vælge forkert for stor. Hvis du kun kan lide spejlbilledet, men tøjet strammer, kradser eller lignende, så kommer du heller ikke i det, for du nyder ikke at have det på. Jeg har et frisk-fyrs-agtigt motto der siger: "Når du kan lide at have dit tøj på, kan det ses og det ser altid godt ud". Taktiliteten - fornemmelsen mod huden og på kroppen er lige så vigtig, som at du kan lide hvad du ser i spejlet. Når de to ting matcher, så er der bingo. Det vil være noget du bliver glad for. Og hvis du vil tænke endnu længere frem, så skal du også lige tjekke (og have overblik over) om det stykke tøj mangler i din garderobe (hvis du har 4 lignende derhjemme, bliver det et nej tak herfra) og hvis ja, om du kan kombinere det med noget du har i forvejen.

Men at det skal være rart at have på, er sikkert ikke nyt for dig, hvis du ikke er 25 år mere. Jo ældre vi bliver, jo større krav stiller vi til komforten og det er lige sådan det skal være. Færdig med at lide i billige stilletter og stramme jeans. Mænd går iøvrigt aldrig i tøj, de ikke kan lide at have på. Det ku' vi lære noget af. Men omvendt kammer det også over for mange, der vælger udelukkende efter komfort og ender i (ja, det er mit hadetøj) tunika og gamasher. Eller næsten lige så kedeligt, mellemblå jeans, t-shirt og klassisk cardigan. Mange glemmer - eller underkender - med alderen, mageligheden, vanen, at vi er feminine væsner, der faktisk gerne vil se godt ud. Måske fordi man ikke kan finde noget der passer eller ikke kan lide at shoppe eller simpelthen stagnerer i en stil uden at følge med eller en helt fjerde grund. Der er hjælp at hente, uanset grunden. Du kan se stanghamrende godt ud i tøj, der føles som joggingtøj, men selvfølgelig ikke er det. Du har masser af muligheder, når du først lærer at vælge og at sætte tøjet sammen. Og du kan få et skab fyldt med hverdagsvelvære, når du først har overblik og det hele passer sammen på kryds og tværs.

Der er masser af muligheder for at finde det der præcis er dig, hvor du både føler dig fantastisk tilpas og ser fantastisk ud.

Så tilbage til det med alder ... for det var da lidt en omvej, hvar? Hvis du havde håbet på 3 hurtige svar på hvad du må og kan i forhold til din alder, må jeg måske skuffe dig lidt . Rejsen starter med ovenstående - at du lærer at vælge selv. Regler og andre menneskers holdninger, kan aldrig afgøre hvad du kan lide. Det kan kun du selv, lige som du kun selv kan leve dit liv og være dig. Sammenlign dig endelig med andre hvis I deler dna, liv, alder, historie og alt andet. Det vil sige – sammenlign dig med dig selv. Du ér din målestok. Når det er sagt, vil jeg selvfølgelig gerne råde og vejlede, tipse og trylle, vise og forklare. Og jeg synes der er retningslinjer at følge. De handler bare ikke om alder. Det handler om hvilket tøj til hvilke anledninger og om hvad du kan lide at se på og gå i.

Helt grundlæggende, så kan du gå i det meste, hvis du vælger efter anledning og komfort. Du møder jo ikke op i en sluttykort nederdel til et vigtigt møde, hvis du tager dig selv og dit arbejde alvorligt uanset hvilken alder eller ben, du har. Hvis du synes du har pæne ben, men ikke er vild med huden/årer/mærker/rynker/hvad det nu kan være på dem, fordi du er blevet ældre, så gem de korte kjoler til vinterhalvåret og sæt tætte sorte (glatte!) strømpebukser under. Evt. kombineret med lange støvler eller sneakers eller hvad du nu er til, stilmæssigt.

Og du kan sagtens gå i stramme jeans (og ja de folder hele vejen op på lårene på os alle sammen, uanset vægt og facon – kan du ikke lide det, skal du ikke gå i stramme jeans) hvis du synes, du ser godt ud i det. Men tænk over hvad du sætter til. Hvis du nu er en lidt større knallert end de andre på havnen, så kombiner med noget løst til den smalle underdel. Hvis du nu er lidt mindre end de andre knallerter, så vælg en model der ikke sidder superstramt, så du får en smule fylde på lårbasserne og nummi. Sæt evt. en wrap top til, der giver talje og facon, hvis du ikke har så meget. Men lad være med at vælge oversized tøj. Det får dig bare til at se endnu tyndere ud.

Ærmeløse toppe og korte kjoler, er også et tilbagevendende spørgsmål, og har du fx meget løs hud på armene, meget appelsinhud på lårene osv. er det min erfaring at du også er ret obs på det. Så kan det sagtens være du har det bedre med at camouflere det med et ærme eller en nederdel hvilket så får dig til at stråle, fordi du føler dig godt tilpas i netop det! Det er så fint – vælg altid det der både føles godt indefra og ser godt ud udefra – i dine egne øjne. Jeg skrev det her indlæg om hvor lidt og hvor meget hud, det er passende at vise, inden hedebølgen ramte, men det handler præcis om samme problematik.

Tit er dem der stiller spørgsmålet "Kan man det i min alder?", meget hårde ved dem selv og deres krop. Og meget hårde og hurtige til at dømme andre kvinder de møder. Den tilgang kan jeg slet slet slet ikke bifalde. Tal hinanden op i stedet for ned. Giv dig selv en gulerod, i stedet for pisk. Det virker altså bare bedre for ens velbefindende og det ser ALTID godt ud! Har du det godt i dit tøj, ser du også godt ud. Punktum. Og så synes jeg du skal gå ind og læse den her artikel fra The Guardian om kvinder på 100 år og deres forhold til skønhed. Kan du ikke engelsk, så er billederne helt vidunderlige alene ...

The Guardian, fotograf Adrienne Clément.

Jeg vil så gerne lære dig at vælge og mærke efter selv. Give dig alle mine mange (MANGE) tips og tricks, råd og anbefalinger. Jeg har lavet nyhedsbreve. der kommer i august blandt andet billeder af mine allerbedste og nemmeste stylingtips, så tilmeld dig herunder, hvis du skal have dem lige i indbakken ....

Nyheder, tilbud, tips, tricks og andre uundværligheder om ‘det rigtige tøj til de rigtige mennesker’ … direkte i inboxen, når du tilmelder dig her.

Kjoler kjoler kjoler for alle – høje, tynde, tykke og smalle!

Den her sommer kalder på kjoler fordi det er legendarisk varmt og fordi de er overalt i moden. Især de florlette, taljerede romantiske bondedrømme, er in. Der kan være forskellige grunde til du ikke lige er til kjoler, men hvis du skulle hoppe ud i det alligevel, findes ingen bedre anledning end nu: Du har fået farve, det er hysterisk varmt, det er så nemt. Alternativt kan du lære det til vinter, med tætte strømpebukser til, hvis du ikke tør nu ... men den guide springer vi lige over idag (støn!)

De cool kjoler!

Måske er du en cool cat, som i hvert fald ikke er til kjoler og som elsker dine bukser. Det er så fint, men hvis du nu alligevel skæver misundeligt til alle dem, der tydeligvis har det skønt i deres lette gevandter i heden, så tjek ud hvordan du kan være enkel eller lidt cool i kjole alligevel ...

Jeg synes selv min denimkjole er ret cool, men jeg er jo en dulle, så jeg bruger hæle og rød læbestift til. Du kan bare hoppe i flade sandaler og kasket, hvis det er lige dig.
T-shirt kjoler er underspillede og den her lægger sig op af basketball-tees fra herregarderoben. Det giver den en naturlig underspillethed og kan gøre det nemme at komme i, hvis du ikke er kjoletypen. Og så kan du endda undgå at vise ben, hvis du heller ikke er til det. Men undgå de helt stramme t-shirtkjoler, med mindre du er teenager. Den her er fra Super Dry og synger på sidste vers på bud.
Den her synes du måske ser konet ud og den er også fra et klassisk damemærke - Brandtex, findes måske på bud - men sidder garanteret godt. Er afslappet og enkelt underspillet. Sneakers til og det kører.
Den er da ikke cool, tænker du. Men det synes jeg faktisk den er. Den er bare en anderledes cool, hvor det diskret enkle får et lille twist med mønstret. Den er også t-shirt-agtig i snittet og så alligevel ikke. Høje hæle til fest eller Birkenstocks på stranden. You decide. Fra altid enkle Fillippa K.

Løse kjoler, ja tak - men ikke tunikatelte, please!

Måske elsker du bare løse kjoler sommer og vinter. Og helst med gamasher eller uldne strømpebukser under. Løse kjoler er fint, men de andre to ting er ikke. Lad være. Vælg en længere model, hvis du ikke kan lide at vise ben og glatte, tætte tights til vinter. Og så er den her model løs simpelthen bare no go i min bog:

NO GO! LAD VÆRE! De her tunikatelte, synes jeg simpelthen ikke gør noget godt for nogen, med mindre du er åleslank og superhøj!

Jeg forstår så glimrende behovet for løse kjoler, der ikke strammer - jeg er selv i tøj uden linning efter ferien. Men løs behøver ikke betyde uformelig. Også selvom du føler dig netop det. Forsøg for guds skyld at vælge en eller andet form for markering af taljen. Herunder er 3 meget forskellige måder at markere taljen i en kjole, uden det mindste strammer. Foruden min egen blå kjole, der er helt løs, men i glat viskose og et 'smalt' a-line snit. Hvis du ikke lige er til nogle af de her kjoler, så tænk på snittet, når du selv går på jagt. Det er altid det første jeg kigger efter, når jeg finder tøj til mine kunder.

Den her gamle Whiite-kjole, er i tyndt stof, med et let a-line snit, der ikke strutter og falder lidt ind til kroppen. Det gør den løs og nem, men ikke teltet. Jeg ville typisk bruge den med et bælte ... bare ikke lige i den her hede.
Den her ser måske lidt tung ud, men snittet er godt! En helt mild markering af taljen giver dig facon, hvor du måske ingen har. Klar opgradring fra teltet. Følesen er den samme dog. Fra Noa Noa, kan stadig fåes på bud nu ...

Den her har det samme snit som den stribede ovenover, men i en mere enkel og elegant version. Ingen taljering, men så smukke linjer, der indtryk af det alligevel. Fra InWear - findes også nu ...

Fra Stine Goya ... der er vist få på bud tilbage. Men masser af mærker har denne type tunikakjole. Bind bæltet lidt løst, sæt det lavt eller bind det bag ved, men lad være med at bruge den uden. Så er den er et telt.

Romatiske florlette gevandter ...

Er højeste mode. Florlette bonderømme lever i bedste velgående. De skal være lange og taljerede, hvis de skal være fashion. Jeg synes de er fantastiske, men de fleste af os skal hoppe i dem NU, ellers kommer det ikke til at ske. De rimer ikke på november og regnvejr.

Min egen florlette taljerede chiffonkjole har nogle år på bagen og er lidt mere cool, end romantisk. Men det er også mere mig. Jeg styler den med høje guldsandaler og fint hår, når den skal blødes op.
Næsten snerpet florlet kjole fra Baum und Pferdgarden, men smøg ærmerne og og knap den lidt op, hvis du vil gøre den mere casual. Eller kør den bare igennem i den stramme stil. Det giver lidt modspil til dens gennemført romantiske look. Den er fin både til bryllup og strand ... husk at bruge det fine tøj, så det ikke hænger bagest og bliver bedaget.
Ganni har ejet kjolefronten denne sæson. Den her slå om kjole er da heller ikke til at så for ... suk.
Birgitte Herskind er kommet så sindssygt stærkt tilbage og sender den ene fede kollektion på gaden efter den anden. Hun er også nomineret til Alf og Dullernes Guldknap. Jeg stemte to gange fra forskellige emailadresser, så meget synes jeg hun har forstjent at vinde. Den her chiffonkjole er både lidt rå og romatisk. Lækkert, if you ask me.

50'er pin up drømme ...

En anden klassisk kjoledisciplin, som har fået revival these days er den retroinspirerede 50'er kjole, hvor taljering er et must. Og helt en smal en af slagsen. Jeg har ikke rigtigt noget i den kategori, fordi det kræver shapewear med en blød mave som min og det gider jeg ikke. Og slet ikke i her vejr!

Min slå om gevantkjole er det tætteste jeg kommer på 50'er snittet, når det kommer til kjoler i min garderobe. Men på nederdelsfronten har jeg en del - det er bare ikke dem vi snakker om idag.
Fra Tommy Hilfiger og stadig til at få. Inkarnationen af ungepigesommerlook - altså fra gamle dage. Derfor går den til ung som gammel idag. Den kan være klassisk damet og vovet retro på samme tid.
Som taget ud af en film med Cary Grant. Helt klassisk 50'er pin up silhuet, som kræver talje. Til gengæld kan du have både lår og numse helt i fred. Du behøver heller ikke verdens største barm. Den er ikke ret nedringet. Den er fra Mondo Kaos hvor de kun sælger tøj i retrostil - og så i størrelser hvor alle kan være med: fra mikro til makro. Tjek hjemmesiden ud, hvis du ikke kan besøge den skønne butik på Nørrebro.
Tennis for the win! Fra 2nd Day, som er et mærke der henvender sig til et lidt yngre publikum (efter deres make over hvor de droppede det klassiske rock chick look) ... kunne jeg gå i en kjole som denne, så gjorde jeg det. Den er både cool og sød, stilig og afslappet på samme tid. Og et lidt andet bud på 50'er looket med en sporty kant.

Nå, de damer. Det var alt for denne gang. Kom nu i den der kjole, ik? Du risikerer ikke at komme ud af den igen, for jeg har en lille kjolehemmelighed fra prøverummet: Dem der går meget i kjole er tit lidt magelige (men fandme lækre at se på!) fordi kjoler er det nemmeste stykke tøj at tage på. Det er jo bare at hoppe i den og så vupti ud af døren. Hvilket også er grunden til jeg ikke går så meget i kjole, for jeg elsker jo at style - sammensætte.

Nyheder fra Verdensfirmaet direkte i inboxen …

Små modige skridt, der betyder mere, end de store spring vi klapper af.

Man kan sagtens være bange, selvom man er modig. Forskellen er, at man gør det alligevel. Det står der i en af dreng’årns yndlingsbøger, vi har læst utallige gange. Det er slet ikke en dårlig ting at få ind med modermælken. Det er mod det handler om i dag, fordi jeg fik den skønneste kommentar på sidste Tirsdagstøjklumme fra min kunde, som skrev:

  • ”Jeg var hos dig for et år siden – og jeg kan 100% skrive under på at du kan noget helt særligt med mennesker, kroppe og tøj. Jeg fik både tøj (regnet med) og mod (ikke regnet med)”  Christina V.

Og den her af en læser …

  • Du skriver godt, får en til at smile og et venligt puf til at gøre “uvante” ting. I år har jeg købt en bikini…… Og den har været i brug” Susanne S

TAK fordi I skrev, men endnu mere tak for at tage det første modige skridt. For altså, min modige kunde tog selv alle skridtene. Jeg pakkede bare modet ud i prøverummet, så hun kunne se det i spejlet og klædte det rigtigt på.

Jeg selv har fået mange skulderklap for at være modig og springe ud i Verdensfirmaet, men sjovt nok føles dét ikke modigt for mig. For jeg gjorde det med følelsen af ikke at kunne andet. Jeg var ikke bange, bare NØDT til at prøve. Og nu, 3 måneder senere og alskens indre drama siden, har jeg til og med den vidunderlige følelse af at jeg må, skal, vil gøre alt jeg kan, for det SKAL virke. Derfor føles det ikke modigt. Det er en solid følelse, jeg lunes, trøstes og glædes ved. Og jeg er så taknemmelig for at jeg ved hvad jeg vil. Det her er min mission.

Der er mange, der ikke har ro med deres retning. For eksempel mange af de nyudsprungne studenter, som gaderne er fyldt med. Vi kan jo lige kollektivt give de smukke unge mennesker en high five og vise at vi tror på dem, så de kan være modige, også selvom de er bange. Fagligt har jeg altid selv vidst hvad jeg ville, men det stod først klart, da jeg for nogle år siden hørte Steve Job’s berømte tale fra Stanford University om ”Connecting the Dots Looking Backwards” (den starter 0.58 sek inde og varer 4 minutter)… giv dig selv en gave og se den.

Tøjtip nr. 1 af 4: Til de underbensudfordrede – det er nemmere at komme i en kjole, hvis du vælger tætte strømpebukser og støvler der sidder løst om anklen. Så føler du dig ikke nøgen og anklerne ser smallere ud, når de ikke er ‘snøret ind’.

Jeg elsker den tale. Da jeg hørte den, faldt brikkerne på plads i min egen historie og siden har jeg faktisk haft ro med det jeg laver. Jeg ved jeg er på min vej, fordi det er så nemt at forbinde prikkerne i tilbageblik – også selvom det virkede uoverskueligt, da jeg stod midt i det.

I mange år har jeg været så heldig, at arbejde med mennesker der er meget yngre end jeg selv – både da jeg havde praktikanter og sidst salgsassistenter med studiejob. Helt klassisk følte jeg mig aldrig ældre end dem (det gjaldt ikke omvendt) og har nydt at snakke lige dele sladder, festtips og fremtidsplaner … forskellen lå selvfølgelig i at jeg kunne sige: det hele skal nok falde på plads. Stol på vejen, hvis du gør det du gerne vil. Og klart – lad være med at være doven. Men ingen er dovne, når det laver noget de har lyst til. Så kommer energien af sig selv.

Det budskab vil jeg give mine egne drenge, når de kommer så langt: gør det du føler du må. Så falder det på plads hen af vejen. Det har jeg også med hjemmefra. Mine kærlige forældre, som jeg har skændtes ufatteligt meget med og flyttede fra som 16-årig (i fordragelighed, bevares, men også for at kunne trække vejret frit) har altid støttet min søster og jeg i den vej, der var rigtig for os. Og gør det stadig. Jeg er dem evigt taknemmelig for at tro på mig, altid være der og være dem de er <3

Tøjtip nr. 2 af 4: Til de numseømme – øv dig i at komme ud af de lange overdele, ved at tage en kort overdel udover den længere. Så vænner du dig til at se dig selv med en linie i tajlen og kan langsomt prøve at slippe de lange overdele.

Lige så taknemmelig jeg er over at elske det jeg laver, lige så store er mine vildveje, på andre områder. Når det kommer til kærlighed, har jeg forladt mig selv og indgået kompromisser med voldsomme konsekvenser. Det har vi sikkert alle prøvet. Det er vist nok sådan livet er, er jeg ved at lære. Men det er her jeg har brug for at være modig.

For mod er mange ting. Mod er at gøre noget man gerne vil, selvom man er bange for det. Og det behøver ikke være at bungy jumpe. Her hvor jeg står i mit liv, er det jeg er mest bange for, at kigge mænd i øjnene. Det lyder måske tosset, men sådan er det jo med udfordringer. De er individuelle og det der synes som en bagatel for dig er et bjerg for mig … og omvendt. På min vej har jeg mistet tilliden til mænd. Virkelig tarveligt, for alle er jo ikke ens og heller ikke mænd. Men sådan er det altså. Jeg er bange for at holde øjenkontakt, fordi jeg føler man(d) kan se ind i min sjæls inderste og manipulere mig til det man(d) gerne vil have fra mig. Jeg er bange for at jeg ikke kan passe på mig selv, for logikken er at mænd udelukkende vil udnytte. Det er jo noget rod. Det ved jeg udmærket godt. Ligesom jeg også ved at det er sandt i nogle tilfælde, men på inden måde i alle. Og jeg tror faktisk også godt at jeg kan passe på mig selv og finde ud af at sortere i goods & bads.

Tøjip nr. 3 af 4: Til de maveangste – prøv en kjole med lav taljering, så du kan markere facon med et bælte, men lade stofferne blidt drapere sig uden du bliver udstillet. Det kan også være en smal nederdel og løs overdel.

Så jeg har sat ind på at lære det. På at gøre det jeg er bange for. Jeg har besluttet mig for at løfte blikket og prøve at holde øjenkontakten. Det går ærlig talt skidedårligt … det hjælper når jeg har solbriller på og hører musik, så kan jeg nemmere gengælde smil og øjenkontakt. Den metode gælder måske ikke helt, for de kan ikke se mig i øjnene. Ikke desto mindre er det mit lille modige skridt ud i noget jeg er oprigtigt bange for, men gerne vil.

Jeg vil gerne turde lade nogen se ind i mig. Lære at de faktisk ikke kan se ind i min sjæl og allervigtigst: jeg bestemmer selv hvad jeg vil stille op med det, hvis jeg holder øjenkontakt. Og ja, jeg vil også gerne lære at flirte … det er et langt modigt skridt ude i fremtiden. Det kommer nok en dag. Foreløbig øver jeg mig på cykel bag solbriller og med musik i ørerne. Og ved kassen i Netto eller når jeg går på gaden. Her passerer de hurtigt og så er jeg ikke fanget. Et skridt af gangen.

Tøjtip nr. 4 af 4: Til de kavalergangsgenerte – prøv med et gennemsigtigt lag yderst og en mørk, nedringet top inderst. Så er du tildækket og synlig samtidig.

Grunden til jeg pinder det sådan ud, hvor jeg selv er udfordret, er for at understrege at det er så skideforskelligt hvor vi er det! Når det kommer til kvinder, tøj og kroppe, så er mod et issue. Se bare kommentarerne ovenfor. Det er ikke der, jeg selv mangler mod. Men det ved jeg mange af jer gør. Og det behøver ikke være stort for andre, selvom det er det for dig. Det er sindssygt modigt at du prøver noget du har lyst til, selvom du er bange for det. Fra prøverummet ved jeg at det kan være en enorm udfordring at skulle i bukser hvis man er tryg i kjoler, at skulle vise nummi uden at have noget ned over, at tage nederdel på og vise underben, at hoppe i noget der understreger taljen, hvis man plejer at skjule den, vise kavalergang, hvis barmen er lille og så videre. Vi ved selv hvor vores udfordring ligger. Også her findes der små skridt der kan hjælpe dig på vej mod det du gerne vil, men er bange for.

Tag et lillebitte skridt hen mod det du gerne vil, også selvom det er bag solbriller og ingen andre opdager hvor stort det er for dig. For det kan faktisk også være en hjælp at huske på: andre ser slet ikke det du gør. De ser helheden – en dejlig kvinde med smil i øjnene, venlig attitude eller professionel fremtoning. Det er kun dig der ser og mærker dine udfordringer. Vi andre ser hele dig. Skal vi være modige sammen: jeg løfter blikket og du løfter synet på dig selv?

Tirsdagstøjklummen holder sommerferie nu og vender tilbage herefter. Husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, hvor der lige kommer et sidste med ferietøjtips i denne uge … ha’ en kærlig, modig og afslappende én af slagsen, når det bliver din tur.

“Ja, jeg vil også være mere mig selv i det rigtige tøj” Få tips, trends og nyheder lige i indboksen …